Η Βίλα Μπιάνκα, ή Κάζα Μπιάνκα, είναι ένα στολίδι της Θεσσαλονίκης. Κι ίσως θα έπρεπε να σκεφτείς το ενδεχόμενο, τα απογεύματα του καλοκαιριού, να είναι το φόντο στον καφέ, το ποτό ή το κοκτέιλ σου. Άλλωστε, το θέαμα που προσφέρει, είναι ασυναγώνιστο.

Ένα «έργο τέχνης» στους δρόμους της Θεσσαλονίκης

Η πολυτελής Βίλα Μπιάνκα, ή Κάζα Μπιάνκα αν το προτιμάτε, φέρεται να χτίστηκε τη διετία 1911-1913. Η έπαυλη ορθώθηκε εντυπωσιακή, στη Συνοικία των Εξοχών της Θεσσαλονίκης, κλέβοντας τα βλέμματα όσων τύχαινε να περνούν από μπροστά της.

Μα η επισφράγιση της αρχιτεκτονικής τελειότητας της κατασκευής έρχεται το 1976, όταν και ολοκληρώθηκε η διαδικασία χαρακτηρισμού της, από τις αρμόδιες υπηρεσίες, ως «έργου τέχνης»

Ένας χώρος με τεράστια ιστορία

Στα τέλη του 19ου και τις αρχές 20ού αιώνα κυριάρχησε στη Θεσσαλονίκη το αρχιτεκτονικό ρεύμα του εκλεκτικισμού. Το αρχιτεκτονικό αυτό ρεύμα συνδύαζε στοιχεία από διαφορετικούς αρχιτεκτονικούς ρυθμούς, τα οποία όμως χρησιμοποιούνταν με τέτοιο τρόπο ώστε το σύνολο που προέκυπτε να είναι ενιαίο. Η Κάζα Μπιάνκα χτίστηκε για τον Ντίνο Φερνάντεζ Ντίαζ, γιο του τραπεζίτη Νταβίντ Φερνάντεζ και είναι χαρακτηριστικό δείγμα αυτού του αρχιτεκτονικού ρεύματος.

Επιτάχθηκε, φιλοξένησε σχολείο, είδε την ιστορία να περνά από μέσα της. Από το 2013, στην Κάζα Μπιάνκα, στεγάζεται η Δημοτική Πινακοθήκη Θεσσαλονίκης.

Καλοκαιρινά ταξίδια στο χρόνο, σε μια παραμυθένια αυλή 

Μόλις διασχίσεις την αυλόπορτά της, θα βρεθείς σ’ έναν κόσμο απόλυτα διαφορετικό, και καθώς κάτω από τα πανύψηλα πεύκα της, σβήνει η βουή του δρόμου, θα ξεχάσεις το γεγονός πως συνεχίζεις να βρίσκεσαι σ’ ένα πολυσύχναστο σημείο της πόλης.

Κάθε μικροσκοπική λεπτομέρεια του εκκεντρικού αλλά απίστευτα κομψού σχεδιασμού της Villa Bianca, προσελκύει το μάτι. Εδώ, το κλασικό στυλ, η κομψότητα κι η επιβλητικότητα συνυπάρχουν αρμονικά με το urban vibe της Θεσσαλονίκης.

Εδώ, έχετε την δυνατότητα να απολαύσετε τον καφέ σας ή ένα από τα signature cocktails που δημιουργούν ειδικά για εσάς οι έμπειροι bartenders. Αν πάλι, η διάθεση σας αναζητά να γευτεί μια δόση πολυτέλειας, μπορείτε να επιλέξετε μέσα από μία πλούσια λίστα κρασιών που συνεχώς ανανεώνεται. Κι όλα αυτά, στο πιο ατμοσφαιρικό περιβάλλον της Θεσσαλονίκης. 

Οι λάτρεις του well living και του fine drinking βρήκαν το σημείο τους, με μια αυλή που σε βοηθάει να αποδράσεις από τη ρουτίνα της πόλης και σε οδηγεί σε ένα υπέροχο ταξίδι γεύσεων και αισθήσεων.

Villa Bianca

Βασιλίσσης Όλγας 180 (Δημοτική Πινακοθήκη)
Τ: 2314006444

Ανοιχτά από τις 09:00
Facebook: Villa Bianca
Instagram: @villabianca_thessaloniki