Εκθέσεις φωτογραφίας, ταινίες, βιβλία, δράσεις για τους μικρούς μας φίλους, δωρεάν παγωτά, μουσικές παραστάσεις και πολλές ακόμη δραστηριότητες στην ατζέντα που σας ετοιμάσαμε παρακάτω, με όλα αυτά που μπορείτε να κάνετε δωρεάν στη Θεσσαλονίκη την εβδομάδα που διανύουμε (318-23/6).

Προτείνει η Λυδία Κοκκινά 

38ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Βιβλίου

Το 38ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης επιστρέφει ανανεωμένο και θα πραγματοποιηθεί κατά το διάστημα 7-23 Ιουνίου στον χώρο της Παραλίας του Λευκού Πύργου – άγαλμα Μεγάλου Αλεξάνδρου- από τον Σύνδεσμο Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας και υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Πληροφορίες
Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης
Έως 23 Ιουνίου


«Το Δεινοθήριο της Λέσβου» στο Λιμάνι 

Το Δεινοθήριο της Λέσβου είναι ένα από τα παλαιότερα απολιθώματα θηλαστικών της Ελλάδας, ηλικίας μεγαλύτερης των 18,5 εκατομμυρίων ετών, γεγονός που καθιστά την ανακάλυψη πολύ σημαντική. Στην έκθεση, που στήθηκε στο Λιμάνι, παρουσιάζονται τεκμήρια παλαιοντολογικών ανασκαφών στην περιοχή του Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, που ανασυνθέτουν την εικόνα του παλαιο-περιβάλλοντος και του οικοσυστήματος στο οποίο ανήκει το Δεινοθήριο.

Πληροφορίες
Σάββατο και Κυριακή: 13.00 – 21.00
Έως 30 Ιουνίου
Είσοδος Ελεύθερη


Ομαδική έκθεση φωτογραφίας «Yedi Kule Conquest Photos 2019»

Δεκαεφτά ερασιτέχνες φωτογράφοι της Θεσσαλονίκης «συνθέτουν» εικόνες με αθλητές-δρομείς και χαμόγελα ευχαρίστησης στο φόντο του Επταπυργίου και των μνημείων της Άνω Πόλης, για να τις παρουσιάσουν στην Έκθεση Φωτογραφίας «Yedi Kule Conquest Photos 2019».

Θα λειτουργήσει σε κεντρική αίθουσα του Φρουρίου.

Δείτε αναλυτικές πληροφορίες

Πληροφορίες
Επταπύργιο
Έως 30 Ιουνίου
Από τις 08:00


8ο Thessaloniki Pride 

Από τις 18 ως τις 22 Ιουνίου στη Θεσσαλονίκη θα λάβουν χώρα οι εκδηλώσεις του 8ου Thessaloniki Pride, του φεστιβάλ της LGBTI κοινότητας για την αγάπη και την αποδοχή. Το Thessaloniki Pride προσελκύει κάθε χρόνο χιλιάδες κατοίκους και επισκέπτες της Θεσσαλονίκης σε μια μεγάλη γιορτή που αποτελεί τη μεγαλύτερη πλατφόρμα ελεύθερης έκφρασης και σεβασμού της πόλης, ανεξαρτήτως σεξουαλικού προσανατολισμού, ταυτότητας φύλου και όποιας άλλης διαφορετικότητας.

Πληροφορίες
18-22 Ιουνίου


Καλοκαιρινές, βραδινές εκδηλώσεις στο Mediterranean Cosmos

Από τις 13 Ιουνίου μέχρι τις 11 Ιουλίου το Αμφιθέατρο του Mediterranean Cosmos μετατρέπεται στον πιο καλοκαιρινό προορισμό της πόλης για την οικογένεια, με διασκεδαστικές παραστάσεις κουκλοθεάτρου και θεάτρου σκιών!

Πρόγραμμα: 
Πέμπτη 20/06, O Πασχάλης και ο Γίγαντας του Δάσους
Παρασκευή 21/06, Ο Πασχάλης και οι Τρελοί Πειρατές
Πέμπτη 27/06, Ο Καραγκιόζης και οι Αρραβώνες
Παρασκευή 28/06, Ο Καραγκιόζης και οι Πειρατές
Πέμπτη 04/07, Ο Καραγκιόζης Χρυσοχόος
Πέμπτη 11/07, Ο Γάμος του Καραγκιόζη (συνοδεία ζωντανής μουσικής)


Προβολής ταινίας μικρού μήκους Cécile Clos «Ένας κήπος στην πόλη»

Το Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης στο πλαίσιο της ενότητας Άστυ & Κήπος παρουσιάζει τη μικρού μήκους ταινία της Cécile Clos «Ένας κήπος στην πόλη – Ένα κενό για μια παύση» την Τρίτη 18 Ιουνίου στις 21:30, στην αυλή του Πολιτιστικού Κέντρου Θεσσαλονίκης του ΜΙΕΤ, Βίλα Καπαντζή – Βασιλίσσης Όλγας 108.

