Οι Ανοιχτές Πόρτες, ένας θεσμός που μας φέρνει κοντά στα οινοποιεία της χώρας, πραγματοποιούνται φέτος στις 26 και 27 Μαΐου. Το Porto Carras Grand Resort συμμετέχοντας σ’ αυτή τη γιορτή ανακοίνωσε το πρόγραμμά του και μας προσκαλεί σ’ ένα Οινικό διήμερο (ή και τριήμερο εφόσον στις 28 Μαΐου είναι του Αγ. Πνεύματος) γεμάτο από Γευσιγνωσίες, Wine Tours, Wine Safari με Τζιπ 4*4, Live Cooking, Wine Cocktails Lesson, Chocolate Masterclass, Κυνήγι Θησαυρού και πολλές ακόμη προτάσεις. Μπορούμε μάλιστα να αξιοποιήσουμε και τα Ειδικά Πακέτα Διαμονής.

Ας δούμε το πρόγραμμα αναλυτικά

Σάββατο 26 Μαΐου

10.30: Wine Tour (Επίσκεψη στο εμβλη­ματικό Chateau του Κτήματος, Villa Gallini, επιλεγμένα δωμάτια και στους εξωτερικούς χώρους. Επίσκεψη στους Αμπελώνες).

11.00: Κυνήγι Θησαυρού για Ενήλικες ‘’Στα βήματα του Emile Peynaud‘’. Το με­γάλο έπαθλο δεν μπορεί να είναι άλλο από το Chateau Porto Carras Magnum 2007

12.00: Κάθετη Γευστική Δοκιμή του Magnus Baccata. Ανακαλύψτε το Terroir των ‘’Πλαγιών του όρους Μελίτωνα’’, μέσα από ένα ιδιαίτερο blend, με νεοκο­σμήτικη αύρα. Tη Γευσιγνωσία καθοδηγεί η Οινολόγος του Κτήματος, Ευφροσύνη Δρόσου.

13.30: Wine Tour (Επίσκεψη στο εμβλη­ματικό Chateau του Κτήματος, Villa Gallini, επιλεγμένα δωμάτια και στους εξωτερικούς χώρους. Επίσκεψη στους Αμπελώνες).

15.00: Live Cooking με την καταξιωμένη Chef του Porto Carras Grand Resort, κ. Στέλ­λα Σπανού. Φοράμε γάντια, ποδιές και μα­γειρεύουμε παρέα με τη Σεφ – Συγγραφέα, Στέλλα Σπανού! Θα μας μυήσει στα γευστικά μονοπάτια της Χαλκδικής δημιουργώντας ιδιαίτερες γεύσεις με βιολογικά υλικά απο­κλειστικά από το Κτήμα Πόρτο Καρράς!

15.30: Wine Tour (Επίσκεψη στο εμβλη­ματικό Chateau του Κτήματος, Villa Gallini, επιλεγμένα δωμάτια και στους εξωτερικούς χώρους. Επίσκεψη στους Αμπελώνες).

16.00: Κάθετη Γευστική Δοκιμή του Magnus Baccata. Ανακαλύψτε το Terroir των ‘’Πλα­γιών του όρους Μελίτωνα’’, μέσα από ένα ιδιαίτερο blend, με νεοκοσμήτικη αύρα. Tη Γευσιγνωσία καθοδηγεί η Οινολόγος του Κτή­ματος, Ευφροσύνη Δρόσου.

17.30: Wine Tour (Επίσκεψη στο εμβλη­ματικό Chateau του Κτήματος, Villa Gallini, επιλεγμένα δωμάτια και στους εξωτερικούς χώρους. Επίσκεψη στους Αμπελώνες).

20.00: Δημιουργήστε ευφάνταστα Wine Cocktails μαζί με τον διακεκριμένο Mixologist, Δημήτρη Γαλάνη. Ανακαλύψτε νέες καλοκαιρινές γεύσεις με κρασιά και αποστάγματα του Κτήματος Πόρτο Καρράς.

