Στο δημοφιλές και φιλόξενο πλακόστρωτα της οδού Κομνηνών, στα Λουλουδάδικα, το Frutti di Mare έχει καταξιωθεί πλέον στο γαστρονομικό τοπίο της Θεσσαλονίκης και αποτελεί μια από τις καλύτερες προτάσεις της θαλασσινής κουζίνας.

Καλό και προσιτό φαγητό με υψηλή διατροφική αξία, αυτή είναι η βάση της φιλοσοφίας του Frutti di Mare και του δημιουργού του, κ. Τάσου Ιωσηφίδη. Μια φιλοσοφία που συνδυάζεται όλα αυτά τα χρόνια με τη βαθιά γνώση της γαστρονομικής τέχνης που αποτυπώνεται τόσο στα πιάτα του μενού όσο και στο σέρβις και τη διακόσμηση του χώρου.

Ποιοτικό μενού για όλες τις ώρες της ημέρας

Από τις επιλογές του fish bar και take away έως τις gourmet προτάσεις του μενού, η ποιότητα των υλικών είναι αδιαπραγμάτευτη και η ευελιξία του μενού το χαρακτηριστικό στοιχείο.


Υποψήφιο καλύτερο Ουζερί – Μεζεδοπωλείο 2018. Ψηφίστε το και διεκδικήστε πλούσια δώρα


 


Μπορείτε να επιλέξετε «Ψάρι σε Γρήγορη Μορφή», το δικό μας fish and chips με γαρίδες, καλαμαράκι, μπακαλιάρο αλλά και fish burger ενώ το σάντουιτς με καπνιστό σολομό και ρεμουλάδα είναι μια νόστιμη και θρεπτική εναλλακτική για σνακ. Όλα αυτά μπορείτε να τα πάρετε και μαζί σας ως take away.

Ας δούμε, όμως, και μερικές προτάσεις ακόμη προτάσεις από το μενού.

Αν θέλετε να σταματήσετε τον (πιεστικό) χρόνο και να πιείτε ένα ουζάκι σας περιμένουν οι παραδοσιακοί μεζέδες αλλά και πιο ιδιαίτερες προτάσεις για «τσίμπημα», όπως το χέλι και το σκουμπρί που καπνίζεται μπροστά σας,  τα χτένια με παστράμι, το αυγοτάραχο Μεσολογγίου και το Carpaccio di Pulpo από χταπόδι.

Τα ορεκτικά, η ποικιλία τυριών από την Ελλάδα και το εξωτερικό και η σαλάτες με λαχανικά εποχής αλλά και προτάσεις με θαλασσινά, όπως η σαλάτα με τα φρούτα της θάλασσας ή τον καπνιστό σολομό αναδεικνύουν τα πρώτα στάδια του γεύματος.

Μία κατηγορία για την οποία ξεχωρίζει το Frutti di Mare είναι τα εμπνευσμένα πιάτα ζυμαρικών και ριζότο. Η εμβληματική μακαρονάδα Tartufo πρωταγωνιστεί με γαρίδες, θαλασσινά και λάδι τρούφας και ετοιμάζεται μπροστά σας. Μία ακόμη ιδιαίτερη πρόταση είναι το ριζότο βανίλιας με γαρίδα καθώς και το κριθαρότο με γαρίδες και λάδι τρούφας. Το μυδοπίλαφο με σαφράν και το χουνκιάρ με ψάρι είναι δύο ακόμη προτάσεις που μας κίνησαν την περιέργεια.

Για όσους θα προτιμούσαν τα κρεατικά, υπάρχουν δύο επίσης ποιοτικές επιλογές, όπως το σουβλάκι με ψαρονέφρι και η μοσχαρίσια T-bone των 300γρ.


Αλλά και οι χορτοφάγοι ή όσοι επιθυμούν κάτι ελαφρύ θα βρουν τις δικές τους επιλογές στη μακαρονάδα με λαχανικά ή στο ριζότο μανιταριών με λάδι τρούφας. Και σ’ αυτές τις προτάσεις η φρεσκάδα και η ποιότητα της πρώτης ύλης κάνει τη διαφορά.

Όπως καταλαβαίνετε στο Frutti di Mare, ένας γευστικός και θρεπτικός κόσμος σας περιμένει και σίγουρα ανατρέπει τα κλισέ γύρω από την κουζίνα θαλασσινών στη Θεσσαλονίκη. Αυτή η γαστρονομική γνωριμία αξίζει.

Φωτογραφίες: www.Socialme.gr

Ανοιχτά: από τις 12:00

Περιοχή
Κέντρο

Διεύθυνση
Κομνηνών 20, Λουλουδάδικα