Επί ποδός θα βρίσκονται τα μηχανήματα της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν πιθανά προβλήματα που θα προκύψουν από την κακοκαιρία «Μπάρμπαρα», η οποία όπως ανακοινώθηκε θα επηρεάσει τη χώρα μας κυρίως, Κυριακή (5/2).

Σύμφωνα με την ενημέρωση που υπήρχε μέχρι και το βράδυ της Παρασκευής, στην Κεντρική Μακεδονία η περιοχή που αναμένεται να επηρεαστεί περισσότερο από χιονοπτώσεις είναι η Χαλκιδική, ωστόσο χιόνια θα πέσουν σε ορεινά τμήματα και άλλων περιοχών της Κ. Μακεδονίας, ενώ το θερμόμετρο θα σημειώσει πτώση, το κρύο θα είναι τσουχτερό και θα υπάρξει παγετός. Δεν αποκλείεται να χιονίσει και στη Θεσσαλονίκη αλλά στα γύρω ορεινά και όχι μέσα στην πόλη.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ από σήμερα, Κυριακή αναμένεται βαθμιαία πτώση της θερμοκρασίας από βορρά προς νότο, της τάξεως των 8 με 10 βαθμών. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την επικράτηση ισχυρού παγετού κυρίως στα ηπειρωτικά, ο οποίος θα είναι κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ολικός (καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας αρνητικές θερμοκρασίες).

6.500 τόνοι αλατιού και μηχανήματα

Σε ότι αφορά την προετοιμασία της περιφέρειας για την αντιμετώπιση των έντονων καιρικών φαινομένων, στις αποθήκες υπάρχουν αυτήν την στιγμή περίπου 6.500 τόνοι αλατιού, ενώ σε ετοιμότητα βρίσκονται 100 μηχανήματα αποχιονισμού καθώς και μηχανήματα έργου, όπως γκρέιντερ, φορτωτές και ο,τιδήποτε άλλο χρειαστεί.

Όσο για το πότε αναμένεται βελτίωση, τα τελευταία δεδομένα κάνουν λόγο για την Τρίτη ωστόσο το φαινόμενο είναι υπό εξέλιξη και αναμένονται περισσότερα στοιχεία.