Οι Φαρμακοποιοί Θεσσαλονίκης γιορτάζουν κι ενημερώνουν το κοινό!

Όπως σε ολόκληρο τον κόσμο, εορτάζεται και στην Ελλάδα επίσημα η Παγκόσμια Ημέρα Φαρμακοποιού , στη Θεσσαλονίκη, την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου, από τις 10 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα, στο χώρο της παραλίας μπροστά από τον Λευκό Πύργο.

Το κεντρικό μήνυμα του φετινού εορτασμού είναι «Φαρμακοποιοί: ικανοποιώντας τις ανάγκες υγείας παγκοσμίως». Μάλιστα το βράδυ της Κυριακής, ο Λευκός Πύργος θα φωταγωγηθεί συμβολικά με πράσινο χρώμα.

Ο εορτασμός της Ημέρας Φαρμακοποιού στην Ελλάδα διοργανώνεται, από τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης, υπό την αιγίδα του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, κάθε χρόνο από το 2018. Στον πολυπληθή παραλιακό πεζόδρομο θα στηθούν μικρές τέντες, δημιουργώντας ένα εικονικό φαρμακείο.

Φαρμακοποιοί – μέλη του Συλλόγου θα ενημερώνουν το κοινό για υπηρεσίες φαρμακευτικής φροντίδας, όπως η δωρεάν διάθεση από τα φαρμακεία των self tests για τον καρκίνο του παχέος εντέρου, οι εμβολιασμοί ενηλίκων, η ορθή χρήση των αντιβιοτικών και για άλλα θέματα υγείας και ευεξίας. Παράλληλα, θα διανέμεται στους διερχόμενους ενημερωτικό έντυπο με ενδιαφέρουσα αρθρογραφία. Επίσης, εταιρείες χορηγοί θα ενημερώνουν για προϊόντα και υπηρεσίες.

Παράλληλα, οργανώνονται εορταστικά events, ενώ διανέμεται σε χιλιάδες αντίτυπα ειδικό ενημερωτικό έντυπο, με άρθρα και διαφημιστικές καταχωρήσεις.