Το «Σύγχρονο κέντρο Γλώσσας Κυριακίδου» και το «Kyriakidou Downtown», ανοίγουν τις πόρτες τους σε όλα τα παιδιά της πόλης και φέρνουν την καινοτομία στον χώρο της εκπαίδευσης μέσω του βραβευμένου προγράμματος Edutainment.

Στα πλαίσια του προγράμματος διοργανώνονται 3ωρα αυτοτελή θεματικά εργαστήρια στα Αγγλικά. Κατά τη διάρκεια των εργαστηρίων τα παιδιά εκτίθενται στην Αγγλική γλώσσα μέσα από ξεχωριστές εκπαιδευτικές δραστηριότητες, θεατρικό παιχνίδι, κίνηση και βιωματική μάθηση. Με βασικό μέσο επικοινωνίας τα Αγγλικά, τα παιδιά ανακαλύπτουν τις ικανότητες τους, αναδεικνύουν τα ταλέντα τους, εκφράζονται δημιουργικά και μαθαίνουν  να συνεργάζονται στα πλαίσια της ομάδας.

«Αυτό που ξεκινά σαν ένα παιχνίδι και εξάσκηση γλώσσας, προχωρά στην πραγματική ουσία της εκπαίδευσης: τον προβληματισμό και την αναζήτηση των σημαντικών αξιών της ζωής μας. Σε όλο αυτό το ταξίδι η γλώσσα παίζει τον πραγματικό της ρόλο και βρίσκει τη θέση που της ταιριάζει. Δεν είναι γραμματική, δεν είναι λεξιλόγιο, δεν είναι εξετάσεις. Είναι επικοινωνία με τον διπλανό, με αυτόν που πρέπει να συνεργαστώ, με αυτόν που διαφωνώ αλλά πρέπει να τον ακούσω, να τον καταλάβω και ίσως να τον πείσω.»

 

Λίγα λόγια για το Πρόγραμμα Edutainment

Το «Σύγχρονο κέντρο Γλώσσας Κυριακίδου» στην Άνω Τούμπα, και το «KYRIAKIDOU DOWNTOWN» στην πλατεία Αριστοτέλους, δημιούργησαν το πρόγραμμα Edutainment (Education+ Entertainment) για όλα τα παιδιά Δ΄Δημοτικού- Β΄Γυμνασίου.

«Επικοινωνούμε στα αγγλικά, γνωρίζουμε τον κόσμο και τον άνθρωπο» είναι η φράση που εκφράζει ακριβώς αυτό που εκπροσωπεί το πρόγραμμα Edutainment. Στόχος του προγράμματος είναι η εξοικείωση του παιδιού με την ξένη γλώσσα μέσα από μια σειρά εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων.

Τα εργαστήρια είναι θεματικά και καλύπτουν ένα μεγάλο εύρος ενδιαφερόντων και επιπέδων. Έτσι λοιπόν το κάθε παιδί, ανάλογα με την ηλικία του και το επίπεδο του στα αγγλικά, μπορεί να επιλέξει να «φοιτήσει» στο Σχολείο της Μαγείας, να γνωρίσει τα Μυθικά πλάσματα των παραμυθιών, να περάσει μια μέρα στο Λονδίνο, να ταξιδέψει στην εποχή του Βασιλιά Αρθούρου, να κάνει καινούριους φίλους στη Νέα Υόρκη, να γίνει ιδιωτικός detective σε μια ιστορία μυστηρίου ή να εξετάσει ευρήματα ως Αρχαιολόγος.

Το πρόγραμμα Edutainment ξεχώρισε στον πανελλήνιο διαγωνισμό «Education Leaders Awards» και βραβεύτηκε στις 18 Μαΐου 2018 ως ‘Βέλτιστη Μαθησιακή Εμπειρία’ στην κατηγορία ‘Εκπαίδευση’.

