Η ομάδα του B Restaurant μοιράζεται μαζί μας μία συνταγή για Χριστουγεννιάτικα τρουφάκια με πολύχρωμη τρούφα ή κακάο που μπορούμε όλοι να φτιάξουμε στο σπίτι μας:

«Μπορείτε να περιμένετε μέχρι το εορταστικό σας τραπέζι ή μπορείτε να τις ετοιμάσετε και απολαύσετε νωρίτερα – αν μας ρωτάτε, θα προτείναμε το δεύτερο! Χριστουγεννιάτικα τρουφάκια με πολύχρωμη τρούφα ή κακάο, για μετά το εορταστικό τραπέζι σας ή απλά για όποτε έχετε όρεξη για κάτι γλυκά “πλούσιο”! Βρείτε τη συνταγή πιο κάτω. #bcookingathome

ΥΛΙΚΑ, για 25-30 τρουφάκια «μπουκίτσες»

150γρ κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
150γρ κουβερτούρα γάλακτος, ψιλοκομμένη
150γρ κρέμα γάλακτος, πλήρη
50γρ βούτυρο αγελάδος
1 σφηνάκι λικέρ της αρεσκείας σας – προαιρετικό
Πολύχρωμη τρούφα ή άγλυκο κακάο, για γαρνίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπωλ βάζουμε την ψιλοκομμένη κουβερτούρα και κουβερτούρα γάλακτος. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και το βούτυρο, ανακατεύοντας μαλακά, αλλά διαρκώς, και αποσύρουμε λίγο πριν το μείγμα μας ξεκινήσει να βράζει. Ρίχνουμε το ζεστό μείγμα στο μπωλ με τις κουβερτούρες και ανακατεύουμε μέχρι οι σοκολάτες μας να λιώσουν. Προσθέτουμε, προαιρετικά, το λικέρ μας. Αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 7 ώρες.
Για να πλάσουμε τα τρουφάκια μας θα βοηθούσε να “βρέξουμε” διακριτικά τα χέρια μας με ελάχιστο λάδι και να πλάσουμε μικρές μπαλίτσες τις οποίες στη συνέχεια ρολάρουμε σε ένα πιάτο όπου έχουμε ρίξει την πολύχρωμη τρούφα ή το κακάο.
Τοποθετούμε τα τρουφάκια μας σε ένα τάπερ που κλείνει και διατηρούμε στο ψυγείο έως ότου να σερβίρουμε. Ιδανικά, τις βγάζουμε από το ψυγείο περίπου μισή ώρα πριν τις σερβίρουμε. Εμείς τις αγαπάμε ιδιαίτερα μαζί με μία κούπα σκέτο καφέ ή με ένα σφηνάκι από το λικέρ το οποίο χρησιμοποιήσαμε για την παρασκευή τους. Καλή επιτυχία!»