Οι επιλεγμένες ετικέτες με τις σπάνιες ποικιλίες του Πελοποννησιακού Αμπελώνα συνάντησαν τις γευστικές προτάσεις του εστιατορίου Botargo, στο κέντρο της πόλης και συγκεκριμένα στο ξενοδοχείο MonAsty.

Γράφει ο Κώστας Γιάντσιος

Την Τρίτη 14 Νοεμβρίου, το Οινοποιείο Ζαχαριά με οικοδέσποινα τη marketing manager, Λένα Τσατσώνη, έδειξε για μια ακόμα φορά τη δυνατή σχέση που έχει με το οινόφιλο κοινό της Θεσσαλονίκης, καθώς σε τακτά διαστήματα φροντίζει να παρουσιάζει τις ετικέτες του σε συνδυασμό με τις προτάσεις γνωστών chef της πόλης. Στην προκειμένη περίπτωση απολαύσαμε το μενού που σχεδίασε ο Executive Chef του Botargo, Κωνσταντίνος Μποβιάτσης. Μια μείξη ελληνικών αστικών και μοναστηριακών συνταγών, χαρακτηριστικό στοιχείο του εστιατορίου «έδεσε» με ποικιλίες όπως το Αγιωργίτικο, το Μοσχοφίλερο, η Σκλάβα και η Μαυροδάφνη σε μία απολαυστική αλληλουχία κρασιού και γεύσεων που μας άφησε και μια επίγευση αισιοδοξίας τόσο για την ελληνική οινοποιία όσο και για τη σύγχρονη γαστρονομία μας.

Από το 1962 έως σήμερα το Οινοποιείο Ζαχαριά καλλιεργεί και οινοποιεί στο Terroir της Νεμέας εξαιρετικά δείγματα του Πελοποννησιακού Αμπελώνα που απολαμβάνουμε σε Ελλάδα και εξωτερικό. Δοκιμάσαμε τη Sklava και τις ετικέτες της σειράς Premium Lexis, από επιλεγμένες χρονιές. Μια σειρά κρασιών που συνιστώ να τη δοκιμάσετε σε πρώτη ευκαιρία.

Οι εικόνες που ακολουθούν από τη βραδιά θα σας δώσουν μία γεύση του τι απολαύσαμε. Μέχρι την επόμενη φορά.

 

 

 

 

Γνωρίστε το Οινοποιείο Ζαχαριά

Zacharias.com.gr

facebook: Αμπελώνες Ζαχαριά

Instagram: Zacharias Winery

#zachariaswinery #50yearsZacharias #Alexisnight #MonastyHotel #Botargo
Instagram zacharias.winery