Αφράτο, λαχταριστό, με το κασέρι και το βούτυρο να λιώνει στο εσωτερικό του και πολλές φορές να υποδέχεται και άλλα υλικά. Αυτό είναι το πεϊνιρλί. Παρακάτω συγκεντρώσαμε τις διευθύνσεις της πόλης, που μπορείς να το βρεις σε διάφορες παραλλαγές αλλά και στην πιο νόστιμη εκδοχή του.

Una Pizzeria

Φιλίππου 1, Περαία

Στην Una Pizzeria, η φιλοσοφία είναι απλή: καθαρές γεύσεις, φρέσκα υλικά, ζύμη μόνο χειροποίητη και πίτσα ψημένη σε πέτρα. Μιλάμε για αυθεντική ιταλική πίτσα, που ακολουθεί πιστά τον ιταλικό τρόπο παρασκευής και ψησίματος. Εδώ θα δοκιμάσετε μεγάλη ποικιλία από pasta, πεϊνιρλί σε διάφορες γεύσεις, calzone και δροσερές σαλάτες.

Μέθη

Εθνικής Αντιστάσεως 65

Η Μέθη είναι κατάλληλη να την επισκεφτείς όλες τις ώρες της ημέρας, έχει ωραία διακόσμηση και λεπτομέρειες από ξύλο. Μπορείς να ξεκινήσεις από το πρωί πίνοντας τον καφέ σου, ενώ διαθέτει και κάποιες επιλογές για πρωινό. Το Σαββατοκύριακο υπάρχει μεγάλη ζήτηση για brunch, καθώς τα πιάτα είναι ακαταμάχητα. Κάποια από αυτά είναι το χειροποίητο πεϊνιρλί που το ετοιμάζουν οι ίδιοι. Το brunch μπορείς το απολαύσεις κάθε Σαββατοκύριακο από τις 12:00 έως τις 17:00. 

Dough Boys Pizza

Παλαιών Πατρών Γερμανού 12

Χειροποίητη ζύμη, φρέσκα, ποιοτικά υλικά και πολύ μεράκι είναι τα χαρακτηριστικά του για νόστιμες παρασκευές που δε θα χορταίνετε. Εδώ, θα γευτείτε την πίτσα και το πεϊνιρλί στα καλύτερά τους. Πεϊνιρλί rosso με σάλτσα τομάτας, μοτσαρέλα, προβολόνε και καπνιστή πανσέτα, καλτσόνε Margarita με σάλτσα τομάτας, φρέσκια μοτσαρέλα, παρμεζάνα και βασιλικό, pizza Damiano και smoked pancetta είναι μερικές από τις επιλογές που δεν πρέπει να λείπουν από την παραγγελία σας.

Feyrouz

Μητροπόλεως 125 & Νικηφόρου Φωκά 12

Το Feyrouz προσφέρει καθημερινά artisanal street food με σταθερή ποιότητα και χειροποίητη φροντίδα. Από την Τρίτη μέχρι και την Κυριακή σερβίρει συνταγές μαγειρεμένες με αγάπη και φροντίδα, που ταξιδεύουν από την Αντιόχεια μέχρι τον Βόσπορο και το λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Το Feyrouz επηρεάζεται από την εποχικότητα και την εντοπιότητα των πρώτων υλών του. Αξιοποιεί το terroir στο οποίο φιλοξενείται κι αυτό από το οποίο κατάγεται. Δουλεύει με σεβασμό τα υλικά του και διαμορφώνει το μενού του, ακολουθώντας τον κύκλο των εποχών.

Ergon 

Λεωφόρος Γεωργικής Σχολής 50, Πυλαία

Η ομάδα της Ergon Foods ξεπέρασε για άλλη μια φορά τις προσδοκίες μας με τη δημιουργία του πολυχώρου Ergon Agora στην ανατολική είσοδο της πόλης. Από την πρώτη μέρα λειτουργίας του έγινε το talk of the town και, σαν να το περιμέναμε καιρό, σπεύσαμε να το επισκεφτούμε. Προχωράμε στο εστιατόριο με θέα θάλασσα και τις γνώριμες Ergon γεύσεις που αξιοποιούν στο έπακρο τις εκλεκτές πρώτες ύλες. Από νωρίς για πρωινό και brunch μέχρι αργά το βράδυ μπορείτε να ανακαλύψετε ένα από τα πιο ιδιαίτερα σημεία για φαγητό αυτή τη στιγμή στη Θεσσαλονίκη.

Bad Habit

Κολοκοτρώνη 18-20, Σταυρούπολη

Το Bad Habit δε σταματάει ποτέ να εκπλήσσει τους πιστούς του φίλους. Το μενού περιλαμβάνει προτάσεις για brunch, όπως ομελέτες και πιάτα με αυγά, club sandwich, μπαγκέτες, πεϊνιρλί, τορτίγιες ακόμη και γεμιστό καρβελάκι brioche. Επίσης τα αλμυρά και γλυκά pancakes είναι δημοφιλής πρόταση για να συνοδεύσουν καφέ, ροφήματα ή χυμούς.