Στους πρόποδες του Βερμίου, σε απόσταση 3 χιλιομέτρων βορειοανατολικά του οικισμού του Αγ. Δημητρίου Ελλησπόντου Κοζάνης, βρίσκεται το ορεινό Πάρκο Ελαφιών Αγίου Παντελεήμονα μια ανάσα από το παραδοσιακό χωριό Άγιος Δημήτριος Κοζάνης. Σε μια οριοθετημένη έκταση, με πλούσια βλάστηση, φιλοξενούνται ελάφια του γένους Ντάμα – Ντάμα.

Το πρώτο ζευγάρι ελαφιών μεταφέρθηκε στο χώρο το πρώτο μισό της δεκαετίας του 2000 και με την πάροδο του χρόνου ο αριθμός των ελαφιών έχει αυξηθεί σημαντικά. Η φροντίδα των ελαφιών πραγματοποιείται από τους κατοίκους της τοπικής κοινότητας του Αγ. Δημητρίου , επιπλέον συντηρούν και δημιουργούν υποδομές στο πάρκο που σου δίνουν την δυνατότητα να συνδυάσεις την επίσκεψη σου στον χώρο και με άλλες δραστηριότητες.
Ένα καταπράσινο τοπίο, όπου τα ελάφια κινούνται ελεύθερα σε ένα προστατευμένο φυσικό περιβάλλον, σας προσκαλεί σε μια εμπειρία χαλάρωσης και επαφής με την άγρια ζωή. Ακολουθήστε τα γραφικά μονοπάτια μέσα στο πάρκο, απολαύστε τη γαλήνη του δάσους και επισκεφθείτε την ιστορική εκκλησία του Αγίου Παντελεήμονα, σημείο αναφοράς για την περιοχή. Το Πάρκο Ελαφιών αποτελεί ιδανικό προορισμό για οικογένειες, φυσιολάτρες και όσους αναζητούν αυθεντικές εμπειρίες σε ένα μοναδικό φυσικό σκηνικό.
*Πάρκο Ελαφιών Αγίου Παντελεήμονος, Κοζάνη
S: agiospanteleimonkoz.blogspot.com


































