Λίγο πριν το τέλος του χρόνου, το αγαπημένο μας εστιατόριο Μαμαλούκα, μας έδωσε τη συνταγή για λαχταριστή πάβλοβα που μπορούμε να φτιάχνουμε όλο τον χρόνο.
Δείτε παρακάτω τη σχετική ανάρτηση στο Facebook αλλά και τα υλικά που θα χρειαστούμε για τη συνταγή:
«Τελευταίες μέρες του χρόνου και παρά την πικρή γεύση που μπορεί να έχει αφήσει σε πολλούς από εμάς αυτός ο χρόνος, εμείς θα κρατήσουμε τα όμορφα και όσα μας δίδαξε! Οπότε τι καλύτερο από μία γιορτινή Πάβλοβα για να γλυκαθούμε και να γλυκάνουμε τους ανθρώπους που μας περιστοιχίζουν!
Υλικά:
4 ασπράδια
1 πρέζα αλάτι
250 γρ. ζάχαρη
1 κ.σ. ροδόνερο
1 κ.σ. κορνφλάουρ
2 κ.σ. ξύδι
2 ρόδια
100 γρ. βατόμουρα
100 γρ. μύρτιλα
1 λεμόνι χυμό
400 γρ. κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση:
Χτυπάμε τα ασπράδια στο μίξερ, βάζοντας και το αλάτι μετά από 1 λεπτό, μέχρι να σφίξει η μαρέγκα. Έπειτα, βάζουμε τη ζάχαρη σε 2 δόσεις και στο τέλος ρίχνουμε το κορνφλάουρ, το ξύδι και το ροδόνερο. Συνεχίζουμε να χτυπάμε τη μαρέγκα για 3 λεπτά ακόμη. Ψήνουμε στους 150 βαθμούς για 30 λεπτά. Αφήνουμε τις μαρέγκες μέσα στο φούρνο, αφού τελειώσει ο χρόνος με μισάνοιχτη πόρτα. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί, για να γαρνίρουμε τις μαρέγκες! Ανακατεύουμε τα φρούτα με το χυμό λεμόνι και 1 κουταλιά ζάχαρη πιέζοντας λίγο, για να φτιάξουμε σάλτσα και με αυτή γαρνίρουμε πάνω στη σαντιγί!
Καλή όρεξη!»