Έχουν γράψει ιστορία και συνεχίζουν να κερδίζουν νέους θαμώνες. Τα bars (σε κάποιες περιπτώσεις τα λέμε και cafe-bars) που έχουν από δύο δεκαετίες και πάνω παρουσία στη Θεσσαλονίκη είναι οι πρωταγωνιστές αυτής της σειράς αφιερωμάτων. Ακολουθήστε μας παρακάτω για το δεύτερο μέρος αυτής της βόλτας…

Κείμενο – επιμέλεια: Κώστας Γιάντσιος

Berlin

Χρυσοστόμου Σμύρνης 10

Όχι απλά «ιστορικό» αλλά θρυλικό, μπορεί να χαρακτηριστεί το συγκεκριμένο bar που από το 1979 έχει καθιερώσει ένα εντελώς δικό του ύφος στη Θεσσαλονίκη. Από εδώ έχουν περάσει σημαντικά πρόσωπα της ελληνικής μουσικής, των εικαστικών τεχνών, ηθοποιοί αλλά και μουσικοί και καλλιτέχνες από το εξωτερικό. Παραμένει ένα σημείο – αναφοράς.


 

Διατηρητέο Rock n’ Roll Circus

Ικτίνου 12, 1ος όροφος

Ένα bar που από το 1990 έχει ταυτιστεί με την καλή μουσική με ψαγμένες rock και ποπ επιλογές και την ιδιαίτερη διακόσμηση. Πρόσφατα έχει αποκτήσει ένα Circus ύφος, όπως βλέπετε και παραπάνω, ενώ ανανεώνει συχνά τη διακόσμησή του. Υπήρξε το χαρακτηριστικότερο στέκι της Ικτίνου για πολλά χρόνια.


 

Αύγουστος

Μαυροκορδάτου 2

Θα το βρείτε σ’ ένα στενάκι που είναι κάθετο στην Ανθέων και από το 1993 φροντίζει να έχει μεγάλη ποικιλία σε μπύρες από το εξωτερικό και από την Ελλάδα και να παίζει καλή μουσική με έμφαση στη ροκ. Ένα bar με άποψη κι ένα στέκι που αξίζει να ανακαλύψετε όσοι δεν έχετε βρεθεί ακόμη εκεί.


 

Μπιζ Μπιζέ

Ανδρεοπούλου 5


Από το 1995, στα ανατολικά, πάνω από τη Βασ. Όλγας με καλή ελληνική έντεχνη μουσική, ένα all time classic bar που το προτιμούν και πολλοί γνωστοί ερμηνευτές και ηθοποιοί που μετά τις παραστάσεις τους έρχονται για ποτό. Επίσης έχει πολλούς πιστούς φίλους.


Σάρωθρον

Κατούνη 17, Λαδάδικα

Δημιουργήθηκε τη δεκαετία του ’90 και παραμένει διαχρονικό και αγαπημένο στέκι όσων αγαπούν την καλή ελληνική μουσική. Οι ιδιοκτήτες του άλλωστε συχνά αναλαμβάνουν τα decks. Ξεχωρίζει για τα θεματικά του αφιερώματα ενώ πολύ συχνά θα βρείτε γνωστούς καλλιτέχνες να πίνουν εκεί το ποτό τους μετά από συναυλίες και live στη Θεσσαλονίκη.

Διάβασε το πρώτο μέρος εδώ