Τις φυσικές ομορφιές, τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού και τη γαστρονομία της Χαλκιδικής αποθέωσε σε ένα ντοκιμαντέρ η γνωστή ταξιδιωτική εκπομπή Wunderschön, του γερμανικού κρατικού καναλιού WDR, σε μια προσπάθεια προβολής της Χαλκιδικής από τον Τουριστικό Οργανισμό.

Η παρουσιάστρια Judith Rakers επισκέφθηκε τη Σιθωνία όπου έκανε καγιάκ και καταδύσεις στη Βουρβουρού, περπάτησε στον παραδοσιακό Παρθενώνα, άρμεξε κατσίκες στο Πλατανόρεμα και έκανε ιππασία.

Περπάτησε στην ειδυλλιακή Άθυτο και καθάρισε γαρίδες στο Ποσείδι. Επέστρεψε για windsurfing στη Βουρβουρού και δοκίμασε τα μοναδικά πιάτα της Γιώτας Κουφαδάκη στη Μπουκαδούρα. Θαύμασε την αρχιτεκτονική των σπιτιών στην Αρναία, δοκίμασε μέλι και ήπιε τσίπουρα με τον Θεοδόση Καραστέργιο στην πλατεία!

Δροσίστηκε στους καταράκτες της Βαρβάρας και επισκέφθηκε στο μελισσοστάσιο της οικογένειας Τσίγγανου. Στο μοναστήρι του Ευαγγελισμου της Θεοτόκου στην Ορμύλια είχε την ευκαιρία να δει από κοντά με τι ασχολούνται οι μοναχές και να συνομιλήσει μαζί τους.

Τέλος, μια βόλτα με ιστιοφόρο από τη Νικήτη στον Τορωναίο ήταν το κλείσιμο αυτού του καλογυρισμένου και εξαιρετικού ντοκιματέρ που προβάλει τον τόπο μας!