Γεμάτη είναι η ατζέντα των σημερινών κινητοποιήσεων στη Θεσσαλονίκη, καθώς έχει προγραμματιστεί να γίνουν συνολικά 6 συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, δύο πορείες και μια ποδηλατοδρομία.

Αναλυτικές πληροφορίες

Στις 15:00 στην Καμάρα θα γίνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας από μέλη του σωματείου παραγωγών λαϊκών αγορών, που ζητούν την πλήρη λειτουργία τους. Στη συνέχεια αναμένεται να γίνει μηχανοκίνητη πορεία προς το ΥΜΑΘ.

Στις 18:00 στον Λευκό Πύργο θα συγκεντρωθούν μέλη περιβαλλοντικών συλλόγων με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος και θα πραγματοποιήσουν ποδηλατοπορεία προς το δημαρχιακό μέγαρο της πόλης.

Στις 18:30 στον πεζόδρομο του Κορδελιού περιβαλλοντικά σωματεία και σύλλογοι της περιοχής θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την ατμοσφαιρική ρύπανση και την δυσοσμία.

Στις 19:00 στη συμβολή των οδών Τσιμισκή και Αριστοτέλους μέλη της επιτροπής αλληλεγγύης στους πολιτικούς κρατούμενους σε Τουρκία και Κουρδιστάν θα πραγματοποιήσουν μικροφωνική.

Επίσης, στις 19:00 στην Καμάρα μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου θα συγκεντρωθούν σε ένδειξη αλληλεγγύης στους εξεγερμένους λαούς των αμερικανικών πόλεων, μετά τη δολοφονία του Τζ. Φλόιντ. Στη συνέχεια αναμένεται να γίνει πορεία στους δρόμους του κέντρου.

Στις 19:30 στην κεντρική πλατεία της Ευκαρπίας θα γίνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της καύσης απορριμμάτων στο ΤΙΤΑΝ.