Από τις 27 Μαΐου έως τη 1 Ιουνίου 2024 τα μικρά βιβλιοπωλεία ολόκληρης της Ελλάδας ενώνονται και μέσα από ξεχωριστές εκδηλώσεις συμμετέχουν σε μία μεγάλη γιορτή.

Καταρχάς, ας ορίσουμε τι είναι μικρό βιβλιοπωλείο. Δεν έχει να κάνει μόνο με τα τετραγωνικά, αλλά με τους ίδιους τους εμπνευστές και δημιουργούς του, οι οποίοι δίνουν το προσωπικό τους στίγμα, ταυτίζονται με το βιβλιοπωλείο και με τη σειρά του αυτό δεν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς τη φυσική τους παρουσία.

Ένα τέτοιο βιβλιοπωλείο δεν μπορεί να διαθέτει το πλήθος των επιλογών των μεγάλων βιβλιοπωλείων, αλλά η έλλειψη αυτή αντισταθμίζεται από την πολυτέλεια του χρόνου, τον οποίο ο ιδιοκτήτης του μπορεί να αφιερώσει στον κάθε επισκέπτη.

Ο ρόλος του βιβλιοφάγου-μικρού βιβλιοπώλη είναι αναγκαίος σε μια πόλη. Κι αυτό γιατί οι διαπροσωπικές σχέσεις που χτίζονται σε ένα μικρό βιβλιοπωλείο είναι ανεκτίμητες. Πίσω από κάθε πρόταση βιβλίου υπάρχει ένα βίωμα. Μια πόλη χωρίς ένα μικρό βιβλιοπωλείο είναι ένα σώμα χωρίς ψυχή. Αυτά τα μέρη «υστερούν σε χώρο, υπερτερούν σε ουσία».

Τα μικρά βιβλιοπωλεία είναι αναπόσπαστο κομμάτι του πολιτισμού και των κοινοτήτων μας. Είναι το μέρος όπου οι συγγραφείς μπορούν να συνδεθούν με τους αναγνώστες και τις αναγνώστριες, όπου ανακαλύπτουμε νέους, άγνωστους κόσμους, όπου τα παιδιά γοητεύονται από τη συγκίνηση της ανάγνωσης που μπορεί να διαρκέσει μια ζωή.

Την Εβδομάδα Μικρών Βιβλιοπωλείων τα μικρά βιβλιοπωλεία ολόκληρης της Ελλάδας ενώνονται και μέσα από ξεχωριστές εκδηλώσεις συμμετέχουν στην πιο μεγάλη ανοιξιάτικη γιορτή που έγινε ποτέ! Σκοπός της είναι να ενδυναμώσει τη σχέση των ανθρώπων με τα Μικρά Βιβλιοπωλεία και να τα αναδείξει ως αναπόσπαστο κομμάτι του πολιτισμού και των τοπικών κοινοτήτων. Γιατί τα Μικρά Βιβλιοπωλεία συνθέτουν έναν εύθραυστο και ταυτόχρονα πολύ σημαντικό ιστό που είναι αξίζει να τον διαφυλάξουμε.

H τελευταία εβδομάδα του Μαΐου είναι αφιερωμένη στα μικρά βιβλιοπωλεία που για τρίτη συνεχόμενη χρονιά ενώνονται και γιορτάζουν την Εβδομάδα Μικρών Βιβλιοπωλείων με πολλές εκδηλώσεις και μια ξεχωριστή θεματική!
Η θεματική: Το ΣΥΝ

