Μετά από συναντήσεις με περισσότερους από 500 ξενοδόχους από ολόκληρο τον κόσμο στην ITB Berlin 2018 (τη σημαντικότερη έκθεση τουρισμού παγκοσμίως), η Hotelier Academy έχει επιλέξει και παρουσιάζει 8 ιδιαίτερα ξενοδοχεία, τα οποία κατάφεραν να ξεχωρίσουν.

Άρθρο του Νίκου Μοράντη

Η έκθεση ΙTB Berlin, αποτελεί τη μεγαλύτερη, και ενδεχομένως την πιο σημαντική, έκθεση τουρισμού στον κόσμο. Η διοργάνωση συγκεντρώνει κάθε χρόνο τους κορυφαίους επαγγελματίες τουρισμού από την ταξιδιωτική και τουριστική αγορά, από κάθε γωνιά της γης. Στην ουσία, η έκθεση έχει μετατραπεί σε μια παγκόσμια ετήσια συνήθεια, για την οποία οι επαγγελματίες ανυπομονούν, καθώς προσφέρει μοναδικές ευκαιρίες ανάπτυξης νέων συνεργασιών αλλά και επαφών με παλιούς συνεργάτες και συναδέλφους.

Η Hotelier Academy ολοκλήρωσε την πρώτη της επίσημη επίσκεψη στην ITB 2018, δημιουργώντας ένα ρεκόρ με σχεδόν 500 προσωπικά ραντεβού! Αφού συναντήθηκαν με εκατοντάδες ξενοδόχους από διαφορετικά καταλύματα σε όλο τον κόσμο, οι συντάκτες μας αποφάσισαν να δημιουργήσουν μια νέα πρωτοβουλία, η οποία φιλοδοξεί να γίνει ετήσια συνήθεια: την επιλογή και παρουσίαση των πιο ιδιαίτερων ξενοδοχείων της ΙΤΒ, τα οποία ξεχώρισαν λόγω του μοναδικού τους concept ή λόγω του καινοτόμου τρόπου παρουσίασής τους.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι αυτή η πρώτη συλλογή “ITB Hotel Collection 2018”, περιλαμβάνει πολλά καταλύματα από την Ασία, όπου η ξενοδοχειακή αγορά παρουσιάζει μεγάλη άνθηση. Είναι, πραγματικά, συναρπαστικό να βλέπει κανείς τους ξεχωριστούς τρόπους που χρησιμοποιούν οι ξενοδόχοι από την Ασία για να παρουσιάσουν τα ξενοδοχεία τους, στην προσπάθειά τους να προσελκύσουν το ενδιαφέρον των Travel Agents και Επαγγελματιών τουρισμού που επισκέπτονται την έκθεση.

ΜΙΑ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ

Παρουσιάζουμε το Café de Laos στη Luang Prabang, έναν πανέμορφο ξενώνα μπροστά από τον οποίο περνάνε κάθε πρωί Μοναχοί, μοιράζοντας τις ευλογίες τους

ιδιαιτερα ξενοδοχεια στην ITB 2018

Café de Laos στη Luang Prabang

Στις μέρες μας, περισσότερο από ποτέ άλλοτε, οι σύγχρονοι ταξιδιώτες ψάχνουν να ζήσουν μοναδικές εμπειρίες κατά τη διάρκεια των διακοπών τους. Με μια πρώτη ματιά, αυτός ο μικρός ξενώνας στη Luang Prabang στο Laos, δε φαίνεται να έχει κάτι ξεχωριστό. Παρ’ όλα αυτά, εδώ είναι που κάθε πρωί λαμβάνει χώρα ένα πολύ ιδιαίτερο “τελετουργικό”: Μοναχοί από την περιοχή περνάνε μπροστά από το κατάλυμα, δίνοντας την ευκαιρία στους διαμένοντες να γονατίσουν μπροστά τους, να παρουσιάσουν τις προσφορές τους και να λάβουν την ευλογία των Μοναχών. Εμπειρίες σαν κι αυτήν είναι που πρέπει να αναζητούν οι σύγχρονοι επαγγελματίες τουρισμού, καθώς προσφέρουν στους ταξιδιώτες κάτι πραγματικά μοναδικό, ενισχύοντας, παράλληλα, τις σχέσεις τους μαζί τους.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα του Café de Laos.

