Μία πολύ ενδιαφέρουσα θεματική ξενάγηση, με επίκεντρο την «Υπόθεση Παγκρατίδη», έχει ετοιμάσει για το Σάββατο 19 Οκτωβρίου η ομάδαThessaloniki Walking Tous.

Όπως αναφέρει στη σελίδα της στο Facebook: «Η σκιά της υπόθεσης Παγκρατίδη πέφτει ακόμη βαριά πάνω από την πόλη. Οι μεγαλύτεροι δεν μπορούν να την ξεχάσουν, οι νεότεροι συγκλονίζονται από τα γεγονότα και την έκβασή τους που οδήγησαν στο εκτελεστικό απόσπασμα έναν άνθρωπο. Ανάμεσα στην ιστορία και τον θρύλο, με αμέτρητες σκοτεινές πλευρές και γκρίζες ζώνες, η υπόθεση Παγκρατίδη αποκαλύπτει πολλά για την πόλη και τις αντιλήψεις της εποχής. Με σεβασμό στη μνήμη των νεκρών και στις αναμνήσεις των ζωντανών προσεγγίσαμε αυτή τη συνταρακτική ιστορία την οποία και παρουσιάζουμε, υιοθετώντας καινοτόμες ξεναγικές τεχνικές.

Ραντεβού το Σάββατο στο σημείο όπου τελείωσαν όλα, το Γεντί Κουλέ».

Πληροφορίες
Συντελεστές:
Σκηνοθεσία: Στάθης Μαυρόπουλος
Υλοποίηση: Τάσος Παπαδόπουλος, Κωνσταντίνος Μαυρόπουλος, Μαρία Κατσιά
Ώρα: 18:00
Συμμετοχή: 15 ευρώ
Σημείο Συνάντησης: Γεντί Κουλέ
Πληροφορίες & 6978186901 – 6944476126
Κρατήσεις: [email protected]

Γνωρίστε τη Thessaloniki Walking Tours

Η Thessaloniki Walking Tours ιδρύθηκε το φθινόπωρο του 2013 στη Θεσσαλονίκη και μέσα από καλά σχεδιασμένους θεματικούς περιπάτους ανασύρει τη μνήμη μιας πολυπολιτισμικής πόλης, συνδέοντας το χθες με το σήμερα. Οι περίπατοι που προτείνει, διασκεδαστικοί αλλά και τεκμηριωμένοι. Αναζητά τις ανθρώπινες ιστορίες που κρύβονται πίσω από τα σημαντικά μνημεία της, τους δρόμους, τις πλατείες, τις γειτονιές αλλά και τις μυστικές της γωνιές. Ιστορία, τέχνη, αρχιτεκτονική, γεύσεις και αρώματα αποτελούν τη βάση μιας βιωματικής εμπειρίας για ξεχωριστή σύνδεση με την πόλη, τη σύνθετη ταυτότητά της, τους ανθρώπους της και τις συνήθειές τους.

Δράσεις Things to do