Αν είσαι λάτρης του γλυκού και αναζητάς τους δικούς σου «πειρασμούς» στο κέντρο, τότε να βάλεις στη λίστα σου το αγαπημένο Armenonville. Βρίσκεται στη Μητροπόλεως 102 και θα σου τραβήξει αμέσως την προσοχή αυτή η καλαίσθητη petite patisserie, που προσφέρει το πολίτικο γλυκό armenonville, για το πιο γευστικό και δροσερό διάλειμμα.

Το armenonville, από το οποίο πήρε το όνομά της η patisserie, είναι γλυκό γαλλικής προέλευσης, το κατατάσσουμε στα παγωτά και το έφεραν, κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα, οι Σμυρνιοί και οι Πολίτες πρόσφυγες που συνυπήρχαν με τους Γάλλους. Πολίτης και ο παππούς της Ευγενίας τής χάρισε τη χρυσή συνταγή για το πιο προκλητικά νόστιμο armenonville της πόλης. Έτσι, λοιπόν, γνώρισα και ερωτεύτηκα αυτό το ιδιαίτερο γλυκό.

Τα γλυκά που θα σε εθίσουν

Οι φιλικές οικοδέσποινες, αδελφικές φίλες από το δημοτικό, θα σε καλωσορίσουν στον ζεστό και όμορφο χώρο τους με τη minimal διακόσμηση και θα σε μυήσουν στον γλυκό κόσμο του armenonville. Όλα τα γλυκά και οι τούρτες που προσφέρουν έχουν βάση το armenonville και από εκεί και πέρα διακοσμούνται με διάφορες γαρνιτούρες, σοκολατένιες, καραμελένιες, φρουτώδεις.

Μπορείς να επιλέξεις αυτή που ταιριάζει περισσότερο στις γευστικές σου προτιμήσεις, αλλά μπορείς να εμπιστευτείς και τις δελεαστικές προτάσεις των ιδιοκτητριών.

Αυτή η δυνατότητα να διακοσμείς το παραδοσιακό γλυκό με τις γαρνιτούρες της επιλογής σου είναι μια κίνηση να παντρέψουν το παλιό με το νέο. Φυσικά, μπορείς να γευτείς το γλυκοπαγωτό με τις πολίτικες καταβολές και στην παραδοσιακή του μορφή. Και μην ξεχνάς ότι μπορούν να ετοιμάσουν και την τούρτα των γενεθλίων σου, η οποία θα αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις.

Τα προσεγμένα υλικά

Τα κορίτσια, έχοντας εμμονή με την ποιότητα, θα σου προσφέρουν πάντα φρέσκα γλυκά με τα πιο αγνά υλικά και όλα φτιαγμένα στο εργαστήριο από τις ίδιες. Επίσης, οι τιμές των γλυκών είναι πολύ προσιτές.

Να ξέρεις ότι το armenonville από τα χεράκια τους είναι μεγάλος πειρασμός που, όταν το δοκιμάσεις, δεν θα μπορείς να του αντισταθείς. Εμάς πάντως μάς κέρδισε.

Περιοχή
Κέντρο

Διεύθυνση
Μητροπόλεως 102

Ώρες λειτουργίας
Δευτέρα 17:00-22:00
Τρίτη-Κυριακή 10:00-22:00