Το Mongo Asian Food γιορτάζει την Κινέζικη Πρωτοχρονιά, με ένα πάρτι που θα σας ανοίξει την όρεξη. Το Σάββατο 09/02 σάς περιμένουν στο χώρο τους για νόστιμο φαγητό, ιδιαίτερα cocktails και πολλά events έκπληξη. Απαραίτητη προϋπόθεση η θετική διάθεση, το χαμόγελο και η αμείωτη όρεξη.

Η Κινέζικη Πρωτοχρονιά

Το 2019 είναι η χρονιά του χοίρου. Σε αρκετούς πολιτισμούς το γουρούνι είναι συνδεδεμένο με αρνητικούς συμβολισμούς, με εξαίρεση την Κίνα, όπου εκφράζει τις απολαύσεις της ζωής και την οικονομική ευημερία.

Το Κινέζικο Νέο Έτος, επίσης, γνωστό σαν Σεληνιακό Νέο Έτος ή το Ανοιξιάτικο Φεστιβάλ, είναι η πιο σημαντική από τις παραδοσιακές κινεζικές αργίες. Αποτελείται από μια περίοδο εορτασμών που ξεκινούν την Κινέζικη Πρωτοχρονιά, την πρώτη ημέρα του κινέζικου ημερολογίου. Αυτή είναι η ημέρα της δεύτερης νέας σελήνης, μετά το χειμερινό ηλιοστάσιο. Το Κινέζικο Νέο Έτος τελειώνει με το Φεστιβάλ των Φαναριών, την δέκατη πέμπτη ημέρα του φεστιβάλ.

Τι περιλαμβάνει το εορταστικό τραπέζι

Το εορταστικό τραπέζι περιλαμβάνει πιάτα με βάση το κοτόπουλο και το ψάρι, ενώ το πιο δημοφιλές φρούτο είναι το μανταρίνι. Λέγεται ότι τα γευστικά αυτά φρούτα πήραν το όνομά τους από τους Μανδαρίνους, τους ανώτερους κρατικούς λειτουργούς της κινεζικής αυτοκρατορίας, εξαιτίας του χρώματος που είχαν οι στολές τους, αλλά και γιατί αντάλλασσαν τα φρούτα αυτά ως δώρα. Επιπλέον, οι καλεσμένοι στο τραπέζι δωρίζουν πάντα κέικ.

Το κόκκινο χρώμα είναι ένα σύμβολο της καλής τύχης στην κινεζική κουλτούρα, καθώς συμβολίζει τη φωτιά, που πιστεύεται ότι διώχνει την κακή τύχη.

Πληροφορίες
Mongo Asian Food, Ι. Κούσκουρα 6, Κέντρο
Σάββατο 09 Φεβρουαρίου
Ώρα έναρξης: 20:00
Τ: 231 025 6777