Πρόγραμμα Μαρτίου

Κυριακή 3 Μαρτίου  – The School of Magic – Αριστοτέλους 4, 2ος όροφος, Κέντρο
Το Σχολείο της Μαγείας ανοίγει τις πόρτες του και υποδέχεται τους μικρούς υποψήφιους μάγους του.
Δοκιμασίες, μαγικά κόλπα, δημιουργικές κατασκευές, αυτοσχέδια ξόρκια…. και όλα αυτά στα Αγγλικά.
*Κατάλληλο για παιδιά επιπέδου Α1 (3η χρονιά αγγλικών)

 

Σάββατο 30 Μαρτίου– Can you Dig Deep?- Πανταζίδου 38, Άνω Τούμπα
Οι συμμετέχοντες του εργαστηρίου συνθέτουν μια κορυφαία ομάδα Αρχαιολόγων και μαζί εξερευνούν, εξετάζουν ευρήματα, δημιουργούν με πηλό, φτιάχνουν το δικό τους μουσείο και παρουσιάζουν τα εκθέματά τους στα Αγγλικά.
*Κατάλληλο για παιδιά επιπέδου Α2 (4η χρονιά αγγλικών)

 

Κυριακή 31 Μαρτίου – Τhe School of MagicΑριστοτέλους 4, 2ος όροφος, Κέντρο
Το Σχολείο της Μαγείας ανοίγει ξανά τις πόρτες του και υποδέχεται τους μικρούς υποψήφιους μάγους του.
Δοκιμασίες, μαγικά κόλπα, δημιουργικές κατασκευές, αυτοσχέδια ξόρκια…. και όλα αυτά στα Αγγλικά.
*Κατάλληλο για παιδιά επιπέδου Α1 (3η χρονιά αγγλικών)

* Για τη συμμετοχή στο εργαστήριο δεν είναι απαραίτητη η φοίτηση στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών Κυριακίδου

 

Λίγα λόγια για το Σχολείο

Το Σύγχρονο Κέντρο Γλώσσας «Κυριακίδου» ιδρύθηκε το 1996 από τη Ρούλα Κυριακίδου με όραμα να γίνει ένα πραγματικό σχολείο, που όχι απλώς διδάσκει ξένες γλώσσες, αλλά και βοηθάει τα παιδιά να εξερευνήσουν τις δυνατότητες τους και να υλοποιήσουν τους στόχους τους.

Αυτό το  Σχολείο λοιπόν, όπως όλοι το αποκαλούνε,  προσφέρει στα παιδιά ένα πρόσφορο έδαφος για να εκφραστούν, να επικοινωνήσουν, να χαρούν, να εμπιστευτούν και τελικά να μάθουν και να επιτύχουν!

Στόχος των προγραμμάτων του σχολείου είναι να αλλάξουν την παγιωμένη-για τους περισσότερους- αντίληψη ότι η γλώσσα είναι ένα ακόμα γνωστικό αντικείμενο, όπως η γεωγραφία και η ιστορία για το οποίο τα παιδιά πρέπει να διαβάσουν και να δώσουν εξετάσεις.

Η γλώσσα, είναι – πρώτα και πάνω απ’ όλα – μέσο επικοινωνίας, είναι έκφραση, είναι συναίσθημα, είναι όλα αυτά που αποτελούν την βάση της ανθρώπινης σχέσης. Όταν αυτό γίνει βίωμα των παιδιών – τότε και μόνο τότε – μπορούν να την προσεγγίσουν στην πραγματική  της διάσταση.

 

Χρήσιμες πληροφορίες

Κόστος συμμετοχής: 15€
Ηλικίες: Δ΄Δημοτικού- Β΄Γυμνασίου
Ιστότοπος: https://kyriakidou.gr/

Διεύθυνση: Πανταζίδου 38, Άνω Τούμπα & Αριστοτέλους 4, 2ος όροφος, Κέντρο
Τηλέφωνα επικοινωνίας: +30 2310949660 (Άνω Τούμπα) +30 2310266876 (Κέντρο)

[contact-form-7 404 "Not Found"]

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ

Οι τυχεροί για την Κυριακή 3/3 είναι οι εξής:
Νατάσσα Γκολεμά
Καρατζέτζου Ζωή

Οι τυχεροί για το Σάββατο 30/3 είναι οι εξής:
Χρίστος Καλογερόπουλος
Φασούλα Βασιλική

Οι τυχεροί για την Κυριακή 31/3 είναι οι εξής:
Σαμαρά Θεανώ
Ουζούνη Ρούλα

Θα έρθουμε σε επικοινωνία μαζί τους για τις λεπτομέρειες.