Φεστιβάλ Οίνου, Αποσταγμάτων και Μπίρας, μια νέα συνδιοργάνωση στο πλαίσιο του TASTE HALKIDIKI από το Σύλλογο Νέων Επαγγελματιών Νέας Καλλικράτειας και το Επιμελητήριο Χαλκιδικής, με την αιγίδα του Δήμου Νέας Προποντίδας.

Το Σάββατο και την Κυριακή 10 και 11 Ιουνίου, στις 18.30, στην Πλατεία της Νέας Καλλικράτειας, οινοποιοί, αποσταγματοποιοί και ζυθοποιοί από όλη τη Χαλκιδική θα συμμετέχουν σε μια διοργάνωση, που στόχο έχει να αναδείξει τον τοπικό πλούτο στην οινοπαραγωγή, αποσταγματοποιΪα και ζυθοποιία, να προβάλει τα εκλεκτά προϊόντα της Χαλκιδικής στους επισκέπτες και τους επαγγελματίες και να αποτελέσει σημείο αναφοράς για την ισχυροποίηση της γαστρονομικής ταυτότητας της περιοχής.

Η πλούσια και μακραίωνη οινική παράδοση της Χαλκιδικής με μερικούς από τους σημαντικότερους αμπελώνες στη χώρα, την καλλιέργεια εγχώριων και διεθνών ποικιλιών,  κάνει την περιοχή έναν ελκυστικό προορισμό για οινοτουρισμό και γαστρονομικό τουρισμό γενικότερα.

Η Χαλκιδική διαθέτει την ζώνη ΠΟΠ Πλαγιές Μελίτωνα, που βρίσκεται στη χερσόνησο της Σιθωνίας, ενώ η κορυφαία ποιότητα και αυθεντικότητα των γεωγραφικών περιοχών δίνει τους χαρακτηρισμούς ΠΓΕ Σιθωνία, ΠΓΕ Άγιο Όρο και ΠΓΕ Χαλκιδική στα εκλεκτά κρασιά του τόπου. 

Ταυτόχρονα, η παραγωγή μοναδικών αποσταγμάτων, με σημαντικές διακρίσεις, αλλά και η δυναμική παρουσία της μικροζυθοποιϊας στην περιοχή, δημιουργούν μια νέα σχέση με το είδος και αυξάνουν το ενδιαφέρον για τη διοργάνωση.