ΜΙΑ ΑΞΙΟΣΗΜΕΙΩΤΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ

Η δωρεάν παροχή ηλεκτρικών ποδηλάτων και αυτοκινήτων από το THE VIEW στο Lugano της Ελβετίας

ιδιαιτερα ξενοδοχεια στην ITB 2018

THE VIEW στο Lugano της Ελβετίας

Ο όρος ‘Luxury travel’, μπορεί να έχει πολλές προεκτάσεις. Οι πιο συναρπαστικές, όμως, για τους ταξιδιώτες, είναι πάντοτε οι υπηρεσίες ή οι παροχές που δεν περιμένουν και που ανακαλύπτουν κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους. Το “THE VIEW Lugano”, ένα πολυτελές κατάλυμα στο Lugano της Ελβετίας, διαθέτει όλα όσα αναζητεί ένας σύγχρονος luxury ταξιδιώτης: από μοντέρνο design μέχρι ιδιαίτερη gourmet γαστρονομία. Παίρνοντας, όμως, την εμπειρία ένα βήμα παραπέρα, το ξενοδοχείο προσφέρει δωρεάν ηλεκτρικά ποδήλατα ή ακόμα και αυτοκίνητα στους καλεσμένους του, επιτρέποντάς τους να εξερευνήσουν ευκολότερα την εντυπωσιακή λίμνη της περιοχής. Με τον τρόπο αυτό, το “THE VIEW Lugano” κάνει τους επισκέπτες του να νιώθουν πραγματικά ξεχωριστοί, αφού τους παρέχει όλες τις πολυτέλειες και ανέσεις που θα μπορούσαν να ονειρευτούν. Αλήθεια, χρειάζεται κάτι ακόμα για να σας πείσουμε;

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα του THE VIEW Lugano.

ΕΝΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ CONCEPT

Το κρυμμένο concept του Alaya Dedaun Kuta στο Bali της Ινδονησίας

ιδιαιτερα ξενοδοχεια στην ITB 2018

Alaya Dedaun Kuta στο Bali της Ινδονησίας

Η βασική πωλησιακή γραμμή ενός ξενοδοχείου, μπορεί κάποιες φορές να είναι τόσο δυνατή ώστε να πείσει έναν agent να το συμπεριλάβει στο portfolio του. Και αυτό ακριβώς είναι που πέτυχε το Alaya Dedaun Kuta. Η υπόσχεση για μια ‘κρυμμένη όαση στο κέντρο της πόλης’, τράβηξε την προσοχή και τον ενδιαφέρον μας και μας έκανε να θέλουμε να ανακαλύψουμε περισσότερα γι’ αυτό το μοναδικό κατάλυμα. Ακόμα, ο πολύ ξεχωριστός τρόπος με τον οποίο οι αντιπρόσωποι του ξενοδοχείου παρουσίαζαν το κατάλυμα, μας έπεισε να το συμπεριλάβουμε στη λίστα μας με τα πιο ιδιαίτερα καταλύματα που συναντήσαμε στην ΙΤΒ.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα των Alaya Hotels.

ΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ

Ένας πρωτότυπος τρόπος προώθησης, από το The Nautilus στις Μαλδίβες

ιδιαιτερα ξενοδοχεια στην ITB 2018

The Nautilus στις Μαλδίβες

Περνώντας από το περίπτερο των Μαλδίβων στην ΙΤΒ, δεν μπορείς να μην προσέξεις τις μαγευτικές φωτογραφίες εντυπωσιακών δωματίων και σουιτών πάνω στο νερό, που σε προσκαλούν να ανακαλύψεις περισσότερα για τα ξενοδοχεία στα οποία ανήκουν. Αλλά τι συμβαίνει όταν ένα ξενοδοχείο χρησιμοποιεί μία εντελώς διαφορετική φωτογραφία για την προώθησή του; Αυτό που είναι σίγουρο, είναι ότι αμέσως θα ξεχωρίσει και θα σε κάνει να αναρωτηθείς ‘για ποιο λόγο αυτό το ξενοδοχείο διαφέρει από τα άλλα’; Μέσω αυτής της εμπνευσμένης επιλογής, η ομάδα του “The Nautilus” μάς έδωσε την ευκαιρία να γνωρίσουμε αυτό το ολοκαίνουριο κατάλυμα και να  ανακαλύψουμε πόσο υπέροχο θα είναι, όταν ανοίξει το Νοέμβριο του 2018. Όπως ήταν φυσικό, η φωτογραφία είχε το ξεκάθαρο μήνυμα “Beach and Ocean Houses in the Maldives”, που οδηγούσε αμέσως σε περισσότερες ερωτήσεις σχετικά με τη διαμονή στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα του “The Nautilus”.

Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ‘WOW FACTOR’

Τα τεράστια αγάλματα στο Siam@Siam Design Hotel στη Bangkokκάνουν τον ταξιδιώτη να νιώθει μικρός και ταπεινός

ιδιαιτερα ξενοδοχεια στην ITB 2018

Siam@Siam Hotel Design Bangkok στην Ταϋλάνδη

Το αποκαλούμενο “Wow Factor” είναι πάντοτε ένα ιδιαίτερο σημείο ενίσχυσης των πωλήσεων, όπως αποδεικνύεται και από την περίπτωση του συγκεκριμένου ξενοδοχείου. Το Siam@Siam στη Bangkok είναι ένα από τα πιο ξεχωριστά ξενοδοχεία της πόλης, όχι μόνο λόγω του μοναδικού του design που είναι εμπνευσμένο από τους Γίγαντες, αλλά και λόγω του παραδοσιακού του χαρακτήρα. Από την είσοδο και το lobby μέχρι τα δωμάτια και τα εστιατόρια, ο επισκέπτης συναντάει μικρές λεπτομέρειες που έχουν αναφορές στην τοπική παράδοση, καθώς και γιγάντια γλυπτά που δημιουργούν ενθουσιασμό. Αυτά τα γιγάντια γλυπτά, είναι το ιδανικό σημείο αναφοράς για τους travel agents, προκειμένου να πείσουν τους ταξιδιώτες σχετικά με τα μοναδικά ξενοδοχεία που έχουν στο portfolio τους, αλλά και να κτίσουν ένα πιστό πελατολόγιο.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα του Siam@Siam.

ΜΙΑ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

Η περιπετειώδης προσέγγιση του luxury hotel concept του Shangri-Las Rasa Ria Resort & Spa, στο KotaKinabalu της Μαλαισίας

ιδιαιτερα ξενοδοχεια στην ITB 2018

Shangri-La’s Rasa Ria Resort & Spa, στο Kota Kinabalu της Μαλαισίας

Η νέα τάση στην παγκόσμια αγορά του luxury travel, είναι αναμφισβήτητα οι περιπετειώδεις εμπειρίες. Το Shangri-La’s Rasa Ria Resort, στο Kota Kinabalu της Μαλαισίας, αποτελεί ένα πραγματικό case study στο κομμάτι αυτό. Διαθέτοντας ήδη τη φήμη ενός πολυτελούς καταλύματος με επιλογές εξερεύνησης της φύσης, το ξενοδοχείο θα αποκαλύψει αυτό το καλοκαίρι το επόμενο στάδιο των εμπειριών που προσφέρει, μέσω του μοναδικού Rasa Ria Reserve. Με αναβαθμισμένες δραστηριότητες που περιλαμβάνουν πρωινή πεζοπορία και πρωινό με θέα το όρος Kinabalu, καθώς και δράσεις εξερεύνησης της ντόπιας χλωρίδας και πανίδας, οι travel agents μπορούν να βρουν πολλούς λόγους για τους οποίους θα πρέπει να στείλουν τους πελάτες τους σε αυτό το εξαιρετικό ξενοδοχείο και ακόμα περισσότερους για να τους πουλήσουν ένα πλήρες πακέτο διαμονής και εμπειριών!

