3 συναυλίες για να γιορτάσουμε την 14η Φεβρουαρίου
ΔΩΡΕΑΝ σε LIVE STREAMING για καλό σκοπό
Ρομαντικές άριες, τρυφερές καντάδες, ερωτικά τραγούδια από το ελληνικό και το διεθνές ρεπερτόριο. Η αυλαία του αφιερώματος θα ανοίξει στις 5 Φεβρουαρίου 2021 με το
«LOVE», από τους Tales from the box.
Το σχήμα που έφτιαξαν η Στέλλα Τέμπρελη και ο Θάνος Σταυρίδης θα παρουσιάσει ένα καλειδοσκόπιο εικόνων, ήχων, αναμνήσεων και βιωμάτων. Η συναυλία περιλαμβάνει ερωτικά τραγούδια, τόσο από το ελληνικό όσο και από το διεθνές ρεπερτόριο. Μελωδίες των Πλέσσα, Σπανού, Χατζιδάκι, Παπάζογλου, Καλατζόπουλου, Ρεμπούτσικα, όπως επίσης και τραγούδια που έχουν ερμηνεύσει οι Franck Sinatra, Lara Fabian κ.α. Το πρόγραμμα θα ντύσουν με τις ξεχωριστές φωνές τους η Κική Τσαλίκη κι ο Θάνος Παπαγεωργίου.
Η δράση αυτή υποστηρίζει το σωματείο «ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΦΩΛΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ».
Στις 10 Φεβρουαρίου τη σκυτάλη θα πάρει το «παίΖΟΥΜΕ με τον έρωτα», μια διαδικτυακή συναυλία με θέμα τον Έρωτα με την υπογραφή του Γιώργου Αβραμίδη και της μπάντας του “Invented Memories». Το πρόγραμμα περιλαμβάνει πρωτότυπα ερωτικά τραγούδια από τα προσωπικά άλμπουμ του George Avramidis αλλά και διασκευές σε γνωστά ερωτικά τζαζ τραγούδια (My Funny Valentine, Αll the things you are, I wanna be loved by you κ.α.).
Ο τρομπετίστας από την Θεσσαλονίκη (που έχουμε γνωρίσει τη δουλειά του και από τη συνεργασία του με τον Γιάννη Αγγελάκα, αλλά και με τους Polkar) και η μπάντα του έχουν ετοιμάσει περίτεχνες μελωδίες και ρυθμούς για ιδιαίτερες στιγμές. Οι θεατές θα ταξιδέψουν νοερά από τις μουσικές παραδόσεις ενός παζαριού της Ανατολίας και μιας θερμής Αιγυπτιακής νύχτας, έως τον ψυχρό κελτικό βορρά.
Η δράση αυτή υποστηρίζει το ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ Ν.ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ-ΔΙΑΒΑΤΑ ‘’ΑΡΤΕΜΙΣ’’
Το αφιέρωμα θα ολοκληρωθεί στις 14 Φεβρουαρίου με την συναυλία «Από τη Βιέννη με αγάπη» με επίκεντρο τον Έρωτα στην όπερα. Οι θεατές θα απολαύσουν την Ορχήστρα Orpheus Kammerorchester Wien, σε live streaming από τη Βιέννη. H Ορχήστρα «Ορφέας» της Βιέννης έχει και Ελληνικό χρώμα στη σύνθεσή της, καθώς ιδρύθηκε το 2011 από τον καλλιτεχνικό διευθυντή και μαέστρο της, τον Θεσσαλονικιό Κωνσταντίνο Δημηνάκη, έναν από τους πιο σημαντικούς μαέστρους της γενιάς του. Εξάλλου στην Ορχήστρα παίζουν και Έλληνες μουσικοί, μαζί με Ευρωπαίους συναδέρφους τους.
Όσο για το πρόγραμμα που θα παρουσιαστεί, ο τενόρος Oreste Cosimo και η σοπράνο Ζωή Νικολαίδου θα πλαισιώσουν τους μουσικούς σε μια συναυλία μίας ώρας με πασίγνωστες άριες, που έχουν ως θέμα τον έρωτα και το πάθος.
Ανάμεσα στις άριες θα παρεμβάλλονται μικρές, επεξηγηματικές αφηγήσεις από τον μαέστρο, που θα φωτίζουν το περιεχόμενό της κάθε άριας.
H δράση αυτή υποστηρίζει το Γενικό Νοσοκομείο Σερρών μέσω του Επιμελητηρίου Σερρών.
info
5, 10, 14 Φεβρουαρίου στις 9.00μμ
Οι προβολές γίνονται στην σελίδα του Κέντρου Πολιτισμού Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στο facebook και μέσα από την πλατφόρμα eStage.gr.