Η Λεωφόρος Νίκης έχει υποδεχτεί δύο νέες προτάσεις που εισέρχονται δυναμικά στο γαστρονομικό σκηνικό της πόλης. Παρακάτω μοιραζόμαστε τη συνολική μας εμπειρία και από τους δύο χώρους και εξηγούμε τους λόγους που τα ξεχωρίζουμε.

Συγκεκριμένα στον αριθμό 45 συναντάμε το Οshu Upscaled Japanese Cuisine και το PRIVÉE Rest, ένα εστιατορικό δίδυμο που θα μας απασχολήσει στο εξής.

Γράφει ο Κώστας Γιάντσιος
Φωτογραφίες: Ηρακλής Σολιόπουλος

Nikkei και Sushi που συνδυάζει παράδοση και καινοτομία

Στο Οshu Upscaled Japanese Cuisine  το κύριο χαρακτηριστικό είναι ο συνδυασμός ιαπωνικής και περουβιανής κουζίνας, γνωστή και ως «Nikkei» με τους executive chefs του να έχουν «γράψει» πολλές ώρες πτήσης σε διακεκριμένα εστιατόρια (Nobu St. Moritz, το Nammos, το Costa Navarino και το Nobu Mykonos) και δίπλα σε βραβευμένους με αστέρια Michelin chefs σε πολύ απαιτητικές συνθήκες. Το αποτέλεσμα της γνώσης, της τεχνικής, της εμπειρίας σε συνδυασμό με τις εξαιρετικές πρώτες ύλες το απολαμβάνουμε πλέον και στη Θεσσαλονίκη. Το πεύκο στο λογότυπο αποτυπώνει την πρόθεση του Oshu να υπηρετήσει μία δημιουργική κουζίνα με βαθιές ρίζες και ταυτόχρονα εμβληματική παρουσία.

≈Σ’ έναν χώρο με αισθητική και διακοσμητική φιλοσοφία εφάμιλλες αντίστοιχων εστιατορίων του εξωτερικού, η λιτότητα συνδυάζεται με λεπτομέρειες που παραπέμπουν στην ασιατική κουλτούρα. Σε αυτό το σκηνικό, η γευστική περιήγηση ξεκινάει από  το brunch (12:00-13:00), μια πολύ ιδιαίτερη πρόταση για τη Θεσσαλονίκη. Από τις  έχετε στη διάθεσή σας προτάσεις με ασιατικό και περουβιανό «touch», όπως αυγά Scramble με unagi ή με σολομό, ομελέτα με μανιτάρια και sauce Tonkatsu αλλά και burger με καβούρι ή mini burgers με μοσχαρίσιο μπιφτέκι Wagyu.

Η βεντάλια του μενού «ανοίγει» τις υπόλοιπες ώρες με πολύ ενδιαφέρουσα ποικιλία προτάσεων από bites και ορεκτικά, επιλογές από το Raw Bar αλλά και ρύζι, σούπες και κυρίως πιάτα θαλασσινών και κρεατικών με τα επιδόρπια να ολοκληρώνουν την γκάμα των Nikkei επιλογών. Φυσικά, δεν ξεχνάμε το Sushi μία κατηγορία από μόνη της ικανή να προσελκύσει το ενδιαφέρον σας και να πρωταγωνιστήσει στο τραπέζι σας. Συνολικά μπορείτε να δείτε το μενού εδώ. Ωστόσο θα αναφερθούμε και σε κάποια από τα πιάτα που δοκιμάσαμε.

Το ceviche, το εθνικό πιάτο του Περού, από λαβράκι ή μαγιάτικο είναι μια εξαιρετική πρόταση και για την εκκίνηση του γεύματος αλλά και ως ιδιαίτερος πρόλογος αν ακολουθήσει μόνο sushi.

Οι μπουκιές Μαύρου Μπακαλιάρου είναι ένα από τα ελκυστικά πιάτα κάτι που ισχύει και για το πολύ νόστιμο Tataki Μόσχου αλλά και το Tuna Tiradito. Για μία πιο εξεζητημένη επιλογή δε λείπουν και οι προτάσεις με Prime Rib Eye ΗΠΑ ή Α5 Wagyu Beef.

Στο Sushi, οι προτάσεις του chef καλύπτουν μία γευστική γκάμα από τις πληρέστερες στην πόλη κάτι που θα ευχαριστήσει τους φίλους του είδους. Θα πρότεινα να παίξετε με τις γεύσεις. Οι συνθέσεις είναι ευφάνταστες και θα προκαλέσουν την γευστική σας παλέτα. Από το απλό vegan έως rolls με Hamachi, Peruvian Motley με γαρίδα Αμβρακικού, σολομό, τόνο, hamachi, λαβράκι Χιλής αλλά και sushi με μοσχάρι kobe αναδεικνύουν διαφορετικούς τόνους και εντάσεις και μας δείχνουν τη σημασία που δίνεται από τους chef στη συνύπαρξη καλής πρώτης ύλης και τεχνικής.

Μία ακόμη ενδιαφέρουσα επιλογή είναι το «Omakase menu». Ο όρος «omakase» σημαίνει «το αφήνω επάνω σου» και, όπως καταλαβαίνετε, χρησιμοποιείται στην ιαπωνική γαστρονομική παράδοση όταν αφήνουμε στον chef την επιλογή των πιάτων, τη σειρά σερβιρίσματος και τη συνολική «στρατηγική» της εμπειρίας μας από την κουζίνα του. Το Oshu παρέχει και αυτή τη δυνατότητα για να ανταποκριθεί και στους πιο διερευνητικούς επισκέπτες του.