21.00: Live στο Varelaki Wine Bar με τους InJoy the Band! Ελάτε να γιορτάσουμε την πρώτη μέρα των Ανοιχτών Πορτών, απολαμ­βάνοντας γευστικά Wine Cocktails μαζί με την υπέροχη μουσική των InJoy!

Παράλληλες Δράσεις:

  • Για τους μικρούς φίλους του Κτήματος πα­ρέχεται Παιδική Δημιουργική Απασχόληση, με παιχνίδια και κατασκευές σχετικές με την άμπελο και το κρασί από τις 11.00 το πρωί έως τις 16.00 το μεσημέρι!
  • Προβολή Παιδικής Ταινίας.

Κυριακή 27 Μαΐου

10.00: Wine Escape Tour. Adventure στον Αμπελώνα με Τζιπ 4*4

11.30: Wine Tour (Επίσκεψη στο εμβλη­ματικό Chateau του Κτήματος, Villa Gallini, επιλεγμένα δωμάτια και στους εξωτερικούς χώρους. Επίσκεψη στους Αμπελώνες).

12.00: Wine Escape Tour. Adventure στον Αμπελώνα με Τζιπ 4*4.

13.00: Chocolate Masterclass, από τον καταξιωμένο Chocolatier – κ. Στέφανο Διαμαντόπουλο. Ο μαέστρος της σοκο­λάτας μας προσκαλεί σε ένα δημιουργικό Workshop για να μας παρουσιάσει σοκολα­τένιους θησαυρούς με βιολογικά προϊόντα από το Κτήμα Πόρτο Καρράς. Θα έχετε τη δυνατότητα να απολαύσετε σοκολατάκια με βότανα, ελιές, ελαιόλαδο και φυσικά Κρασί!

14.00: Wine Tour (Επίσκεψη στο εμβλη­ματικό Chateau του Κτήματος, Villa Gallini, επιλεγμένα δωμάτια και στους εξωτερικούς χώρους. Επίσκεψη στους Αμπελώνες).

15.00: Κάθετη Γευστική Δοκιμή του Magnus Baccata. Ανακαλύψτε το Terroir των ‘’Πλαγιών του όρους Μελίτωνα’’, μέσα από ένα ιδιαίτερο blend, με νεοκοσμήτικη αύρα. Tη Γευσιγνωσία καθοδηγεί η Οινολόγος του Κτήματος, Ευφροσύνη Δρόσου.

16.30: Pre – Summer Wine Cocktail Party στο Varelaki Wine Bar! Για να απο­χαιρετήσουμε για άλλη μια χρονιά, τον θε­σμό των Ανοιχτών Πορτών, σας καλούμε σε ένα Pre Summer Party συνοδεία καλοκαι­ρινών ρυθμών, που έχουν σηματοδοτήσει τα καλοκαίρια μας! Το party θα ντύσουν τα νέα και ευφάνταστα Ελληνικά Cocktails από κρασί και αποστάγματα με την υπογραφή του Κτήματος Πόρτο Καρράς!

Παράλληλες Δράσεις:

 Για τους μικρούς φίλους του Κτήματος πα­ρέχεται Παιδική Δημιουργική Απασχόληση, με παιχνίδια και κατασκευές σχετικές με την άμπελο και το κρασί από τις 11.00 το πρωί έως τις 16.00 το μεσημέρι

Προβολή Παιδικής Ταινίας

Ο σταθμός trust radio θα εκπέμπει ζωντα­νά στις «Ανοιχτές Πόρτες» του Κτήματος Πόρτο Καρράς από τις 12.00 έως τις 15.00

Διαμονή στο Porto Carras:

Για τη διαμονή σας, παρέχονται ειδικές τιμές διανυκτέρευσης στο Porto Carras Grand Resort – Meliton 5*. Επικοινωνήστε με το Τμήμα Κρατήσεων, αναφέροντας ότι είστε Επισκέπτες των Ανοιχτών Πορτών!

Τηλ. +30 23750-77000