Έχουν γράψει ιστορία και συνεχίζουν να κερδίζουν νέους θαμώνες. Τα bars (σε κάποιες περιπτώσεις τα λέμε και cafe-bars) που έχουν από δύο δεκαετίες και πάνω παρουσία στη Θεσσαλονίκη είναι οι πρωταγωνιστές αυτής της σειράς αφιερωμάτων. Ακολουθήστε μας παρακάτω…


Διάβασε το δεύτερο μέρος, εδώ


Κείμενο – επιμέλεια: Κώστας Γιάντσιος

Αχίλλειον
Λεωφόρος Νίκης 37

Από τα παλαιότερα στέκια της Λεωφόρου Νίκης εδώ και περισσότερες από πέντε δεκαετίες και πάντα σε κάθε ανανέωση του χώρου διατηρεί all time classic στοιχεία. Πρόσφατα ανανεώθηκε και έγινε και πάλι πόλος έλξης.

Θερμαϊκός
Λεωφόρος Νίκης 21


Το ιστορικότερο bar της παραλιακής, από το 1992, κερδίζει τη θέση του στις προτιμήσεις μας με την έντονη προσωπικότητά του, αυτήν που το καθιέρωσε και έχει γίνει αγαπημένο στέκι, μεταξύ άλλων και πολλών επωνύμων.

De Facto
Παύλου Μελά 19

Απ’ το 1983 μέχρι σήμερα έχει καθιερωθεί στις συνειδήσεις όλων ως ένα από τα πιο κλασσικά και διαχρονικά café-bar της πόλης. Ιδιαίτερα ατμοσφαιρικό ενώ φιλοξενεί συχνά εκθέσεις και άλλες πολιτιστικές συναντήσεις.

Malt n’ Jazz
Προξένου Κορομηλά 1

Καθιερωμένο για περισσότερα από 20 χρόνια ως ένα από τα bars που έχει υποστηρίξει τις μπάντες της Θεσσαλονίκης με τα live που φιλοξενεί διαρκώς. Χαρακτηριστικά στοιχεία το μεγάλο του bar αλλά και η μεγάλη συλλογή σε ετικέτες ουίσκι.

Το Νερό που Καίει
Προξένου Κορομηλά 47

Bar με προσωπική ταυτότητα, σταθερό και διαχρονικό χαρακτήρα, απαλλαγμένο από δήθεν στοιχεία, το “Νερό που καίει” έχει κλέψει τις καρδιές εκείνων που θέλουν να πιουν ένα χαλαρό ποτό με την παρέα τους, ακούγοντας ωραία μουσική. Επίσης είναι άκαπνο.


Διάβασε το δεύτερο μέρος, εδώ