Το Χαρούπι, μας καλεί να γευτούμε στη Θεσσαλονίκη τις γεύσεις της Κρήτης σε έναν ισορροπημένο συνδυασμό παράδοσης και δημιουργικότητας. Εδώ θα δοκιμάσουμε μια πλούσια ποικιλία κρασιών από τον κρητικό αμπελώνα και θα ζήσουμε τη φιλόξενη αγκαλιά της κρητικής κουλτούρας, με τη γλύκα της τσικουδιάς μας και της επιλεγμένης μουσικής από το ευλογημένο αυτό νησί.

Ο chef Μανώλης Παπουτσάκης δημιούργησε ένα μενού που πατάει γερά στην παραδοσιακή κρητική κουζίνα, με προϊόντα που έρχονται απευθείας από το νησί. Ένα μενού ωστόσο που αναπτύχθηκε δημιουργικά, αξιοποιώντας σύγχρονες τεχνικές και τάσεις της μαγειρικής τέχνης. — Δείτε το μενού

Ο Κρητικός αμπελώνας συνεχώς εκσυγχρονίζεται και οργανώνεται, ώστε σήμερα να μπορεί αυτόνομα να σταθεί και να προσφέρει κρασιά που αξίζει να δοκιμάσετε. Στόχος είναι ο συνεχής εμπλουτισμός της κάβας με κρασιά που καλλιεργούνται αποκλειστικά στο νησί. — Δείτε τα κρασιά

Θα σας καλωσoρίσει με κερασμένη την πρώτη ρακή όπως καλεί το έθιμο και θα σας ταξιδέψει ταξιδέψτε σε μια γευστική διαδρομή που έχει χτιστεί με μεράκι και προσπάθεια.

Φωτογραφίες © Ελένη Παπαϊωάννου

Το Χαρούπι βραβεύτηκε με Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας το 2019 από το Αθηνόραμα, Top Notch 2020 στους Χρυσούς Σκούφους, έχει λάβει βραβείο FNL και άλλες διακρίσεις.

Κρητικό Εστιατόριο
Ωράριο Κουζίνας: 12:30-01:00
Περιοχή: Κέντρο
Διεύθυνση: Δόξης 4, Λαδάδικα
Ηλεκτρονικές κρατήσεις ΕΔΩ (τουλάχιστον μια μέρα πριν την επιθυμητή ημερομηνία)