To Bahar Boutique Hotel γίνεται 5 χρονών και το γιορτάζει με ένα 2ήμερο ανοιχτών εκδηλώσεων. Τοποθετημένο σε μία από τις τέσσερις γωνίες που ορίζουν την πλατεία Εμπορίου στην γωνία Κατούνη και Εδέσσης, το Bahar Boutique Hotel είναι κομμάτι της περιοχής και άμεσα συνδεδεμένο με την ιστορία της. Γιορτάζουμε 5 χρόνια στα οποία γνωρίσαμε ανθρώπους δίπλα μας αλλά και από όλα τα μέρη του κόσμου, συλλέξαμε ιστορίες, γίναμε στέγη για δημιουργικούς ανθρώπους και μοιραστήκαμε όνειρα και ιδέες.

Το Σάββατο 10 και την Κυριακή 11 Ιουνίου θέλουμε να μοιραστούμε μαζί σας το όραμα μας για το Bahar Boutique Hotel, να ταξιδέψουμε πίσω στο χρόνο και να μάθουμε τις ιστορίες της γειτονιάς, να γευτούμε παραδοσιακές αλλά και σύγχρονες γεύσεις σε ποτά και φαγητό, να γνωρίσουμε 11 πρωτοποριακούς δημιουργούς της Θεσσαλονίκης, να συμμετέχουμε σε διαδραστικά εργαστήρια χειροτεχνίας και πολλά άλλα.

Τι να περιμένεις;

ΑΓΟΡΑ

Σάββατο & Κυριακή – όλη μέρα

Μια συγχρονη αγορά στήνεται στους δύο ορόφους του ξενοδοχείου. 11 δημιουργικά brands μετατρέπουν τα δωμάτια του ξενοδοχείου σε πωλητήρια, μας συστήνονται και μας παρουσιάζουν το όραμα τους για τον σύγχρονο τρόπο ζωής.

Εκθέτες:

111 Ελιές, φυσικά καλλυντικά
ArtCat, χειροποίητες υφασμάτινες κούκλες και διακοσμητικά αντικείμενα
Arritos, μείγματα ελληνικών βοτάνων
ICHNOS the brand, βιώσιμη μόδα, ρούχα από φυσικά υλικά
Γιαννέζη Θεανώ (Theano G.), ζωγραφικη, χαρτοκοπτική, υφάσματα και ρούχα
Πελαζί, καλλιγραφία & journaling
Φiera Handmade, χειροποίητα κοσμήματα, διακόσμηση & diy
Kōena Candles, αρωματικά κεριά & είδη σπιτιού
Monzouzou, χειροποίητες τσάντες & κέντημα
OlgaMaria Jewel Inspirations, χειροποίητα κοσμήματα
Penelope Loom Heritage, ύφανση σε αργαλειό & χειροποίητες τσάντες
Serene Home, κεραμικά αντικείμενα

GIFT SHOP

Οι εκθέτες εμπνέονται και δημιουργούν ένα αντικείμενο για το Bahar Boutique Hotel δημιουργώντας για ένα 2ήμερο ένα πρωτότυπο Gift Shop. Αναζήτησε τα συλλεκτικά αντικείμενα στα δωμάτια – πωλητήρια του ξενοδοχείου.

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ

Τα εργαστήρια μας είναι διαδραστικά και θα πραγματοποιηθούν σε επιλεγμένους χώρους του Bahar Boutique Hotel και του Sebil Coffee & Cocktails. Ακολουθήστε το σύνδεσμο για να ενημερωθείτε για τη μέρα και τις ώρες λειτουργίας αλλά και για να δηλώσετε τη δωρεάν συμμετοχή σας. “Έλα να βάλεις τη δική σου πινελιά”, ζωγραφική σε καμβά από τη Fiera Handmade. Σάββατο & Κυριακή – all day. Δήλωση συμμετοχής εδώ:

“Τα σεντόνια μεταμορφώνονται”, εργαστήριο ανακύκλωσης από την Κατερίνα Βλαχοπούλου. Σάββατο 17:00 – 20:00 & Κυριακή 12:00 – 14:00. Δήλωση συμμετοχής εδώ:

“Σχεδιάζοντας το επόμενο ταξίδι”, δημιουργία travel journal για οργάνωση και καταγραφή εμπειριών ταξιδιού από την Pelagie de Paris. Κυριακή 15:00 – 17:00. Δήλωση συμμετοχής εδώ:

“Δημιουργώντας το άρωμα του Bahar”, γνωριμία με τα αιθέρια έλαια & δημιουργία αρώματος από τις 111 Ελιές. Κυριακή 17:00 – 19:00. Δήλωση συμμετοχής εδώ:

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Πάντα υπάρχει κάτι νέο να μάθεις. Με εκκίνηση το παλαιό παντοπωλείο που ήταν η αρχική χρήση του κτιρίου, ταξιδεύουμε από το παρελθόν στο σήμερα και από τις γωνιές του κόσμου στη Θεσσαλονίκη. Δίπλα στη γνώση και οι γεύσεις που ταιριάζουν.

Ιστορίες μιας γειτονιάς, παρουσίαση για την άνθιση της περιοχής από το παρελθόν μέχρι σήμερα από την Θεοδοσία Κωνσταντινίδου, Λέσχη ιστορίας, Κήπος σεμινάρια + food pairing. Σάββατο 13:00 – 15:00

Τι γεύση έχει η Ελλάδα; γευσιγνωσία ελληνικών βοτάνων από την Arritos + food pairing. Κυριακή 12:00 – 14:00

ΤΕΧΝΗ

Το Bahar Boutique Hotel βάζει τα καλύτερα του. Οι εικαστικοί Νίκος Τσιαπάρας και Παναγιώτης Πουγαρίδης για τα γενέθλια του Bahar, εκθέτουν τη δουλειά τους και δίνουν την ευκαιρία στους επισκέπτες να δουν τα έργα τους από κοντά και να κάνουν δικό τους ένα αντικείμενο τέχνης.

ΓΙΟΡΤΗ

Φυσικά δεν θα μπορούσε να λείπει η γιορτή από τα γενέθλια μας. Έτσι, το Σάββατο στις 20:00 υποδεχόμαστε τον DJ Χρήστο Σαπρανίδη ο οποίος θα μας βάλει στο ρυθμό του πάρτι.

Την Κυριακή, την ίδια ώρα δίνουμε πάλι ραντεβού με ζωντανή μουσική αυτή τη φορά. Η μαγική φωνή της Ελιόνα Ελένης Σινιάρη και οι ήχοι του πιανίστα Χρήστου Χαλναρίδη θα μας ταξιδέψουν.

Για όλα αυτά και πολλά ακόμη το Σαββατοκύριακο 10 και 11 Ιουνίου πρέπει να είσαι στη γειτονιά μας! Σε περιμένουμε στη γωνία Εδέσσης και Κατούνη, στο Bahar Boutique Hotel.

Διοργάνωση: Έλενα Σαμαρά

από έως
Δράσεις