Σεπτέμβρης στη Θεσσαλονίκη σημαίνει πλούσιες εκδηλώσεις και μάλιστα με ελεύθερη είσοδο για όλους. Φαντασμαγορικά φεστιβάλ, φαγητό, δράσεις είναι μερικές από τις εκδηλώσεις που θα απολαύσετε στην πόλη. Δείτε αναλυτικά όσα μπορείτε να κάνετε δωρεάν την εβδομάδα που διανύουμε (30/10-06/10) στη λίστα που σας ετοιμάσαμε παρακάτω:

Γράφει η Λυδία Κοκκινά

DEAFestival

Τον Σεπτέμβριο του 2019, με αφορμή τη Παγκόσμια Ημέρα Νοηματικών Γλωσσών στις 23 Σεπτεμβρίου, όπως κηρύχτηκε από τη Γενική Συνέλευση του Ο.Η.Ε. με το ψήφισμα 72/161 του 2018, ο ετήσιος πλέον θεσμός, το «DEAFestival» μετακομίζει για πρώτη φορά στη Βόρεια Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Θεσσαλονίκη, έως τις 30 Σεπτεμβρίου.


«Καρκίνος του Μαστού: Άλματα Ζωής μέσα από διαλόγους»

Αυτό θα είναι το θέμα της ξεχωριστής και πολύ διαφορετικής διημερίδας που πρόκειται να πραγματοποιήσει ο Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο του Μαστού «Άλμα Ζωής Ν.Θεσσαλονίκης» στις 3 και 4 Οκτωβρίου στο ΚΕ.Δ.Ε.Α (κόκκινο κτήριο στο ύψος του ΠΑΜΑΚ – επί της οδού 3ης Σεπτεμβρίου στην Πανεπιστημιούπολη), σε συνεργασία με το Εργαστήριο Ιατρικής Φυσικής της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης.


Συναυλία στο Γενί Τζαμί

Μελωδικά απομεινάρια μιας πάλαι ποτέ ακμάζουσας κοινότητας της Θεσσαλονίκης που σβήστηκε από την λαίλαπα του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου και τις φρικώδεις αντιλήψεις του ναζισμού. Τραγουδισμένα σε μια γλώσσα, τα ladino, που και αυτή φθίνει μέσα στον χρόνο.


Papamarkou Street Fest

To Papamarkou Street Fest επιστρέφει για 5η συνεχή χρονιά στον πεζόδρομο της οδού Παπαμάρκου και στα στενά πέριξ αυτής, στη Θεσσαλονίκη, στην περιοχή της πλατείας Άθωνος, το Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2019 από τις 18.00 έως τις 23.30 με μουσική, street food, εργαστήρια, special offers, εκθέσεις και δράσεις για μικρούς και μεγάλους. Είσοδος ελεύθερη.


Kapani Project

Το ραντεβού πλησιάζει, η 4η διοργάνωση του Kapani Project έρχεται στις 5 & 6 Οκτωβρίου για να γεμίσει τα στενά της αγοράς με live, dj sets και street food σε ένα διήμερο που θα μας μείνει αξέχαστο. Το project που αγαπήθηκε επιστρέφει και οι καλλιτέχνες που θα ανέβουν στη σκηνή για να μας παρασύρουν με τον δικό τους ήχο, μέχρι το ξημέρωμα, είναι εδώ.


Το TechSaloniki επιστρέφει

Η μεγάλη συνάντηση των μεγαλύτερων εταιρειών Τεχνολογίας και Πληροφορικής επιστρέφει στις 5 και 6 Οκτωβρίου στην Αποθήκη Γ’ στο Λιμάνι, με 31 από τις μεγαλύτερες εταιρείες του κλάδου, που έχουν την έδρα τους ή ένα μεγάλο κέντρο υποστήριξης των δραστηριοτήτων τους στη διεθνή αγορά στη Θεσσαλονίκη, να το υποστηρίζουν.


1° Swap Meet Festival 2019

Λίγο πριν τα πρώτα χειμωνιάτικα βράδια, έρχεται το Swap Meet Festival «S.M.F», το 1° Swap Meet Festival 2019 με δωρεάν είσοδο.

Στις 5 & 6 Οκτωβρίου 2019, ένα φεστιβάλ που γίνεται μια φορά τον χρόνο σε διάφορες πόλεις τις Ευρώπης, θα στηθεί ένα ξεχωριστό τεράστιο σκηνικό για πρώτη φορά στην Θεσσαλονίκη, με τους καλύτερους Dj’s, που δεν έχεις φανταστεί.

Για δύο ημέρες ένας μοναδικός χώρος θα γεμίσει με μουσικές, μπύρες, προϊόντα, ρυθμό, κόσμο, happenings και φυσικά το καλύτερο streetFood της πόλης.

Αιτήσεις


Υπόγεια πόλη: Δύο δωρεάν ξεναγήσεις αυτή την Κυριακή

Η Κίνηση Πολιτών για την Προστασία της Πολιτιστικής Κληρονομιάς στην προσπάθειά της να ανταποκριθεί στο τεράστιο ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε από τους συμπολίτες μας για την ξενάγηση στην «υπόγεια πόλη» διοργανώνει την Κυριακή 6 Οκτωβρίου δύο ξεναγήσεις
στις 10.30 πμ και 12.30 μμ. Η συνάντηση και για τις δύο ξεναγήσεις θα γίνει στην είσοδο της Αρχαίας Αγοράς (από την Αγνώστου Στρατιώτου).