Ορισμένοι χώροι έχουν μια ιδιαίτερη αύρα και σου δημιουργούν μία αίσθηση ηρεμίας χωρίς να προσδιορίζεις ακριβώς γιατί συμβαίνει αυτό. Το B Restaurant, το cafe-bar-restaurant στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, είναι ένα τέτοιο σημείο και μάλιστα στο κέντρο της πόλης. Μόλις εισέρχεστε στον καλαίσθητο και φιλόξενο χώρο του απομονώνεστε από τους θορύβους της πόλης και μπορείτε να απολαύσετε από το πρωινό σας μέχρι ένα ολοκληρωμένο γεύμα σε μια ζεστή και φιλόξενη ατμόσφαιρα.

Γευστικές συναντήσεις όλες τις ώρες

Οι προτάσεις για Brunch είναι σίγουρο ότι δε θα σας αφήσουν να πιείτε σκέτο τον πρωινό καφέ σας. Μέχρι τις 13:30 έχετε την ευκαιρία να επιλέξετε από μπαγκέτες και club sandwiches έως πέντε προτάσεις με αυγά, τάρτα και pancakes. Επίσης, τα γλυκά είναι ακόμη ένας λόγος για να γίνει πιο απολαυστικός ο καφές σας ή να συνοδεύσετε ένα ποτήρι με αφρώδη οίνο μετά τις αγορές ή την εργασία και φυσικά στο κλείσιμο ενός γεύματος.

Η κουζίνα του Β Restaurant άλλωστε είναι από τις καλύτερες της Θεσσαλονίκης. Βασίζεται στις γεύσεις της Ελλάδας και της Μεσογείου, με μία δημιουργική ματιά και έμφαση – εκτός από τα επιλεγμένα υλικά – και στην παρουσίαση. Αυτό το χαρακτηριστικό σε συνδυασμό με το καλαίσθητο περιβάλλον και το ενημερωμένο προσωπικό εγγυώνται μια ολοκληρωμένη γαστρονομική εμπειρία.

Τα ορεκτικά διαθέτουν ποικιλία υλικών, όπως σπαράγγια με αυγό και τρούφα, ντάμπλινγκς με φρέσκο αστακό, καρπάτσιο χταποδιού, συνδυασμό αβοκάντο και ψητού καλαμαριού, ταρτάρ ψαριού ημέρας έως και φουά γκρα με καραμελωμένα μήλα και σάλτσα πάπιας.

Οι σαλάτες ξεχωρίζουν, επίσης, για τον συνδυασμό υλικών. Από την οικεία γεύση της Ελληνικής Σαλάτας με τοματίνια, κριθαρομπουκιές και καπαρόφυλλα μέχρι σαλάτα και με βουβαλίσια Burrata, αλλά και συνύπαρξη ρόκας, μανιταριών και won ton (κινέζικα dumplings με κατσικίσιο τυρί.

Από τα κυρίως πιάτα δε λείπουν προτάσεις ζυμαρικών και ριζότο που συνδυάζουν λαχανικά, θαλασσινά με σπαγγέτι ή ως κριθαρότο και μανιτάρια, τρούφα αλλά και ιταλικά τυριά, όπως γκοργκοντσόλα. Τρεις επιλογές  με φιλέτα ψαριού (σολομός, λαβράκι, μπακαλιάρος), ενώ και στα πιάτα των κρεατικών υπάρχουν δύο προτάσεις για μοσχαρίσιο burger, κοτόπουλο, χοιρινό, μοσχαρίσια ταλιάτα και Rib Eye έως και φιλέτο με φουά γκρά.

Μάλιστα, οι υπεύθυνοι του εστιατορίου έχουν φροντίσει να υπάρχουν και δύο πιάτα για τα παιδιά, ώστε όλοι να μείνουν ικανοποιημένοι.

Όσο για τη λίστα κρασιών περιλαμβάνει γνωστές και δοκιμασμένες ετικέτες του Ελληνικού Αμπελώνα και ποικιλίες που συνδυάζονται με τις προτάσεις του μενού.

Ιδανικός χώρος και για εταιρικά γεύματα και διάφορες εκδηλώσεις

Το B Restaurant είναι, ακόμη, ιδανικό για εταιρικά γεύματα και άλλες εκδηλώσεις, ενώ συνδέεται με όλα τα πολιτιστικά και εκθεσιακά γεγονότα, αφού βρίσκεται κοντά και στο Αρχαιολογικό Μουσείο και το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, αλλά και στον χώρο της Διεθνούς Έκθεσης.

Θα λέγαμε, χωρίς υπερβολή, ότι το B Restaurant βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο με αντίστοιχους χώρους σε πολιτιστικά ιδρύματα μεγάλων πόλεων του εξωτερικού, τόσο ως προς τη συνολική αισθητική όσο και ως προς την ποιότητα και τη δημιουργικότητα σε ό,τι σερβίρει.

Περιοχή 
Κέντρο

Διεύθυνση
Γ’ Σεπτεμβρίου 2, Βυζαντινό Μουσείο

Τηλέφωνο
2310869695

Ώρες λειτουργίας
Από τις 09:00