Όσα χρόνια κι αν περάσουν η νουβέλα του Νίκου Κοκάντζη θα φέρνει πάντα δάκρυα στα μάτια όποιου πιάνει το βιβλίο για πρώτη φορά στα χέρια του και ίσως να φέρνει ακόμη περισσότερα δάκρυα σε εκείνους που αποφασίζουν να το διαβάσουν για δεύτερη ή και για τρίτη φορά. Η «Τζιοκόντα» και ο Νίκος γυρνούν ακόμη σα σκιές σε γειτονιές, αλάνες και δρόμους της Θεσσαλονίκης και όσο κι αν έχει αλλάξει αυτή η πόλη, που έχει αλλάξει πάρα πολύ, ο ασυγκράτητος έρωτάς τους σε μια γειτονιά της Θεσσαλονίκης στα χρόνια της ναζιστικής κατοχής πάντα θα αποκαλύπτει κάτι από την αληθινή ιστορία της.

Με αγάπη και σεβασμό για την μνήμη τους επιχειρούμε να επιστρέψουμε σε γωνιές της πόλης αυτή την ιστορία. Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Στάθης Μαυρόπουλος αναζήτησε και βρήκε τη φωνή του Νίκου με τη συνδρομή της Ιωάννας Λαμνή στο σχεδιασμό και στη σκηνοθεσία. Η εξομολόγησή του που προέρχεται από το βάθος της ύπαρξης προκαλεί αβίαστα τη συγκίνηση ακριβώς γιατί η «Τζιοκόντα», κόντρα στα δεινά των ανθρώπων, τον πόλεμο και την καταστροφή στέκεται ψηλότερα αποκαλύπτοντας μας ένα ιδιαίτερο φως γεμάτο έρωτα, αγάπη, καλοσύνη και υποστήριξη.

Η Thessaloniki Walking Tours για πρώτη φορά δοκιμάζει μια διαφορετική περιήγηση με ήρωες  έναν  Ρωμαίο και μια Ιουλιέττα που έζησαν στ’  αλήθεια στην πόλη μας και μεταφέρει με τον δικό της τρόπο τη νουβέλα του Νίκου Κοκάντζη «Τζιοκόντα».

Σκηνοθεσία – Ερμηνεία: Στάθης Μαυρόπουλος
Σχεδιασμός –Εμψύχωση – Σκηνοθεσία:  Ιωάννα Λαμνή
Διοργάνωση – Υλοποίηση: Thessaloniki Walking Tours

 

info
Ημέρα: Σάββατο 30 Νοεμβρίου
Σημείο συνάντησης: Μονή Βλατάδων
Ώρα: 19:00
Συμμετοχή: 12 ευρώ
Πληροφορίες: 6978186901 & 6944476126
Κρατήσεις: [email protected]

Δράσεις