Στα Starbucks, τέλειος είναι ένας καφές μόνο όταν σου αρέσει 100%! Οι baristas είναι πάντα έτοιμοι να ξεφύγουν απο το μενού και να να σου τον ετοιμάσουν, εξατομικεύοντάς τον ώστε να ανταποκριθεί στο γούστο σου: αν θα βάλεις ζάχαρη ή κάποιο άλλο γλυκαντικό, αν θα έχεις γάλα κανονικό, ελαφρύ ή σόγιας, αν θα έχεις μονή ή διπλή δόση καφέ κ.ο.κ. Υπάρχουν όμως και κάποιες συνταγές που είναι too good, όπως ο Ristretto Bianco και σήμερα, με τη βοήθεια του coffee master των Starbucks, Στάθη Πάζα, θα μάθουμε πώς φτιάχνεται.

Ristretto Bianco, μια πραγματικά ξεχωριστή συνταγή

Το παν στη δημιουργία ενός Ristretto Bianco είναι οι ισορροπίες. Η έξτρα δόση ristretto τον κάνει πιο έντονο από έναν latte, αλλά το αφρόγαλα τον βοηθά να παραμένει πιο απαλός από έναν cappuccino. Η τελειότητά του έγκειται στην τεχνική του steaming στο γάλα για μια βελούδινη υφή, αλλά και στον τρόπο που θα ρεύσει το αφρόγαλα μέσα στον καφέ.

Γιατί να τον κάνεις το αγαπημένο σου ρόφημα

Είναι ένας έντονος σε γεύση αλλά και απαλός όπως ένας latte. Ένα καφές που απαιτεί τεχνική αλλά θα σε κερδίσει μέσα από την απλότητά του. Ιδανική επιλογή για take away όταν τρέχεις σε γρήγορς ρυθμούς.