Την πρώτη απευθείας πτήση από τη Βαρκελώνη υποδέχθηκε χθες νωρίς το απόγευμα το αεροδρόμιο «Μακεδονία» στη Θεσσαλονίκη. Με πληρότητες που ξεπερνούν το 80% η AEGEAN φέρνει σε απόσταση «αναπνοής» τις δύο πολυπολιτισμικές πόλεις με το τουριστικό ενδιαφέρον για την πόλη μας να είναι αυξημένο τη φετινή τουριστική σεζόν αποδεικνύοντας της εξαιρετική δυναμική της νύμφης του Θερμαϊκού.

Πρόκειται για ένα ακόμη νέο δρομολόγιο της αεροπορικής που στο εξής και έως τα τέλη του φθινοπώρουθα διασυνδέει απευθείας δυο φορές την εβδομάδα την κορυφαία Ισπανική πόλη με τη Θεσσαλονίκη, αυξάνοντας ακόμη περισσότερο τις απευθείας διασυνδέσει της πόλης με διεθνείς και ελληνικούς προορισμούς.

Συγκεκριμένα οι πτήσεις της AEGEAN θα αναχωρούν κάθε Δευτέρα και Παρασκευή από Θεσσαλονίκη στις 12:10 (τοπική) με άφιξη στις 14:10 (τοπική) στη Βαρκελώνη, ενώ οι πτήσεις επιστροφής θα αναχωρούν στις 14:55 (τοπική) από Βαρκελώνη με άφιξη στη Θεσσαλονίκη στις 18:35 (τοπική).

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αρχικός προγραμματισμός προέβλεπε το δρομολόγιο να εκτελείται έως τα μέσα Σεπτεμβρίου αλλά ήδη με τις πρώτες ενδείξεις των προκρατήσεων παρατάθηκε έως τα τέλη Οκτωβρίου (έως 27/10)  με την αεροπορική να εξετάζει τη διατήρηση του δρομολογίου και το χειμώνα.

Η AEGEAN πάντως φαίνεται πως συνεχίζει με συνέπεια το πλάνο επένδυσης στη Θεσσαλονίκη καθώς αυξάνει κατά  30% τις συνολικά προσφερόμενες θέσεις εξωτερικού στοχεύοντας  να ξεπεράσει τη φετινή χρονιά τα 2,5 εκατομμύρια επιβάτες

Συνολικά το πρόγραμμα απευθείας δρομολογίων εξωτερικού της AEGEAN από τη Θεσσαλονίκη περιλαμβάνει 22 προορισμούς σε 12 χώρες (9 προορισμούς προς Γερμανία, 3 προς Ιταλία, και 1 προς Γαλλία, Ισπανία, Ισραήλ, Ελβετία, Βέλγιο, Κύπρο, Αρμενία και Γεωργία) με τις πτήσεις προς Βαρκελώνη, Βενετία, Κολονία Τυφλίδα και Γιερεβάν να εκκινούν για πρώτη φορά και να αποτελούν τους 5 νέους προορισμούς που προστέθηκαν στο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης συγκριτικά με την περυσινή χρονιά.

Συγκεκριμένα η AEGEAN πετάει προς: Ρώμη, Ζυρίχη, Βερολίνο, Μιλάνο, Τελ Αβίβ, Αμβούργο, Βρυξέλες, Ντυσελντορφ, Λάρνακα, Φρανκφούρτη, Μόναχο, Στουτγκάρδη, Ανόβερο, Νυρεμβέργη, Παρίσι , Βαρκελώνη, Βενετία, Κολονία Τυφλίδα και Γιερεβάν. Ενώ το πρόγραμμα εσωτερικού περιλαμβάνει δρομολόγια προς Αθήνα, Ηράκλειο, Χανιά, Ρόδο, Κω, Μυτιλήνη, Χίο, Πάρο, Μύκονο, Σαντορίνη, Καλαμάτα, Λήμνο, Σάμο και Ικαρία.

To αεροδρόμιο Μακεδονία της Θεσσαλονίκης αποτελεί τη 2η μεγαλύτερη βάση της AEGEAN σε επιβατική κίνηση  με την αεροπορική να επενδύει συστηματικά στην ανάπτυξη  του προορισμού τόσο τη θερινή όσο και τη χειμερινή περίοδο. Μάλιστα το χειμώνα του 2022-2023 ξεκίνησαν και διατηρήθηκαν κατά τη χειμερινή περίοδο απευθείας δρομολόγια προς Ρώμη, Μιλάνο, Βερολίνο, Βρυξέλες και Ζυρίχη δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για να καθιερωθεί η Θεσσαλονίκη σε city break προορισμό.