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα του Shangri-La, Rasa Ria Resort.

ΜΙΑ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΣΠΑ

Το Nandini Jungle Resort έχει τοποθετήσει το σπα του δίπλα από ένα ποτάμι, προσφέροντας μια αξέχαστη εμπειρία!

ιδιαιτερα ξενοδοχεια στην ITB 2018

Nandini Jungle Resort & Spa στο Bali της Ινδονησίας

Στις μέρες μας, ένα απλά καλό σπα δεν είναι αρκετό για να προσφέρει μια αξέχαστη εμπειρία. Συνειδητοποιώντας το γεγονός αυτό, το Nandini Jungle Resort αποφάσισε να αναβαθμίσει την εμπειρία των καλεσμένων του, κτίζοντας το σπα του δίπλα στο ποτάμι. Για τη ακρίβεια, είναι το μοναδικό ξενοδοχείο της περιοχής που προσφέρει άμεση πρόσβαση στο ποτάμι, επιτρέποντας στους ταξιδιώτες να κολυμπήσουν στα πεντακάθαρα νερά του. Μια φωτογραφία αρκεί για να πείσει κάποιον να επισκεφθεί το ξενοδοχείο!

Αυτό που κάνει το συγκεκριμένο σπα ακόμα πιο ξεχωριστό, είναι το γεγονός ότι το ξενοδοχείο δεν βασίστηκε μόνο στην εξαιρετική του τοποθεσία, αλλά προσπάθησε να πάει την εμπειρία ένα βήμα παραπέρα: οι εξειδικευμένοι του θεραπευτές ανέπτυξαν ειδικές θεραπείες δίπλα στο ποτάμι, κατά τις οποίες ο ήχος του νερού λειτουργεί σαν καθοριστικός παράγοντας για ένα τέλειο μασάζ!

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα του Nandini Jungle Resort & Spa.

ΜΕ ΘΕΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ

Το Rocky Club του Nam Nghi in Phu Quoc, στο Βιετνάμ 

ιδιαιτερα ξενοδοχεια στην ITB 2018

Nam Nghi in Phu Quoc, στο Βιετνάμ

Όταν κανείς σκέφτεται το Βιετνάμ, σχηματίζει αμέσως εικόνες εντυπωσιακών τοπίων και πανέμορφων ξενοδοχείων, που δένουν αρμονικά με τη φύση. Αυτό που κέντρισε το ενδιαφέρον μας, όμως, στο Nam Nghi, είναι η ιδιαίτερη έμφαση που δίνεται σε ένα συγκεκριμένο outlet: το συναρπαστικό Rocky Club, που βρίσκεται σε ένα πολύ μικρό ιδιωτικό νησί και που προσφέρει μια μοναδική εμπειρία στους επισκέπτες! Το συγκεκριμένο club είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον για τους travel agents, οι οποίοι μπορούν να τραβήξουν την προσοχή των πελατών τους, παρουσιάζοντάς το λεπτομερώς.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα του Nam Nghi.

Τα λέμε του χρόνου!

Ανυπομονούμε για την ΙΤΒ 2019, κατά τη διάρκεια της οποίας θα συγκεντρώσουμε και θα παρουσιάσουμε ακόμα περισσότερα ξενοδοχεία, για travel agents που αναζητούν μοναδικά προϊόντα αλλά και για ξενοδόχους που θέλουν να αντλήσουν έμπνευση από τις καλύτερες ξενοδοχειακές πρακτικές  στον κόσμο!

Αναδημοσίευση από το www.hotelieracademy.gr