Το Θέατρο Σοφούλη ανανεώνεται και ετοιμάζεται να σηκώσει την αυλαία της θεατρικής περιόδου 2018-2019. Μετά από την ανακαίνιση του χώρου, ήρθε και η ώρα για ολόφρεσκες παραστάσεις, νέες συνεργασίες και μία επανάληψη κατόπιν απαίτησης του κοινού!

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος το Θέατρο Σοφούλη στηρίζει τους καλλιτέχνες της Θεσσαλονίκης ενώ φέρνει νέες συνεργασίες με ηθοποιούς και σκηνοθέτες από όλη την Ελλάδα.

Alte Fablon – Μήπως το φαντάστηκες;

29 Σεπτεμβρίου 2018 στις 21:00
Μετά τον πρώτο χρόνο επιτυχημένης λειτουργίας του θεατρικού εργαστηρίου  ενηλίκων Alte Fablon, ανεβαίνει η πρώτη παράσταση του Τμήματος Προχωρημένων. Πρόκειται για την παρουσίαση της ετήσιας εργαστηριακής δουλειάς των μαθητών πάνω σε ποικίλα είδη θεατρικών κειμένων και τεχνικών.

 

Μάνος Τσότρας – O Άνθρωπος Σκύλος

Από Κυριακή 7 Οκτωβρίου στις 20.00 και κάθε Κυριακή έως 4 Νοεμβρίου
Και τον Νοέμβριο 8, 15, 16, 22, 23, 29, 30 στις 21.00
Το Θέατρο Σοφούλη υποδέχεται τον γνωστό κωμικό Κωνσταντίνο Ραβνιωτόπουλο σε μία από τις πιο πετυχημένες off Broadway κωμωδίες της Αμερικής, «Ο άνθρωπος σκύλος», ανεβαίνει στο Θέατρο Σοφούλη για λίγες παραστάσεις, τις Κυριακές του Οκτωβρίου. Πρόκειται για ένα one man show από τον Κωνσταντίνο Ραβνιωτόπουλο, βασισμένο στο έργο «Chesapeake» του Lee Blessing, σε ελεύθερη απόδοση και σκηνοθεσία που υπογράφει ο Μάνος Τσότρας. «Ο άνθρωπος σκύλος» είναι μια έντονη και περίεργα γλυκιά σάτιρα για την τέχνη,  την πολιτική,  τη σχέση του ανθρώπου με το Θεό, τον συνάνθρωπο και… τους σκύλους μας.

 

Κρίτωνας Ζαχαριάδης – ΠΕΛΟΤΑ

Από 10 Οκτωβρίου και όλες Τετάρτες μέχρι και 28 Νοεμβρίου στις 20.00.
Ο Κρίτωνας Ζαχαριάδης, μετά την περσινή, βραβευμένη επιτυχία «Πώς από δω, αλλά και γιατί όχι», φέτος θα παρουσιάσει στο Θέατρο Σοφούλη το νέο πρωτότυπο έργο του «ΠΕΛΟΤΑ». Ερμηνεύει ο βραβευμένος ηθοποιός Δημήτριος Χατζηθεοδοσίου.

Ο Στέφανος 42 ετών, αποφασίζει να αφήσει την πόλη του, την πατρίδα του και να κάνει το μεγάλο βήμα. Να πάει στη Γαλλία και να κυνηγήσει τα όνειρα του…. Εκεί όμως, τα 8 συν 10 άτομα που γνωρίζει, του αλλάζουν τρόπο σκέψης και ζωή, ώστε στο τέλος  να τον κυνηγούν αυτά…

Aloof – Γλασκώβη

Από την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου και κάθε Παρασκευή και Σάββατο του Οκτώβρη  στις 21.15.
Τι προλαβαίνεις  να κάνεις σε ένα βράδυ; Μέσα σε ένα δωμάτιο. Θα τη ζητήσεις για χορό; Θα φας στη τραπεζαρία;  Θα χωρέσεις μέσα στη βαλίτσα σου; Θα προλάβεις να αφανίσεις όλα τα κουνούπια του κόσμου; Θα μιλήσεις επιτέλους; Όταν δεν υπάρχει άλλος χρόνος κάθε ανάσα είναι πολύτιμη. Αλήθεια, τι χρώμα έχει η ανάσα;

Η ομάδα  «aloof» μετά τον περσινό «Σωσίβιο», παρουσιάζει για πρώτη φορά στο Θέατρο Σοφούλη το νέο έργο του Στέλιου Ναλμπάντη «γλασκώβη» σε σκηνοθεσία του Γιώργου Τσαγκαράκη.

 

Παύλος Δανελάτος – Ελλάς…Γελάς

Στις 17-18, 24-25 Νοέμβρη & 1-2 Δεκέμβρη, Σάββατο στις 21.00 και Κυριακή στις 20.00.
Μετά τις sold out παραστάσεις της προηγούμενης σαιζόν, η βραβευμένη κωμωδία «Ελλάς… Γελάς» σε σκηνοθεσία Παύλου Δανελάτου επιστρέφει στο Θέατρο Σοφούλη.

Πρόκειται για μία σύνθεση από τέσσερις διαχρονικές και εξαιρετικά επίκαιρες μονόπρακτες σατιρικές κωμωδίες του Γεωργίου Σουρή: «Ο Αναπαραδιάδης» (1884), «Δεν έχει τα προσόντα» (1885), «Η Επιδημία» (1881) και «Η Περιφέρεια» (1886). Τα θεατρικά έργα του Σουρή μέσα από το χιούμορ καυτηριάζουν τα κακώς κείμενα της Ελλάδας της εποχής του (και όχι μόνο). Η σάτιρά του ασκεί σκληρή κριτική στην πολιτική διαφθορά και διαπλοκή καθώς και στην κοινωνική και ηθική παρακμή της σύγχρονής του (και όχι μόνο) ελληνικής κοινωνίας. Η παράσταση, μέσα από μια σύγχρονη οπτική, συνδέει το χθες με το σήμερα. Άλλωστε, τι έχει αλλάξει από τότε;

 

Πληροφορίες –κρατήσεις Καλλιτεχνική Εταιρεία
Τηλέφωνο 2310423925
Το Θέατρο Σοφούλη διαθέτει πρόσβαση για ΑμεΑ.

Προσφέρεται έκπτωση με την επίδειξη αποκόμματος εισιτηρίου μέσου μαζικής μεταφοράς εντός 90 λεπτών από την επικύρωση του, στο κανονικό εισιτήριο.
ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΟΑΣΘ: Λεωφορείο  5
Από Δυτικά προς Ανατολικά: Στάση Βερβελίδη
Από Ανατολικά προς Δυτικά: Στάση Ναυτικός Όμιλος

 

info
Θέατρο Σοφούλη
Τραπεζούντος 5 & Σοφούλη, Τ.Κ. 55131 Θεσσαλονίκη
Τηλ. 2310423925,
www.theatrosofouli.gr

 

 

Παραστάσεις