Μία ακόμη διεθνής καταξίωση για το πολυαγαπημένο Samos Vin Doux του ΕΟΣ Σάμου. Το γλυκό αυτό μοσχάτο  κρασί έχει τοποθετηθεί στις κάβες των φημισμένων πολυκαταστημάτων Waitrose. Η γευσιγνωστική δοκιμή που πραγματοποιήθηκε στο Waitrose Λονδίνου από τον Andy Howard, διακεκριμένο Βρετανό Master of Wine,  το κατέταξε ως «worth buying».

Συγκεκριμένα, το άρθρο του Andy Howard φιλοξενήθηκε στο site της διεθνούς καταξιωμένης Αγγλίδας Master of Wine, Jancis Robinson, www.jancisrobinson.com, το οποίο αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα εργαλεία ενημέρωσης του παγκόσμιου οινικού κόσμου, ως βήμα αξιολόγησης των πιο φημισμένων κρασιών. Ο Andy Howard έγραψε τα ακόλουθα: «Αξίζει να το αγοράσετε!»

 

Ενιαίος Οινοποιητικός Αγροτικός Συνεταιρισμός Σάμου (ΕΟΣ ΣΑΜΟΥ)
Vin Doux Μοσχάτο 2017, ΠΟΠ Σάμος, Ελλάδα £8.99

«Πολύ ξεχωριστό, με χρυσαφένιες πορτοκαλί αποχρώσεις, με καταπληκτικά, έντονα ανθικά αρώματα Μοσχάτου.  Σταφίδες και ξύσμα πορτοκαλιού  στο στόμα, με νύξεις κουκουναριού, 200 γρ/λίτρο υπολειμματικά σάκχαρα, διατηρείται “φρέσκο” λόγω της οξύτητας που ισορροπεί.  Ενδιαφέρον και αισθητά διαφορετικό από τα νότια Γαλλικά vin doux naturel. GV 16,5»

Η γευσιγνωστική δοκιμή πραγματοποιείται κάθε χρόνο για τα κρασιά που βρίσκονται στον κατάλογο των πολυκαταστημάτων Waitrose, από έγκριτους επαγγελματίες του οινικού κόσμου στην Αγγλία. Εξάλλου, οι Βρετανοί καταναλωτές οίνου δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα όχι μόνο στην ποιότητα των κρασιών αλλά και στη σχέση ποιότητας και τιμής.  Για εκείνους, ένα άριστα ποιοτικό κρασί σε προσιτή τιμή αποτελεί αξία μοναδική και αποτελεί ικανή συνθήκη εδραίωσης ενός κρασιού στην αγορά. Δεν είναι τυχαίο που οι εξαγωγές των Σαμιώτικων γλυκών κρασιών του ΕΟΣ Σάμου στην Αγγλία -και ιδιαιτέρως του Samos Anthemis – μετρούν ήδη κάποιες δεκαετίες, με σταθερές τοποθετήσεις σε φημισμένα σημεία πώλησης και εστίασης.

Ο ΕΟΣ Σάμου κερδίζει μία ακόμη διεθνή αναγνώριση από τους επαγγελματίες του οινικού κόσμου και συνεχίζει την εξωστρεφή του πορεία, προσφέροντας τις γεύσεις και τα αρώματα του σαμιακού αμπελώνα σε όλο τον κόσμο.

 

*Η εμπορική διάθεση όλων των προϊόντων του ΕΟΣ Σάμου γίνεται από την Ελληνικά Κελλάρια Οίνων Α.Ε.

 

http://samoswine.gr