Ο χειμώνας κρύβεται για λίγο ακόμα, οι μέρες είναι ζεστές και η διάθεση για έξω είναι μεγάλη. Για τον λόγο αυτό συγκεντρώσαμε αγαπημένες προτάσεις για το τριήμερο (18-20/10) που έρχεται στη Θεσσαλονίκη. Μοναδικά φεστιβάλ, μουσική, ξεναγήσεις, εκθέσεις, δράσεις, βιβλία, δραστηριότητες για τους μικρούς μας φίλους είναι μερικές από τις εκπλήξεις που μας επιφυλάσσει η πόλη. Βρείτε τι σας αρέσει και καλή διασκέδαση!

Γράφει η Λυδία Κοκκινά

«54α Δημήτρια 2019»

Στα 54α Δημήτρια η Θεσσαλονίκη, οι άνθρωποί της και οι τέχνες θα συναντηθούν για μια ακόμη χρονιά. Θέατρο, χορός, μουσική, performances, εικαστικά, συνέδρια, εκδηλώσεις και παράλληλες δράσεις θα αποτελέσουν τον βασικό κορμό της φετινής διοργάνωσης, με άξονα την δημιουργικότητα με κάθε καλλιτεχνικό μέσο και τον πολιτισμό ως ένα ταξίδι για όλους.


«Μεγάλο Bazaar Βιβλίου»

Ξεκινάει την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου και θα διαρκέσει έως την Κυριακή 3 Νοεμβρίου η 8η Γιορτή Βιβλίου, το μεγάλο Bazaar Βιβλίου των εκδοτών από όλη την Ελλάδα, στην Κεντρική Πύλη ΔΕΘ, (είσοδος ΧΑΝΘ), με ελεύθερη είσοδο.

Καθημερινά εκατοντάδες βιβλιόφιλοι όλων των ηλικιών από κάθε περιοχή της Θεσσαλονίκης και των γύρω νομών θα κατακλύζουν τον χώρο της Τέντας, όπου θα λειτουργεί το Bazaar από τις 10 το πρωί έως τις 10 το βράδυ, βρίσκοντας τα βιβλία της αρεσκείας τους.


Νύχτα Τέχνης 2019

Η Νύχτα Τέχνης, ο μεγάλος εικαστικός περίπατος της πόλης επιστρέφει! Η δράση της Δημοτικής Πινακοθήκης Θεσσαλονίκης θα εξελιχθεί σε τρεις ημέρες, την Τετάρτη 16, την Πέμπτη 17 και την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου, από τις 18.00 το απόγευμα και μέχρι αργά το βράδυ με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Η διάρθρωση των διαδρομών ακολουθεί το σκεπτικό των προηγουμένων ετών, διατηρώντας και πάλι την πρώτη ημέρα, Τετάρτη 16/10, για τη διαδρομή από ανατολικά, με αφετηρία τη Δημοτική Πινακοθήκη – Casa Bianca και κατάληξη στο Γενί Τζαμί και τη δεύτερη και τρίτη ημέρα, Πέμπτη 17 και Παρασκευή 18/10, αφιερωμένες στα μουσεία και τις αίθουσες τέχνης στην καρδιά της πόλης.


Τhessaloniki Tattoo Convention

Ένα φεστιβάλ που θα γεμίσει την πόλη με μελάνι και χρώμα! Η μεγάλη γιορτή των fans της πανάρχαιας τέχνης της δερματοστιξίας επιστρέφει αυτόν τον Οκτώβριο στη Θεσσαλονίκη, διατηρώντας τη θέση ενός από τα καλύτερα φεστιβάλ των Βαλκανίων.


Θεματική ξενάγηση με επίκεντρο την υπόθεση Παγκρατίδη

Μία πολύ ενδιαφέρουσα θεματική ξενάγηση, με επίκεντρο την «Υπόθεση Παγκρατίδη», έχει ετοιμάσει για τοΣάββατο 19 Οκτωβρίου η ομάδαThessaloniki Walking Tous.

