Το πρώτο Kid Jazz Workshop στη Θεσσαλονίκη μας προσκαλεί να εμπνευστούμε από τρεις κορυφαίους μουσικούς της τζαζ και να δημιουργήσουμε τη δική μας μουσική,
επιβεβαιώνοντας ότι κάθε παιδί διαθέτει μουσικό ένστικτο και δημιουργικότητα!

Εισηγητές:
Τάσος Στάμου, Στέφανος Χυτήρης και Θοδωρής Ζιάρκας
(για παιδιά από 4 έως 12 ετών)

Ένα μουσικό τρίο που προσκαλεί τα παιδιά  να αυτοσχεδιάσουν με παραδοσιακά αλλά και ηλεκτρονικά όργανα, για να βγάλουν ήχους εμπνευσμένους από την παραδοσιακή, την τζαζ και την ηλεκτρονική μουσική.

Στημένες πλάι στα όργανα του κάθε μουσικού, θα βρίσκονται μικρές ρεπλίκες των «μεγάλων οργάνων», σαν μια μικροσκοπική εκδοχή τους, όπου τα παιδιά θα μπορούν να δοκιμάζουν ασκήσεις πάνω στον ελεύθερο αυτοσχεδιασμό, με τη συνοδεία και την καθοδήγηση των μουσικών.

Μέσα από αυτά τα μουσικά παραδείγματα βλέπουμε πόσο προσβάσιμο και δημιουργικό είναι το είδος του ελεύθερου αυτοσχεδιασμού, τόσο ως καλλιτεχνικό όσο και ως εκπαιδευτικό εργαλείο επικοινωνίας και έκφρασης, είτε μεταξύ ομάδων είτε ατομικά.

Το τρίο των Τάσου Στάμου, Στέφανου Χυτήρη και Θοδωρή Ζιάρκα, εκτός από σχήμα ελεύθερου αυτοσχεδιασμού
–με παρουσιάσεις στους χώρους Café Oto και Clapton Sessions (Λονδίνο), Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων (Αθήνα), Υπόγειο (Θεσσαλονίκη), Φεστιβάλ Αιχμές (Βόλο)–
έχει εστιάσει και στη διερεύνηση των αρχών του ελεύθερου αυτοσχεδιασμού σε θεωρητική βάση.

Έχουν κάνει διαλέξεις σχετικά με τον αυτοσχεδιασμό και διαθέτουν εμπειρία ως σολίστες
έχοντας μαθητεύσει και συνεργαστεί με εξέχουσες προσωπικότητες της παγκόσμιας αυτοσχεδιαστικής σκηνής.

Λόγω της φύσης τού συγκεκριμένου Workshop, είναι απαραίτητη η κράτηση θέσης για να υπολογιστεί ο καταμερισμός των παιδιών.

info
Κυριακή 2 Δεκεμβρίου στις 17:30
Bensousan Han, Εδέσσης 6
Πληροφορίες 6943299518
Προτεινόμενη συνεισφορά 7€ για κάθε συμμετοχή

Δραστηριότητες