Στη Νέα Ποτίδαια, πάνω ψηλά στο πρώτο πόδι της Χαλκιδικής, άνοιξε το 2012 η παραδοσιακή ταβέρνα «Τα Κάστρα». Ένα μεζεδοπωλείο, κυριολεκτικά μέσα στη φύση, με θέα ένα πανέμορφο κανάλι που χωρίζει το 1ο πόδι της Χαλκιδικής στα δύο, σεβασμό στην παράδοση και στην μεσογειακή κουζίνα, ποιότητα στην πρώτη ύλη.

Σε αυτό το όμορφο μεζεδοπωλείο σας δίνεται η δυνατότητα να απολαύσετε το φαγητό σας μέσα σε ένα φυσικό τοπίο γεμάτο άνθη και χρώματα. Τα Κάστρα αποτελούν προορισμό για τις οικογένειες, καθώς το κατάστημα χαρακτηρίζεται από ένα κλίμα ανάλαφρο και μία ποιότητα στα προϊόντα που σερβίρει, αλλά και για τις παρέες των νέων που θα καταλήξουν εδώ για ουζάκι μετά τις βουτιές στους στα καταγάλανα νερά της Χαλκιδικής.

Όσον αφορά τη γευστική σας εμπειρία, αναμένεται να σας συγκλονίσει. Γιατί το εν λόγω μεζεδοπωλείο χαρακτηρίζεται από ιδιαίτερο σεβασμό στην πρώτη ύλη που χρησιμοποιεί. Θαλασσινά προϊόντα και φρέσκα ψάρια επιλέγονται καθημερινά από τοπικούς ψαράδες στο γειτονικό λιμάνι της Ποτίδαιας. Και με την ίδια προσοχή, κρεατικά, λαχανικά και μπαχάρια είναι επιλεγμένα από ντόπιους παραγωγούς της ευρύτερης περιοχής της Χαλκιδικής. Και με αυτό τον τρόπο συντίθεται το πιο απολαυστικό γευστικό μωσαϊκό στα Κάστρα.

Μυδοπίλαφο

Παραγγείλτε κι ένα κρασί ή τσιπουράκι, παραγωγής ή εμφιαλωμένο, από τις επιλογές που θα βρείτε στο μενού, και απολαύστε ανέμελοι κάθε στιγμή με τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Σύντομα θα καταλάβετε πως κάνατε την καλύτερη επιλογή.

Στα Κάστρα δε θα αργήσετε να νιώσετε σαν στο σπίτι σας. Η μουσική που θα σας χαϊδεύει τα αυτιά έρχεται να συμπληρώσει τη χαλάρωσή σας και να πλαισιώσει ένα γενικότερο κλίμα που μόνο χαμόγελα και όμορφες στιγμές μπορεί να χωρέσει. Η οικογενειακή ατμόσφαιρα και το φιλικότατο προσωπικό που θα συναντήσετε εδώ θα σας κάνουν να μιλάτε για αυτήν την παραδοσιακή ταβέρνα με τα καλύτερα λόγια.

Κι αν το γεύμα σας κρατήσει μέχρι το βράδυ και προλάβετε το ηλιοβασίλεμα, θα μαγευτείτε από την εικόνα του ήλιου να κρύβεται πίσω από τον ισθμό μαζεύοντας δειλά δειλά και τις τελευταίες του ηλιαχτίδες.

Αυτή η εμπειρία… σας αξίζει!

Περιοχή:
Νέα Ποτίδαια, 1ο πόδι Χαλκιδικής

Ανοιχτά:
Καθημερινά 09:00 – 00:00