Η πολυβραβευμένη παράσταση «… καλά, εσύ σκοτώθηκες νωρίς» , επιστρέφει ,μόνο για τέσσερις παραστάσεις, στη Θεσσαλονίκη, στο θέατρο Αυλαία από την ομάδα Gaff.

Το εμβληματικό έργο του Χρόνη Μίσσιου που συνεχίζει για τρίτη χρονιά τις παραστάσεις του, μετά τα πολυάριθμα βραβεία κοινού και κριτικών που απέσπασε,  τα απόλυτα sold out δύο χρόνων, τις διθυραμβικές κριτικές από τους πλέον έγκριτους κριτικούς θεάτρου, αλλά κυρίως επειδή αγαπήθηκε από το κοινό επιστρέφει στο θέατρο Αυλαία, στη Θεσσαλονίκη για τέσσερις παραστάσεις.

Το κείμενο του Χρόνη Μίσσιου  αποτελεί μια εξομολόγηση διώξεων, συλλήψεων, φυλακίσεων και βασανιστηρίων.

Ίσως γιατί η περίοδος που διανύουμε μοιάζει να έχει κάτι από τη σκοτεινή νιότη του Μίσσιου. Ίσως πάλι γιατί ο Μίσσιος δεν απευθύνεται μόνο στο νεκρό του φίλο αλλά κυρίως στους απόντες, σε ‘μάς. Ίσως γιατί η αντίληψη του Μίσσιου για τη ζωή , την ιστορία, το όνειρο δεν είναι μόνο γεμάτη από πολιτική κριτική αλλά και από αισιοδοξία για τη ζωή και πίστη στη δημιουργική δύναμη του ανθρώπου. Ίσως, πάλι, γιατί μας έχουν συμβεί αδιανόητα πράγματα και είναι η στιγμή να αναρωτηθούμε, πώς αντιστέκεται κάποιος σήμερα.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Σκηνοθεσία: Σοφία Καραγιάννη
Δραματουργική επεξεργασία: Σοφία Καραγιάννη, Μυρτώ Αθανασοπούλου
Σκηνικά-Κοστούμια: Γεωργία Μπούρδα
Μουσική: Μάνος Αντωνιάδης
Επιμέλεια κίνησης: Μαργαρίτα Τρίκκα
Φωτισμοί: Βασιλική Γώγου
Βοηθός σκηνοθέτη: Αθανασία Κυμπούρη
Φωτογραφίες: Χριστίνα Φυλακτοπούλου
Trailer: Στέφανος Κοσμίδης
Επικοινωνία: Χρύσα Ματσαγκάνη
Παραγωγή: GAFF
Ερμηνεία: Ιωσήφ Ιωσηφίδης, Κωνσταντίνος Πασσάς, Δημήτρης Μαμιός, Γιάννης Μάνθος

 

info
3-6 Οκτωβρίου 2024 στις 21:00
Θέατρο Αυλαία
Εισιτήρια: more.com

από έως
ical Google outlook Παραστάσεις