Σε ποιον από εσάς δεν αρέσουν τα παραμύθια; Πόσο μάλλον αν είναι ηχητικές ιστορίες που στο άκουσμά τους φανταζόμαστε εμείς τους πρωταγωνιστές, τα μέρη που ταξιδεύουν και όσα συναντούν στο δρόμο τους.
Αν πάλι η φωνή αυτή μας είναι κάπως οικεία και γνωστή, και δεν εννοώ της μαμάς και του μπαμπά, αλλά γνωστούς ηθοποιούς και τραγουδιστές;
Το κανάλι στο Youtube «Cobalt Kids», περιέχει αφηγήσεις κλασικών και όχι μόνο παραμυθιών από γνωστούς Έλληνες ηθοποιούς όπως, ο Γιάννης Μπέζος, η Πέμη Ζούνη, η Κάρμεν Ρουγγέρη, η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, η Δήμητρα Παπαδοπούλου, η Ελένη Ράντου και πολλοί πολλοί άλλοι.
Στις ιστορίες αυτές περιλαμβάνονται αφηγήσεις κλασικών παιδικών αφηγημάτων όπως, η Χάιντι, ο Όλιβερ Τουίστ, ο Μόγλης, οι Μικρές Κυρίες, ο Πίτερ Παν, η Παναγία των Παρισίων κ.α., αλλά και τα παραμύθια από το album «Τραγουπαραμυθόκοσμος», όπως «Η ιστορία που Σταμάτη και του Γρηγόρη», » Όταν το πιρούνι παντρεύτηκε το μαχαίρι«, «Το ελεφαντάκι και το ουράνιο τόξο» κ.λπ.
Το ίδιο album περιέχει και παιδικά τραγούδια που υπάρχουν επίσης στο Cobalt Kids Channel με τις φωνές της Ευρυδίκης, του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, της Δήμητρας Γαλάνη, της Ελένης Βιτάλη και άλλων.
Στο ίδιο κανάλι θα βρείτε τα αγαπημένα μας «Τραγουδάκια γάλακτος», τις δουλειές των The Burger Project, μουσική για παιδιά με τον Mozart, τον «Τεμπέλη Δράκο» και πολλά ακόμη…παραμύθια και τραγούδια. Όλες οι συλλογές αυτές ανήκουν φυσικά στη δισκογραφική εταιρία Cobalt!
Επισκεφθείτε το κανάλι στο Youtube για να τα ανακαλύψετε / Cobalt Kids: https://www.youtube.com/user/cobaltmusickids/playlists
Κάθε εβδομάδα ανεβαίνει ένα νέο τραγούδι και ένα νέο παραμύθι!
*Παιδικό κανάλι Cobalt Kids, από την κα Κούτσικα Δήμητρα, Παιδαγωγό στα ΚΔΑΠ της ΚΕΔΗΘ