Η ταινία «Πίσω από τις Θημωνιές» της πρωτοεμφανιζόμενης δημιουργού, Ασημίνας Προέδρου, απέσπασε 10 βραβεία Ίρις από τα συνολικά 17 που διεκδικούσε.

Η ιστορία

Σε ένα χωριό στα σύνορα της βορείου Ελλάδος, δίπλα στη λίμνη Δοϊράνη, ένα τραγικό γεγονός θα φέρει μια τριμελή οικογένεια μπροστά σε προσωπικά αδιέξοδα. Ο άντρας της οικογένειας – ψαράς και αγρότης- πνιγμένος στα χρέη, αρχίζει να μεταφέρει παράνομα μετανάστες με τη βάρκα του έναντι αμοιβής. Η γυναίκα του, νοικοκυρά και διακόνισσα στην εκκλησία του χωριού, αναζητά τον πραγματικό Λόγο του Θεού, ενώ η κόρη τους προσπαθεί να ορίσει τη ζωή της μέσα στο καταπιεστικό περιβάλλον στο οποίο ζει. Μέχρι που ένα τραγικό γεγονός θα αλλάξει τις ισορροπίες μεταξύ τους και θα φέρει τους ήρωες μπροστά σε προσωπικά αδιέξοδα και αδυναμίες. Μια ρεαλιστική αποτύπωση για τους ανθρώπους που βρίσκονται εγκλωβισμένοι σε μια κοινωνία διαφθοράς, που οδηγούνται στην υποταγή, στο έγκλημα, στη συγκάλυψη και στη συλλογική άρνηση.

«Πίσω από τις Θημωνιές»
Σκηνοθεσία: Ασημίνα Προέδρου
Παίζουν: Στάθης Σταμουλακάτος, Λένα Ουζουνίδου, Ευγενία Λάβδα, Χρήστος Κοντογεώργης, Ντίνα Μιχαηλίδου, Πασχάλης Τσαρούχας
Διάρκεια: 119΄
Άνω των 15
Προσοχή: Φέτος ο θερινός κινηματογράφος Σινέ Παράδεισος δεν δέχεται μετρητά αλλά μόνο κάρτες μέσω POS. Επίσης θα μπορείτε να προμηθευτείτε τα εισιτήριά σας ηλεκτρονικά μέσω ticketservices.gr.
info

Σινέ Παράδεισος, Περιοχή Στρεμπενιώτη, Νεάπολη
29 Ιουνίου έως και 2 Ιουλίου
ώρα προβολής 9:15 μ.μ.
από έως
Θερινά Cinema