Στις 25 Νοεμβρίου θα διεξαχθεί το 17ο Πανελλαδικό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος!

Η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Ποντιακών Σωματείων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης διοργανώνουν το “17ο Πανελλαδικό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών” το οποίο θα διεξαχθεί το Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2023 και ώρα 19:00, στην πόλη της Κομοτηνής και στο Κλειστό Γυμναστήριο Σ.Ε.Φ.Α.Α. στην πανεπιστημιούπολη του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, το οποίο θα είναι αφιερωμένο στη Συνθήκη της Λωζάνης.

Χιλιάδες χορευτές, διαφορετικών γενεών, προερχόμενοι από κάθε γωνιά της Ελλάδας ανταμώνουν στην μεγαλειώδη αυτή διοργάνωση με ενωμένα τα χέρια τους, σε ένα χορό κυκλωτικό, γεμάτο δυναμισμό, πάθος, χαμόγελα, μεταλαμπαδεύοντας τα μηνύματα, τις αρετές και τις αξίες του πολιτισμού, της αλληλεγγύης, της φιλίας, της αισιοδοξίας και της ενότητας. Είναι γενιές που σμίγουν αρμονικά και ως μια αδιάσπαστη ενότητα, μας παρέχουν την ευκαιρία να συμμετέχουμε μαζί τους, στο ταξίδι για την διατήρηση και διάδοση των ηθών, των εθίμων και εν γένει του πολιτισμού μας. Ξεδιπλώνοντας το νήμα της μνήμης, δίνουν τον δικό τους αγώνα ενάντια στην λήθη.

Και όταν τέτοιες προσπάθειες εμπνέονται από την παράδοση, τότε οι αρχές και οι αξίες των προγόνων μας έρχονται στο προσκήνιο, η ανθρωπιά δείχνει το μεγαλείο της και μεγαλώνουν οι πιθανότητες, ώστε οι νέοι να χαράξουν δρόμο φωτεινό και το μέλλον τους να ανατέλλει λαμπρότερο.

Η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος αισθάνεται την ανάγκη να εκφράσει δημόσια την οδύνη των χιλιάδων μελών της προς τους σκληρά δοκιμαζόμενους από τις καταστροφικές πυρκαγιές ακρίτες μας όπως και στους άγρια χτυπημένους από τις πρόσφατες πλημμύρες και δηλώνει την αμέριστη συμπαράσταση της. Με την ελπίδα να επουλωθούν όσο γίνεται οι πληγές που προκλήθηκαν από την πρωτοφανή αυτή περιβαλλοντική και οικονομική καταστροφή. Για το λόγο αυτό θεωρήσαμε επιβεβλημένο να διεξαχθεί το Πανελλαδικό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών τον Νοέμβριο.