Μετά από ένα δύσκολο ξενύχτι ο πατσάς είναι το γιατροσόφι κάθε μερακλή. Είναι μία «ιεροτελεστία» που πρέπει οπωσδήποτε να τηρήσεις. Θα τον βρεις ψιλοκομμένο ή χοντροκομμένο με σκορδοστούμπι ή κοκκινιστό σε χορταστικές μερίδες ή μικρότερες, αναλόγως τις προτιμήσεις σου.

Το biscotto.gr συγκέντρωσε τις διευθύνσεις που σερβίρουν τον καλύτερο πατσά στη Θεσσαλονίκη, καθώς και άλλες σούπες – βάλσαμο σε 24ωρη βάση για τους ξενύχτηδες.

Προτείνει η Χριστίνα Μισιρλή

Εστιατόριο Πατσατζίδικο Τσαρούχας 

Το 1952 δυο αδέρφια, ο Νίκος και ο Γρηγόρης Τσαρούχας, ξεκίνησαν να προσφέρουν στη Θεσσαλονίκη εκλεκτό πατσά και παραδοσιακή ελληνική κουζίνα. Το εστιατόριο συνεχίζει να πορεύεται μέσα στις δεκαετίες, παράλληλα με την ιστορία της πόλης, μαγειρεύοντας τις ίδιες νόστιμες συνταγές και προσφέροντας ανεπανάληπτες παραδοσιακές γεύσεις.

Info 

Ανοιχτά όλο το 24ωρο
Ολύμπου 78
Τ. 2310 271621

Εστιατόριο Πατσάς 92

Από τότε που άνοιξε δεν έχει ξαναβάλει το κλειδί στην κλειδαριά. Σερβίρει όλο το 24ωρο, καθημερινά. Οικογενειακή επιχείρηση του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή του ΑΡΗ, της ΑΕΚ και της Εθνικής, Ντίνου Μπαλή. Μαγειρευτά φαγητά και σούπες από την ελληνική κουζίνα αλλά και μακαρονάδες γεμίζουν το μενού και τα πιάτα. Η σπεσιαλιτέ δε θα μπορούσε να είναι άλλη από τον πατσά αλλά και η μαγειρίτσα που σερβίρεται όλο τον χρόνο.

Info

Ανοιχτά όλο το 24ωρο
25ης Μαρτίου 92
Τ. 2310 314530

Πάντερμος Εστιατόριο – Πατσατζίδικο 

Το πατσατζίδικο Πάντερμος αδιάκοπα από το 2002 μας σερβίρει υπέροχες σούπες όλο το 24ωρο. Σπεσιαλιτέ του καταστήματος αποτελεί ο πατσάς, ενώ ιδιαίτερη πρόταση αποτελούν οι λαχανοσαρμάδες και τα σουτζουκάκια. Οι επιλογές στις σούπες είναι κρεατόσουπα, μοσχαροκεφαλή, μαγειρίτσα και κοτόσουπα. Ό,τι και να διαλέξετε θα σας ικανοποιήσει.

Info

Ανοιχτά όλο το 24ωρο
Γρ. Κολωνιάρη 75, Αμπελόκηποι
T. 2310 725838

Κουκλουτζάς Πατσατζίδικο Εστιατόριο

Το πατσατζίδικο – εστιατόριο Κουκλουτζάς θα το συναντήσεις στον Εύοσμο και προσφέρει τις αγαπημένες σου σούπες όλο το 24ωρο. Με εμπειρία που μετρά 25 έτη στον ο Κουκλουτζά θα φας σούπες, παραδοσιακά ελληνικά πιάτα και φυσικά πατσά, ενώ κάθε χρόνος που περνά σηκώνουν τον πήχη ψηλότερα. Οι χορταστικές ποσότητες θα σε ικανοποιήσουν.

Info

Ανοιχτά όλο το 24ωρο
Μεγάλου Αλεξάνδρου 32, Εύοσμος
Τ. 2310 759377

Πατσατζίδικο Η Νεάπολη

Μία ακόμα σταθερή αξία για πατσά στη δυτική Θεσσαλονίκη αποτελεί το Πατσατζίδικο η Νεάπολη. Με μακρά παρουσία στο είδος, προσφέρει καθημερινά φρέσκο πατσά σε.. τολμηρές μερίδες και ζεστές σούπες για τα κρύα βράδια του χειμώνα. Αν αναζητάς ένα παραδοσιακό πατσατζίδικο, τότε μόλις το βρήκες.

Info 

Από τις 18:00 έως 6:00
Λαγκαδά 98, Νεάπολη
Τ. 6940875125