Μπορεί η έναρξη της 84ης Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης σήμερα, Παρασκευή 6/9, να μονοπωλεί το ενδιαφέρον, ωστόσο μπορείτε να βρείτε και πολλά ακόμα πράγματα να κάνετε στην πόλη, πέρα από την Έκθεση, το τριήμερο που ακολουθεί (06-08/9). Μοναδικές συναυλίες κάτω από τον έναστρο ουρανό, βιβλία, βραδινές πεζοπορίες είναι μερικές από τις εκπλήξεις που μας επιφυλάσσει η πόλη. Εμείς συγκεντρώσαμε κάποιες αγαπημένες προτάσεις για το πιο όμορφο τριήμερο. Ρίξτε μια ματιά και καλή διασκέδαση!

Γράφει η Λυδία Κοκκινά

84 Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκη

Η 84η ΔΕΘ έρχεται για να συγκεντρώσει όλα τα βλέμματα της Θεσσαλονίκης επάνω της. Από τις 7 Σεπτεμβρίου ο πολιτισμός, η επιχειρηματικότητα και η τεχνολογία συνδυάζονται στο μεγαλύτερο εκθεσιακό γεγονός της χρονιάς.


Ανοιχτή συναυλία-αφιέρωμα στον αξέχαστο Λουκιανό Κηλαηδόνη

Με μια μεγάλη και ανοιχτή συναυλία-αφιέρωμα στον αξέχαστο Λουκιανό Κηλαηδόνη το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης θα αποχαιρετήσει το καλοκαίρι και θα υποδεχθεί τη νέα καλλιτεχνική περίοδο. Την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2019 και ώρα 21.00 με ελεύθερη είσοδο στην Πλατεία ανάμεσα στα δύο κτίρια του Μεγάρου.


Συναυλία στο νοσοκομείο Γ. Παπανικολάου για καλό σκοπό

Η Πνευμονολογική Κλινική του ΑΠΘ και το Τμήμα Ημερήσιας Νοσηλείας θα πραγματοποιήσουν μια μουσική βραδιά στον προαύλιο χώρο του ΓΝΘ “Γ. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ” (εγκαταλελειμμένη πτέρυγα – χώρος εκδηλώσεων στο Πέτρινο Κτίριο), με το συγκρότημα των “Χειμερινών Κολυμβητών”.


Bazaar βιβλίου εντός ΔΕΘ

Ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας διοργανώνει Γιορτή Βιβλίου- Bazaar εντός της ΔΕΘ  στο περίπτερο 6 για όλους τους επισκέπτες της από 7-15 Σεπτεμβρίου. Χιλιάδες φθηνά βιβλία για όλους με τιμές που ξεκινούν από 1-2-3 ευρώ (ξένη και ελληνική λογοτεχνία, παιδικά, παζλ, σχολικά βοηθήματα, κατασκευές, χειροτεχνίες, ιστορικά, ποίηση, μελέτες, ψυχολογίας, οικονομίας, θεολογικά, τουριστικούς οδηγούς, UFO, μουσική βιβλιοθήκη, παραμύθια, κ.ά.) περιμένουν να τα ανακαλύψετε.


Βραδινή πεζοπορία στο δάσος του Σέιχ Σου

Καθώς η μέρα θα οδεύει προς το τέλος της, δίνοντας τη σκυτάλη σε ένα δροσερό «Σαλονικιό» βράδυ, εμείς θα περπατήσουμε ανάμεσα στα πεύκα του Σέιχ Σου. Σε μια διαδρομή χαμηλής δυσκολίας, θα κινηθούμε ως το ύψωμα, όπου και θα γνωρίσουμε τους αστερισμούς, τους μύθους που ενδύουν τη λάμψη τους, αλλά και τον τρόπο που μας βοηθούν να προσανατολιστούμε.


Thessaloniki Walking Tours

Από τον Ναό των Αγίων Αποστόλων έως τον Φραγκομαχαλά αναζητούμε τα ίχνη που άφησαν πίσω τους θρησκείες, δόγματα και μυστικιστικές σέκτες αλλά και των προσώπων που συνδέθηκαν μαζί τους.


BubbleBalls

Τα BubbleBalls με αφορμή την μόνιμη πλέον παρουσία τους στη Θεσσαλονίκη διοργανώνουν μια μέρα διασκέδασης στο Nodo Junior για μικρούς και μεγάλους.


Γιώργος Νταλάρας – Μίλτος Πασχαλίδης μαζί επί σκηνής

Ξαφνικά πέρσι το καλοκαίρι ο ποιητής, πεζογράφος, στιχουργός και συλλέκτης Μάνος Ελευθερίου έφυγε από τη ζωή, αφήνοντας ένα μεγάλο κενό στις καρδιές μας και στον Ελληνικό πολιτισμό.  Στενοί δεσμοί, πολύχρονη φιλία και πάρα πολλά τραγούδια, από το ξεκίνημά του, συνδέουν τον Γιώργο Νταλάρα με τον Μάνο. Μαζί με τον καλό του φίλο και συνεργάτη Μίλτο Πασχαλίδη, ετοίμασαν και παρουσιάζουν μια σειρά συναυλιών με τα ωραιότερα τραγούδια του Μάνου Ελευθερίου.