Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος έφτασε και εμείς ποδηλατούμε! Γιορτάζουμε και διεκδικούμε μια πόλη βιώσιμη για τους κατοίκους της, χωρίς καυσαέριο, απαλλαγμένη από την καύση υδρογονανθράκων, την ηχορύπανση και τα τροχαία εγκλήματα. Οραματιζόμαστε μια πόλη που θα εξυπηρετεί τη φύση στην ολότητά της.

Σας προσκαλούμε όλες και όλους, την Παρασκευή 5 Ιουνίου και ώρα 18:00 στον Λευκό Πύργο, με τα ποδήλατα σας και την θετική σας ενέργεια! Θα πραγματοποιηθεί ποδηλατοπορεία στους δρόμους της πόλης, ενώ μετά την λήξη της (περίπου στις 20:00) θα ακολουθήσουν ενημερώσεις και μουσικές εκδηλώσεις στον Λευκό Πύργο. Για όσα άτομα έχουν αφήσει τα ποδήλατά τους να “σκουριάζουν” από τις 16:00 στον ίδιο χώρο θα λειτουργήσει εργαστήριο επισκευής ποδηλάτων!

Η ποδηλατοπορεία θα ξεκινήσει από τον Λευκό Πύργο (όπου και θα καταλήξει) προς το Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης. Θα επιδοθεί ψήφισμα για τη δημιουργία ασφαλούς δικτύου ποδηλατοδρόμων και για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής στην πόλη μας (μπορείτε να το βρείτε παρακάτω) προς το Δήμαρχο Θεσσαλονίκης. Έπειτα θα συνεχίσει τη διαδρομή της προς το Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης μέσα από το κέντρο της πόλης. Κατά τη διάρκειά της ποδηλατοπορείας θα πραγματοποιηθούν στάσεις ξεκούρασης. Ακόμη η διαδρομή θα ακολουθήσει μέρος των προτεινόμενων ποδηλατόδρομων του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας.

Facebook event: Ποδηλατοπορεία για το Περιβάλλον

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
– Ασφαλές Δίκτυο Ποδηλατοδρόμων στη Θεσσαλονίκη για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής! Συνεχίζουμε την συλλογή υπογραφών https://actionnetwork.org/petitions/safe-cycling-network-now

– Κατάργηση των νέων νόμων για το περιβάλλον και τον τουρισμό που διαμορφώθηκαν χωρίς ουσιαστική και δημοκρατική διαβούλευση εν μέσω καραντίνας, οι οποίοι οδηγούν στην ολοκληρωτική λεηλασία της φύσης.
Συνεχίζουμε την συλλογή υπογραφών στο www.change.org/savenatureGreece
#aposyre_to #to_akyronoume

– Ποιότητα ζωής και καθαρό αέρα σε όλες τις γειτονιές της Θεσσαλονίκης!
Να ανακοπεί η διαδικασία αδειοδότησης της καύσης απορριμμάτων RDF-SRF στο ΤΙΤΑΝ Ευκαρπίας
https://secure.avaaz.org/el/community_petitions/protovoylia_kata_tis_kaysis_aporrimmaton_sto_titan

Η δράση συνδιοργανώνεται από:
Καλλιστώ
Κοινά υπό κατοίκηση – Commons in Residency
Περιβαλλοντική Ομάδα ΑΠΘ
Περιβαλλοντική Ομάδα ΠαΜακ
Fridays For Future Thessaloniki
Gymnosophy
Stop Climate Change Greece
ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Οικόπολις – μια παράλληλη πόλη

με την υποστήριξη:
Άγρυπνοι Πολίτες της Θεσσαλονίκης
Εθνικό Πάρκο Δέλτα Αξιού
Water Warriors

 

info
Ημέρα: 5 Ιουνίου 2020
Ώρες: 18:00-22:00
Τοποθεσία: Λευκός Πύργος
Στάσεις: Επίδοση ψηφισμάτων και ανάγνωση κειμένων σε 1) Δημαρχείο Θεσσαλονίκης, 2) Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης.

Δράσεις #Βγαίνουμε έξω_Συνεχίζουμε να προσέχουμε