Την προσπάθεια να αποκτήσει το πρώτο της προϊόν αναγνωρισμένο με Προστασία γεωγραφικής ένδειξης (ΠΓΕ) επιχειρεί η Θεσσαλονίκη με το τρίγωνο Πανοράματος.

Το αγαπημένο γλύκισμα με τα σιροπιαστά φύλλα σε σχήμα τριγώνου, γεμισμένο με κρέμα που είναι σημείο αναφοράς των επισκεπτών της πόλης μας διεκδικεί μια θέση ανάμεσα στα προϊόντα με ΠΓΕ.

«Αυτό είναι πολύ σημαντικό για την άυλη πολιτιστική μας κληρονομιά. Αν αποκτήσει την πιστοποίηση αυτή το τρίγωνο Πανοράματος, ένα από τα πιο διάσημα γλυκά μας, θα βάλει την πόλη μας στον χάρτη των ΠΓΕ. Και θα φέρει μακροπρόθεσμα και τουρίστες που θα επιθυμούν να γευτούν αυτό το προϊόν που είναι χαρακτηριστικό μιας περιοχής», σημείωσε ο πρόεδρος της Συντεχνίας Καταστηματαρχών Ζαχαροπλαστών Θεσσαλονίκης, Μάριος Παπαδόπουλος.

«Για εμάς ως Συντεχνία Καταστηματαρχών Ζαχαροπλαστών Θεσσαλονίκης αποδεικνύεται πως δεν είμαστε ένας οργανισμός βιτρίνας, αλλά ότι παράγουμε σημαντικό έργο. Δίνουμε μια ταυτότητα μέσα από ένα προϊόν. Για εμάς η Θεσσαλονίκη πρέπει να αναγνωριστεί ως η πόλη του γλυκού! Και πιστεύουμε ότι αν γίνει το τρίγωνο προϊόν με ΠΓΕ η πρότασή μας θα αποκτήσει μεγαλύτερη σημασία», πρόσθεσε.