Λίγοι χώροι στην Ελλάδα μπορούν να ενσωματώσουν όσα «δένει» αρμονικά ο Τσαλαπετεινός. Πολυμορφία και πλουραλισμός χωρίς να χάνεται η ποιότητα σε ό,τι σερβίρει αλλά και στον τρόπο εξυπηρέτησης. Υιοθετεί τον όρο «αστική φάρμα» και τον υποστηρίζει. Δεν είναι τυχαία γνωστός και εκτός Καβάλας.

Μια αστική φάρμα για όλες τις ώρες

Η προσήλωση στα ποιοτικά κριτήρια είναι ίδια είτε αφορά το βιαστικό σου εσπρεσάκι είτε τη wine list, τα premium spirits και το μενού συνολικά. Το ίδιο το περιβάλλον, βέβαια, σε προδιαθέτει για το τι θα ακολουθήσει. Ένα υπέροχο επιβλητικό νεοκλασσικό κτίριο, με μια αυλή με δέντρα αλλά και το βλέμμα στη θάλασσα είναι ο καλύτερος πρόλογος για να απολαύσεις καφέ, ποτό και φαγητό, οποιαδήποτε στιγμή. Η φιλόξενη αύρα του χώρου και των ανθρώπων θα σε συνοδεύει όση ώρα βρίσκεσαι στον Τσαλαπετεινό.

Όλες οι ώρες προσφέρονται για να βρεθείς εδώ. Για πρωινό και brunch, μια ομελέτα, αλμυρά και γλυκά pancakes και πολλές ακόμη επιλογές, για «ψαγμένα» βότανα, για μία παγωμένη μπύρα, ένα απεριτίφ, επιλεγμένα κρασιά, signature cocktails αλλά και φαγητό με ποιοτικές επιλογές τόσο σε comfort food όσο και πιο ιδιαίτερες συνθέσεις πιάτων. Όλα αυτά είναι αποτέλεσμα της δουλειάς μια ομάδας από εξειδικευμένους chefs, που έχουν ξεχωρίσει.

Μία wine list 130 ετικετών που προέκυψε μέσα από τη δοκιμή 1000 και με 3000 φιάλες στο κελάρι, δεν μπορεί παρά να «φωνάζει» δυνατά για τον τρόπο με τον οποίο δουλεύει συνολικά η ομάδα τσου Τσαλαπετεινού. Αρκεί να σκεφτείτε ότι η wine list του ανανεώνεται κατ’ ελάχιστον, δύο φορές τον χρόνο. Με την ίδια νοοτροπία γίνεται η επιλογή των πρώτων υλών για το φαγητό αλλά και των αποσταγμάτων για να μπορούν να σου προσφέρουν μια ολοκληρωμένη εμπειρία.

Ένας πολυχώρος γευσιγνωστικών και πολιτιστικών events

Ιδιαίτερη είναι η παρουσία του Τσαλαπετεινού – από το ξεκίνημά του – και με μουσικά, θεατρικά, εικαστικά, γευσιγνωστικά events που παρουσιάζει. Αρκεί να σημειώσουμε μερικούς από τους καλλιτέχνες της μουσικής που έχουν εμφανιστεί εδώ για να δώσουμε ένα στίγμα των επιλογών του. Παύλος Παυλίδης, Χειμερινοί Κολυμβητές. Φοίβος Δεληβοριάς, εκπρόσωποι της πειραματικής μουσικής σκηνής αλλά και καλλιτέχνες από το εξωτερικό έχουν ανέβει στο stage του.

Από το πλούσιο πρόγραμμά του δε λείπουν οι θεατρικές παραστάσεις, οι μονόλογοι και το κουκλοθέατρο ή οι παραμυθάδες και για τους μικρούς θαμώνες.

Και στα εικαστικά, ο Τσαλαπετεινός είναι ένας φιλόξενος χώρος για εκθέσεις ζωγραφικής και φωτογραφίας, κόμικς, workshops, χειροτεχνία, urban & rural planning ενώ και οι παρουσιάσεις βιβλίων, επιστημονικών συγγραμμάτων, οι κοινωνικοί διάλογοι, οι συναντήσεις με θέματα καινοτομίας βρίσκουν εδώ στέγη.

Η ομάδα του Τσαλαπετεινού, άλλωστε, λαμβάνει μέρος και σε πολιτιστικές δράσεις, εξωτερικές παραγωγές ή φεστιβάλ που ταιριάζουν στη φιλοσοφία της.

Αν μη, τι άλλο, πρόκειται για έναν χώρο που έχει ξεφύγει από τα συνηθισμένα και κάνει αισθητή την παρουσία του σε διάφορα επίπεδα. Ένα ζωντανό κύτταρο και σίγουρα ένας λόγος να επισκεφθείς την Καβάλα.

 

Διεύθυνση
Καραολή & Δημητρίου 36
Καβάλα

Τηλέφωνο
2511111073

Ανοιχτά
από τις 08:30

Instagram
tsalapeteinos_urbanfarm