Ειδικά για εκείνη τη μέρα, οι εκθέσεις που παρουσιάζονται αυτή την περίοδο στο Πολιτιστικό Κέντρο (του Νίκου Παπαδόπουλου: Flora Filopappou και της Λίας Ναλμπαντίδου: Αστικός μυστικός κήπος) θα λειτουργούν μέχρι τις 21.00.

Πληροφορίες
Βίλα Καπαντζή, Βασιλίσσης Όλγας 108
18 Ιουνίου
21:30


Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής 2019 στο Κτήμα Γεροβασιλείου

To Κτήμα Γεροβασιλείου γιορτάζει την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής και φιλοξενεί την μουσική παράσταση «Ο λυρικός Τσιτσάνης» σε σύμπραξη με το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, την Παρασκευή 21 Ιουνίου 2019, στις 20:30.

Πληροφορίες
Κτήμα Γεροβασιλείου, Επανομή Θεσσαλονίκης
21 Ιουνίου
20:30


Παγκόσμια ημέρα μουσικής στον Πύργο Τριγωνίου

Η Γ΄ Δημοτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της παγκόσμιας ημέρας μουσικής, διοργανώνει μια μοναδική εκδήλωση στις 21/06 στον χώρο γύρω από τον Πύργο Τριγωνίου (Κάστρα).

Πρόκειται για ένα μουσικό ταξίδι στις γειτονιές της Ευρώπης με το συγκρότημα «Τρίο Μουσικάντι».

Πληροφορίες
Πύργο Τριγωνίου (Κάστρα)
21 Ιουνίου
21:30


Έκθεση «Από το Άσυλο Φυματιόντων στο Νοσοκομείο Γ. Παπανικολάου»

Το Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης (Κ.Ι.Θ.) του Δήμου Θεσσαλονίκη σε συνεργασία με τους ανθρώπους του Συλλόγου Μνήμης «Το Θυμητάρι» παρουσιάζουν έκθεση φωτογραφικών και άλλων τεκμηρίων για την ίδρυση και λειτουργία του σανατορίου του Ασβεστοχωρίου. Η έκθεση παρακολουθεί την ίδρυση (1920) και λειτουργία του Σανατορίου Ασβεστοχωρίου και του συνοικισμού των Φυματιόντων (Κοινότητα Εξοχής) που δημιουργήθηκε απέναντι από αυτό, την απομόνωση και τον στιγματισμό χιλιάδων ασθενών και των οικογενειών τους στη Θεσσαλονίκη και την ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας, μέχρι την ανακάλυψη των αντιφυματικών φαρμάκων, καθώς και τη σταδιακή μετατροπή του ιδρύματος σε ένα σύγχρονο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Η έκθεση περιλαμβάνει φωτογραφικό υλικό, έγγραφα, πρωτοσέλιδα και ρεπορτάζ εφημερίδων από την εκατοντάχρονη ιστορία του ιδρύματος. Θα εκτεθούν, επίσης, παλαιά κατάστιχα από το Αρχείο του Σανατορίου, έγγραφα από το Δημοτικό Αρχείο Θεσσαλονίκης που σχετίζονται με τη λειτουργία του, καθώς και η ανέκδοτη έκθεση του Δημοτικού Σχολείου της Κοινότητας Φυματιόντων.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη, 16 Απριλίου 2019, στις 20:00 και η λειτουργία της θα διαρκέσει μέχρι τις 30 Ιουνίου 2019.

Πληροφορίες
Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης, Πλατεία Ιπποδρομίου
Έως 30 Ιουνίου
ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 09:00 – 14:00
ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 18:00 – 21:00


Ημέρα παγωτού για παιδιά στο biscotto coffee+

Μια υπέροχη Κυριακή για μεγάλους και μικρούς μάς περιμένει στις 23 Ιουνίου 2019 στο biscotto coffee+. Είναι η Ημέρα παγωτού για παιδιά σε συνεργασία με τα Παγωτά Alfa και μπορείτε να χαλαρώσετε όση ώρα τα παιδιά σας θα διασκεδάζουν δημιουργικά, με δράσεις από την Full Out Dance Company και την Pas Par Tu Company.

Μια εγγυημένη πρότασης ψυχαγωγίας και εκμάθησης για παιδιά όλων των ηλικιών σας περιμένει στο biscotto coffee+.

Πληροφορίες
biscotto coffee+, Mediterranean Cosmos
23 Ιουνίου