Όπως αναφέρει στη σελίδα της στο Facebook: «Η σκιά της υπόθεσης Παγκρατίδη πέφτει ακόμη βαριά πάνω από την πόλη. Οι μεγαλύτεροι δεν μπορούν να την ξεχάσουν, οι νεότεροι συγκλονίζονται από τα γεγονότα και την έκβασή τους που οδήγησαν στο εκτελεστικό απόσπασμα έναν άνθρωπο. Ανάμεσα στην ιστορία και τον θρύλο, με αμέτρητες σκοτεινές πλευρές και γκρίζες ζώνες, η υπόθεση Παγκρατίδη αποκαλύπτει πολλά για την πόλη και τις αντιλήψεις της εποχής. Με σεβασμό στη μνήμη των νεκρών και στις αναμνήσεις των ζωντανών προσεγγίσαμε αυτή τη συνταρακτική ιστορία την οποία και παρουσιάζουμε, υιοθετώντας καινοτόμες ξεναγικές τεχνικές.


Διήμερο ThessBrunch

Το The Garden Bar των COLORS Hotels, θα φιλοξενήσει με μεγάλη χαρά το Σάββατο 19 και την Κυριακή 20 Οκτωβρίου τον γευστικό θεσμό της Θεσσαλονίκης “ThessBrunch”, και για πρώτη φορά στηρίζει κοινωνικές ομάδες σε ανάγκη.

Το The Garden Bar θα προσφέρει το 10% των εσόδων του από το διήμερο “ThessBrunch” στο “Σπίτι της ΑΡΣΙΣ”, το οποίο χρειάζεται την υποστήριξη όλων μας.


Η Μιρέλα Πάχου live στον Μύλο

Το Σάββατο 19 Οκτωβρίου η Μιρέλα Πάχου μάς υποδέχεται στον Μύλο για να στήσουμε μαζί της το πιο ξεχωριστό πάρτι του χειμώνα. Με την αστείρευτη ενέργεια, το χαμόγελο και βέβαια το ακορντεόν της, σχεδιάζει τις ιδανικές μουσικές βραδιές, με όλα όσα θα θέλαμε να χορέψουμε και να τραγουδήσουμε.


48ο Ράλλυ Σπριντ Θερμαϊκού

Στον χάρτη μεγάλων διοργανώσεων μπαίνει δυναμικά, κατά την επισήμανση του δημάρχου Παντελή Τσακίρη, ο δήμος Ωραιοκάστρου, που κατά το διήμερο 19 και 20 Οκτωβρίου θα φιλοξενήσει το 48ο Ράλλυ Σπριντ Θερμαϊκού. Η αγωνιστική διοργάνωση που θα διεξαχθεί με επίκεντρο το Ωραιόκαστρο αποτελεί τον τελευταίο γύρο του Κυπέλλου Αγώνων Ράλλυ Βορείου Ελλάδος για το 2019.


Έκθεση «Τα ορυκτά και ο Άνθρωπος» και «Τα ορυκτά και η Τέχνη»

Η έκθεση «Τα ορυκτά και ο Άνθρωπος» και «Τα ορυκτά και η Τέχνη», που διοργανώνεται από το Αριστοτέλειο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του ΑΠΘ, σε συνεργασία με το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας και τον Σύνδεσμο Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων (ΣΜΕ), μεταφέρεται από την Αθήνα στην πόλη της Θεσσαλονίκης, με την υποστήριξη της Ελληνικός Χρυσός.

Πληροφορίες
Έως 31 Μαΐου 2020, Αριστοτέλειο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του ΑΠΘ, Προβλήτα Α’, Λιμάνι
Ωράριο: Δευτέρα – Παρασκευή: 9.30-14.30, 17.00-20.00, Σάββατο & Κυριακή:12.00-15.00
Είσοδος δωρεάν
Τηλ. 2310 556189


Mythical Creatures

Αναρωτιέστε ποιος είναι ο κατάλληλος τρόπος για να αγαπήσουν τα παιδιά σας μια ξένη γλώσσα και να την κατακτήσουν μέσα από τη δημιουργική μάθηση; Θέλετε να εξοικειωθούν με τα αγγλικά μέσα από βιωματικά παιχνίδια και εργαστήρια τέχνης; Το Κέντρο Ξένων Γλωσσών Κυριακίδου σάς καλεί σε μια διαφορετική εμπειρία, μέσω του προγράμματος Edutainment.