Τσίπουρο, μεζέδες, χαλάρωση, παρεΐστικη ατμόσφαιρα και χύμα κρασί να ρέει άφθονο στα ποτήρια. Στη Θεσσαλονίκη, οι προτάσεις που θα ικανοποιήσουν αυτή την επιθυμία είναι αρκετές. Παρακάτω, σας παρουσιάζουμε 5 ωραίες ιδέες, για να ρίξετε μια ματιά και να κλείσετε το τραπέζι σας στο τσιπουράδικο που ταιριάζει καλύτερα στις γευστικές σας επιλογές.

Δεσπεραί

Δεσπεραί 23

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Μεζεδοπωλείο «Δεσπεραί» (@desperai_skg)

Το Δεσπεραί είναι ένα μεζεδοπωλείο, επί της ομώνυμης οδού Δεσπεραί, που δίνει μεγάλη βάση στις Μεσογειακές γεύσεις και δεν ξεχνάει τις συνταγές εκείνες που έχουν καθιερώσει διεθνώς την ελληνική κουζίνα. Εδώ μέσα βρήκαμε αρώματα απ’ όλη τη χώρα. Ανοίγει από νωρίς το πρωί και σερβίρει πρωινό. Εδώ η ημέρα σας ξεκινάει ιδανικά με το αγαπημένο σας καφεδάκι κι από δίπλα μια λαχταριστή ομελέτα με λουκάνικα. Και τώρα που καλοκαιριάζει, ο εξωτερικός χώρος του καταστήματος, με την urban νότα που τον χαρακτηρίζει, θέτει τις κατάλληλες προδιαγραφές για πρωινή σας χαλάρωση.

Στο Δεσπεραί θα απολαύσετε το τσιπουράκι σας σε μία ανάλαφρη ατμόσφαιρα που χαρακτηρίζεται από νότες urban. Οι διαλεχτοί μεζέδες και τα πιάτα που θα βρείτε στο κατάστημα θα κάνουν την απογευματινή σας εμπειρία… απόλαυση.

Πεσκανδρίτσα

Ακριτών 27-29, Αμπελόκηποι

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη peskandritsa (@peskandritsa.skg)

Η δημιουργία της Πεσκανδρίτσας είναι αποτέλεσμα μιας οικογενειακής προσπάθειας που βασίζεται στην αγάπη για το καλό φαγητό.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη peskandritsa (@peskandritsa.skg)

Οι άνθρωποι της Πεσκανδρίτσας, γνωρίζοντας πως η ευχαρίστηση ενός γεύματος, είτε με φίλους, είτε για επαγγελματική υποχρέωση, συνδυάζεται απόλυτα με τον περιβάλλοντα χώρο, δημιούργησαν έναν ζεστό και μοντέρνο χώρο, χρησιμοποιώντας ανακυκλώσιμα, φιλικά προς το περιβάλλον υλικά, που παραπέμπουν άμεσα στη σχέση της “Πεσκανδρίτσας” με τη θάλασσα.

Η Νέα Φωλιά

Αριστομένους 4, κέντρο

Όταν η παράδοση συναντά το σήμερα, το μόνο σίγουρο είναι ότι περνάνε όλοι καλά, μικροί και μεγάλοι. Μπορεί να μην είναι σε κάποιο στενό στο κέντρο αλλά αξίζει να γνωρίσουμε και αυτά τα στενά. Κυρίως όταν έχουν τέτοιους χώρους. Η Νέα Φωλιά έχει Ελληνική Δημιουργική κουζίνα και μας αρέσει πολύ.

Τα αλλαντικά, τα τυριά, τα κρασιά, το ρακί και το τσίπουρο και πολλά ακόμα προϊόντα είναι όλα αγορασμένα από μικρούς Έλληνες παραγωγούς από διάφορα μέρη, χωριά και νησιά. Όλη η Ελλάδα κλεισμένη μέσα σε ένα απλό και άκρως γοητευτικό χώρο. Η ποιότητα, η ποσότητα και η τιμή συνυπάρχουν με τον καλύτερο τρόπο. Επίσης, οι ιδιοκτήτες είναι ανοιχτοί σε προτάσεις και προτιμήσεις γιατί θέλουν πρώτα απ’ όλα να είστε εσείς ευχαριστημένοι.

Ουζερί Λόλα

Αγαπηνού 10 με Εγνατία 150, κέντρο

Απέναντι από την Καμάρα, το Ουζερί Λόλα, στο στενάκι της Αγαπηνού, ετοιμάζει νόστιμα πιάτα με ψάρι και θαλασσινά και μεζεδάκια που κάνουν τις συναντήσεις της παρέας πιο γευστικές.

Το κριθαρώτο με γαρίδες και πέστο βασιλικού, σβησμένο με μπύρα και η δημοφιλής Πίτα «Αντόνιο» από ποντιακό φύλλο με λαχανικά και τυριά στη σχάρα είναι δύο από τις must προτάσεις. Ένας χώρος φιλικός με τους ανθρώπους εδώ να ευχαριστιούνται να σας φροντίζουν.

Στου Σωτήρη

Μουδανιών 16, Νεάπολη

Ένα παλιό καφενείο από το 1974 συνεχίζει ως μοντέρνο καφενείο – μεζεδοπωλείο σερβίροντας από το πρωί καφεδάκι και αργότερα μεζέδες και πιάτα κρεατικών και θαλασσινών από αυτά που χαρακτηρίζουν την παράδοση των μεζεδοπωλείων της Θεσσαλονίκης. Όλα αυτά σε έναν χώρο με νοσταλγική και vintage διακόσμηση.