Χρειάζονται σπουδές και εκατοντάδες δοκιμές για να τελειοποιήσει ένας barista μια υπέροχη ροζέτα με αφρόγαλο σε έναν καπουτσίνο. Πλέον με το Ripple Maker, ακόμη και κάπoιος ερασιτέχνης μπορεί να εντυπωσιάσει τους πελάτες ή τους φίλους του με περίπλοκα σχέδια latte art. Βέβαια δεν πρόκειται για latte art με την ουσιαστική έννοια, αλλά για έναν εκτυπωτή της εταιρείας Steam CC, ο οποίος μπορεί να κατεβάσει οποιαδήποτε εικόνα και να την τυπώσει πάνω σε latte και cappuccino και γενικά σε ό,τι ρόφημα έχει αφρόγαλο, μέσα δε λιγότερο από 10 δευτερόλεπτα.

Το μηχάνημα συνδέται σε wifi και δίνει τη δυνατότητα στους πελάτες και τους baristi να επιλέξουν είτε κάποιο αποθηκευμένο σχέδιο ή να στείλουν κάποιο μέσω της κινητής συσκευής, χρησιμοποιώντας τη σχετική δωρεάν εφαρμογή (Coffee Ripples). Μόλις επιλεγεί η εικόνα το Ripple Maker συνδυάζει τεχνολογίες 3D και inkjet εκτύπωσης μεταμορφώνοντας το εκχύλισμα καφέ (αντί για μελάνι) σε latte art.

Γιατί να το κάνω;

Εικόνες με θέμα «latte art» είναι από τα πιο δημοφιλή shares στα social media. Αυτό ακριβώς είναι και το σκεπτικό πίσω από τη δημιουργία του Ripple Maker. Να δημιουργεί όμορφες εικόνες πάνω σε καφέ που θα θέλει ο χρήστης να τις μοιράζεται στα social media.

Μπορεί, λοιπόν, η μηχανή -που κυκλοφορεί από το Σεπτέμβριο του 2015- να κοστίζει 999$ αλλά είναι μια καλή επένδυση για επιχειρήσεις εστίασης, αν σκεφτούμε ότι οι καφέδες τους θα γίνονται αμέσως viral.