Το να υπάρχει ένα κατάστημα από το 1982 και να είναι αποτυπωμένο στο μυαλό των θαμώνων του ως αυτό που δημιουργεί τάσεις είναι πολύ σημαντική και – σαφώς – όχι συνηθισμένη υπόθεση.

Γι’ αυτό τον λόγο το Spitaki Cocktail Bar Restaurant δε χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις, κάτι που σημαίνει ότι θα εστιάσουμε στη φετινή του ανανέωση και σε μία κορυφαία συνεργασία που δείχνει την εξέλιξη ενός χώρου που θέλει πάντα να ξεχωρίζει.

Cocktails που δημιουργούν τάσεις

Σε ό,τι το bartending και τα μοναδικά cocktails, αυτά φέρουν την υπογραφή του Γιάννη Κέδε και της ομάδας του Vogatsikou 3. Μία ομάδα που ξεχωρίζει για την αξιοποίηση αποσταγμάτων και υλικών με “on the edge” τεχνικές χωρίς να ξεχνάει ποτέ τις “ρίζες” των κλασσικών cocktails αλλά να τα εισάγει στις λίστες της με τον καλύτερο τρόπο. Αφεθείτε στα χέρια τους και θα ανακαλύψετε γεύσεις που συνοδεύουν αρμονικά το προσωπικό σας “summer mood”.

Όταν το Private Chefing συναντά το σύγχρονο εστιατόριο

Αυτή τη χρονιά το Spitaki μας επεφύλαξε μία ευχάριστη έκπληξη μέσα από συνεργασία που ήδη συζητιέται. Το εστιατόριο του φέρει την υπογραφή της UMA, του πιο ιδιαίτερου γαστρονομικού project της Θεσσαλονίκης, όπου ο chef Ανδρέας Κλαυδιανός και η σύζυγός τους, pastry chef Σίσσυ Καρακολίδου μαγειρεύουν στο σπίτι τους για συγκεκριμένο αριθμό συνδαιτυμόνων έπειτα από κράτηση.

Γιάννος Σδούγκας και Ανδρέας Κλαυδιανός

Αυτό το πνεύμα εφαρμόζουν και στο Spitaki αλλά σε περιβάλλον εστιατορίου. Μαζί τους συμπράττει ο chef Γιάννος Σδούγκας και όπως καταλαβαίνετε το μενού τους προκαλεί γευστικές εκρήξεις. Υλικά εποχής, φρέσκο ψάρι και θαλασσινά, συνδυασμοί υφών και τεχνικών που ανανεώνουν το παιχνίδι των γεύσεων και – μάλιστα – σε τιμές ισορροπημένες σε σχέση με την ποιότητα και τη δημιουργικότητα που σερβίρεται στο τραπέζι μας. Άλλωστε μπορείτε να δείτε το μενού και να κρίνετε μόνοι σας.

Εμείς ενδεικτικά αναφέρουμε μερικά από τα πιάτα. Σαλάτες με διαφορετικές υφές που βασίζονται στις κλασσικές με δημιουργική προσέγγιση, όπως η Ελληνική Σαλάτα και η σαλάτα με το ψητό μαρούλι.

Στα ορεκτικά τα αχνιστά φιλέτα ψαριού συναντούν την Αθηναϊκή μαγιονέζα αλλά και το χταπόδι με ένα μωσαϊκό από λαχανικά, φάβα, κρεμμύδια στιφάδο με πετιμέζι και τηγανητή κάπαρη.

Στα κυρίως πιάτα συναντάμε ψάρι, γεμιστό καλαμάρι, κακαβιά, μουσακά, κοτόπουλο, pork ribs, όλα μαγειρεμένα με ιδιαίτερους συνδυασμούς που μας ξανασυστήνουν πιάτα απόλυτα συνδεδεμένα με το ελληνικό καλοκαίρι.

Συνολικά έχουμε να κάνουμε με μία αρμονική σχέση φαγητού και ποτού που εξασφαλίζει μία πρωτόγνωρη και ολοκληρωμένη γευστική εμπειρία. Αυτό είναι το Spitaki, ένα από τα πλέον δημοφιλή σημεία όχι μόνο στην Καλλιθέα αλλά συνολικά στη Χαλκιδική.

Δείτε περισσότερα πιάτα από το μενού

Info

Spitaki 
Cocktail Bar Restaurant

Διεύθυνση
Καλλιθέα Χαλκιδικής

Τηλέφωνο
2374023130

Facebook: Spitaki Cocktail Bar

Instagram: spitaki_cocktail_bar