Για 3η συνεχόμενη χρονιά οι μαθητές του Big Bang School λένε τα κάλαντα στον στολισμένο πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας, ώστε να συγκεντρώσουν χρήματα για τους πωλητές της «Σχεδίας»!

Μπορείς κι εσύ να συμμετέχεις στη δράση, την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου στις 10:30, λέγοντας τα κάλαντα, ενισχύοντας άμεσα το έργο των συμπολιτών μας στη Σχεδία.

Αυτή η πολύ όμορφη δράση ενεργοποιεί και εκπαιδεύει τα παιδιά στην κατεύθυνση της προσφοράς στον συνάνθρωπο.

Τι είναι το Big Bang School

Το Big Bang School είναι το πρώτο σχολείο, κομμάτι, μιας μεγάλης εκπαιδευτικής κοινότητας. Δεν ειναι απλώς ένα σχολείο, αλλά μια εκπαίδευση, βασισμένη στην προσωπική ανάπτυξη του ανθρώπου, νοητική και πνευματική. Ενός ανθρώπου που δεν επιλέγει απλώς να ζήσει «επιτυχημένα» το μέλλον του, αλλά να το δημιουργήσει.

Τι είναι η Σχεδία 

Η «σχεδία» είναι το μοναδικό ελληνικό περιοδικό δρόμου και μέλος του Διεθνούς Δικτύου Εφημερίδων Δρόμου (International Network of Street Papers-INSP), το οποίο απαριθμεί 122 περιοδικά δρόμου, σε 41 χώρες, με 14.000 άστεγους, άνεργους πωλητές και 6.000.000 διεθνώς αναγνώστες.

Η «σχεδία», όπως συμβαίνει με όλα τα περιοδικά δρόμου του κόσμου, δεν πωλείται στα συνήθη σημεία διάθεσης Τύπου, όπως περίπτερα, αλλά αποκλειστικά και μόνο στους δρόμους της πόλης από διαπιστευμένους πωλητές. Οι πωλητές προέρχονται από ευάλωτες κοινωνικά πληθυσμιακές ομάδες: άστεγοι, άνεργοι και γενικώς άνθρωποι που αποδεδειγμένα ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας.

Από τα 4,00€, που είναι η τιμή διάθεσης του περιοδικού, τα 2,50€ (ήτοι το 62,5% επί της τιμής πώλησης) αφορούν απευθείας τον άνθρωπο με το κόκκινο γιλέκο, εκ των οποίων το 1,52€ είναι καθαρό έσοδο. Τα 0,39€ αφορούν τον ΕΦΚΑ, ενώ 0,59€ είναι η παρακράτηση φόρου (20%) και το χαρτόσημο (3,6%). Είκοσι τέσσερα λεπτά είναι ο ΦΠΑ (6%). Το υπόλοιπο 1,26€ αξιοποιείται για την κάλυψη των αναγκών λειτουργίας του οργανισμού (με τη δαπάνη για την εκτύπωση του περιοδικού να έχει τη μερίδα του λέοντος), την υποστήριξη υφιστάμενων (όπως το «Γκολ στη Φτώχεια») και την ανάπτυξη νέων κοινωνικών προγραμμάτων και λύσεων, όπως είναι, βεβαίως, και το «σχεδία αρτ».

Αποτελεί μια ξεχωριστή ευκαιρία να εξασφαλίσουν ένα ελάχιστο, αξιοπρεπές εισόδημα, αλλά και μέσο απεγκλωβισμού από το φαύλο κύκλο της κοινωνικής απομόνωσης και του αποκλεισμού. Αποτελεί επίσης ένα επιπλέον κίνητρο να ξαναχτίσουν τις ζωές τους.