Η Εβδομάδα Μικρών Βιβλιοπωλείων είναι μια δράση που βασίζεται στην ιδέα της σύνδεσης πολλών μικρών βιβλιοπωλείων για έναν κοινό σκοπό: την προώθηση της ανάγνωσης στις τοπικές μας κοινότητες. Έτσι, φέτος τα μικρά βιβλιοπωλεία θα αναδείξουν μέσα από τις εκδηλώσεις τους τη δύναμη της συνεργασίας και της συμμετοχής, την αξία της συνάντησης, της συνύπαρξη, της συλλογικότητας και πολλά ακόμη.
Η Εβδομάδα Μικρών Βιβλιοπωλείων 2024 εμπνέεται από λέξεις που έχουν σαν πρώτο συνθετικό το συν (+): συνάντηση, συνύπαρξη, συνεργασία, συνέργεια, σύνδεση, συντροφικότητα, συναίνεση, συναισθήματα, σύνθεση, αλλά και συμμετοχή, συμπόρευση, συμβίωση, σύμπαν, συμπαράσταση, συμπερίληψη, συλλογικότητα, συγγραφή κ.α.
Εβδομάδα Μικρών Βιβλιοπωλείων για παιδιά

Οι μικροί αναγνώστες και οι μικρές αναγνώστριες θα ανακαλύψουν “τη δύναμη του ΣΥΝ” μέσα από ένα ξεχωριστό πρόγραμμα γεμάτο δημιουργικά εργαστήρια, παιχνίδια, μουσική και αφηγήσεις παραμυθιών!
Βιβλιοπώλης & Βιβλιοπώλισσα για μια μέρα

Όπως και πέρσι έτσι και φέτος αγαπημένοι άνθρωποι του βιβλίου γίνονται “Βιβλιοπώλες & Βιβλιοπώλισσες για μια μέρα” στα μικρά βιβλιοπωλεία! Συναντούν βιβλιόφιλους και βιβλιόφιλες, προτείνουν αγαπημένα βιβλία και υπογράφουν τα δικά τους!
Τα 121 βιβλιοπωλεία που συμμετέχουν: https://littlebookstoresweek.gr/χάρτης-μικρών-βιβλιοπωλείων/

Τι είναι η Εβδομάδα Μικρών Βιβλιοπωλείων;

Η Εβδομάδα Μικρών Βιβλιοπωλείων είναι μια ανοιχτή ανοιξιάτικη γιορτή στα Μικρά Βιβλιοπωλεία της κάθε γειτονιάς. Μια γιορτή αφιερωμένη στο βιβλίο και τη φιλαναγνωσία στους χώρους που δεν σταματούν να μας εμπνέουν, να μας ενώνουν και να μεταδίδουν την αγάπη για τα βιβλία.

Γιατί στα Μικρά Βιβλιοπωλεία;

Τα μικρά βιβλιοπωλεία είναι αναπόσπαστο κομμάτι του πολιτισμού και των κοινοτήτων μας. Είναι το μέρος όπου οι συγγραφείς μπορούν να συνδεθούν με τους αναγνώστες και τις αναγνώστριες, όπου ανακαλύπτουμε νέους, άγνωστους κόσμους, όπου τα παιδιά γοητεύονται από τη συγκίνηση της ανάγνωσης που μπορεί να διαρκέσει μια ζωή. Τα μικρά βιβλιοπωλεία της γειτονιάς μας είναι το ζεστό σκηνικό των αναζητήσεων όσων ψάχνονται και όσων θέλουν να συνεχίσουν να μαθαίνουν.

Τι θα συμβεί;

Μια ολόκληρη εβδομάδα γεμάτη συναντήσεις με αγαπημένους και αγαπημένες δημιουργούς και μοναδικές δράσεις για βιβλία, φτιαγμένες με τη φαντασία και την αγάπη των μικρών βιβλιοπωλείων. Συναντήσεις με συγγραφείς, συζητήσεις, παιχνίδια, μουσική, δημιουργικά εργαστήρια, θεματικά αφιερώματα, θεατρικά δρώμενα και πολλά ακόμη…

Την Εβδομάδα Μικρών Βιβλιοπωλείων διοργανώνει το LITTLE BOOKSTORE

Περισσότερες πληροφορίες: https://littlebookstoresweek.gr/
από έως
#SPRING IN THE CITY_ Πολιστιστικά Νέα Θέματα Δραστηριότητες πρόταση βιβλίο