Εντυπωσιακή είναι επίσης και η ποικιλία ροφημάτων και ποτών που μπορείτε να απολαύσετε σε συνδυασμό με τις προτάσεις του μενού. Μεγάλη ποικιλία από τσάι, σπιτικά αναψυκτικά, signature cocktails, sake, όπως είναι αναμενόμενο, κρασιά και όλες οι κύριες κατηγορίες ποτών και με επιλεγμένες Ιαπωνικές ετικέτες μεταξύ αυτών, όπως στο Gin και το Whiskey.

Σημειώνω επίσης ότι το Οshu Upscaled Japanese Cuisine  μπορεί να φιλοξενήσει μία εταιρική εκδήλωση ή ένα private event για όσους αναζητούν κάτι διαφορετικό με εκλεπτυσμένες γεύσεις και εξυπηρέτηση.

Συνιστούμε, βέβαια, να κάνετε την κράτησή σας μ’ ένα κλικ εδώ.

Σε κάθε περίπτωση αυτό που έχει σημασία – είναι να εξερευνήσετε το μενού του Οshu Upscaled Japanese Cuisine και να μεταφερθείτε σε άλλες γωνίες του πλανήτη μέσω της γεύσης, όσο απολαμβάνετε τη θέα στον Θερμαϊκό.

Οshu Upscaled Japanese Cuisine
Λεωφ. Νίκης 45, Θεσσαλονίκη
oshu.gr
2312135050
Κάνε την κράτησή σου εδώ

Fusion Μεσογειακής και Διεθνούς Κουζίνας που εκπλήσσει

Η fusion κουζίνα έχει δεχθεί ποικίλες κριτικές διεθνώς και αν κάποιος τολμήσει να την αναφέρει πρέπει να είναι σίγουρος γι’ αυτό που θα προτείνει. Εδώ έρχεται το PRIVÉE Rest να δώσει το στίγμα του και να σερβίρει όλα τα γεύματα της ημέρας, brunch, μεσημεριανό, δείπνο, με βάση αυτή τη φιλοσοφία που συνδυάζει το γαστρονομικό «διαμάντι» της Μεσογειακής Κουζίνας με επιρροές από τις καλύτερες τεχνικές και προτάσεις της διεθνούς κουζίνας.

 

Εδώ σ’ έναν πολύ άνετο χώρο με το μεγάλο άνοιγμα στον Θερμαϊκό δημιουργείται άμεσα, από την είσοδό σας, η αίσθηση της ευγενικής εξυπηρέτησης, ένα από τα ποιοτικά στοιχεία του PRIVÉE Rest που «δένει» με τη συνολική φιλοσοφία της κουζίνας και της συνολικής αισθητικής.

Κάθε ώρα της ημέρας μπορεί να γίνει ιδιαίτερη εδώ. Από τον απλό καφέ που μπορεί να από Brunch, μία πολύτιμη παύση με σνακ, ένα ολοκληρωμένο γεύμα με φίλους ή συνεργάτες ή μία βραδινή έξοδος για φαγητό, όλα αυτά έχουν σημείο συνάντησης το PRIVÉE Rest.

Η απλότητα των φρέσκων τοπικών υλικών συνδυάζεται με τη δημιουργικότητα της κουζίνας σε κάθε είδους πρόταση του menu. Αυτή είναι, άλλωστε, η βάση του «fusion» πάνω στην οποία «δένουν» οι επιδράσεις των διάφορων διεθνών γαστρονομικών επιρροών. Εδώ αυτό συμβαίνει με επιτυχία χωρίς να είναι ταυτόχρονα κραυγαλέο. Άλλωστε θα έλεγα, βλέποντας το μενού και αφού δοκίμασα κάποιες από τις προτάσεις του chef, ότι πρόκειται για μία «value for money» πρόταση που μαζί με την ποιότητα του φαγητού και της εξυπηρέτησης δημιουργεί τη βασική προϋπόθεση για τη σχέση επισκέπτη και εστιατορίου: να έρθει και να επανέλθει.

Από την ομελέτα και το hot dog μέχρι της premium κοπές το PRIVÉE Rest καλύπτει μία γκάμα επιλογών που απευθύνεται σε όλους. Τα φρέσκα ζυμαρικά, οι πλούσιες σαλάτες, τα θαλασσινά και το ψάρι που μαγειρεύεται με διαφορετικούς τρόπους ταιριαστούς στο κάθε είδος, είτε πρόκειται για φιλέτο κιτρινόπτερου τόνου ή λαβράκι Χιλής είτε για φιλέτο γλώσσας Dover 700 γρ., ένα εντυπωσιακό πιάτο συναντούν επιλεγμένες κοπές κρεάτων ακόμη για τους πλέον απαιτητικούς. Αυτό τα λέει όλα.

Όλες οι προτάσεις του εδεσματολογίου συμπληρώνεται από μία wine list με επιλεγμένες ετικέτες αλλά και signature cocktails με τα οποία μπορείτε να εκκινήσετε ή να ολοκληρώσετε το γεύμα σας, ενδεχομένως και με ένα από τα εξαιρετικά επιδόρπια.

Όπως είπαμε το PRIVÉE Rest είναι ένας χώρος ιδανικός για δείπνο για δύο, συνάντηση με φίλους αλλά και για ένα γεύμα με συνεργάτες ή μια εταιρική εκδήλωση. Και εάν θέλετε να εξερευνήσετε το μενού απλά ένα κλικ εδώ.

Τέλος, θα συνιστούσαμε να κάνετε την κράτησή σας, η οποία μπορεί να γίνει και ηλεκτρονικά εδώ.

Privée Rest
Λεωφ. Νίκης 45, Θεσσαλονίκη
Τ: 2310282392
menu.privee.gr