Σ’ έναν ιδιαίτερα καλοσχεδιασμένο περιβάλλον, όπου η αισθητική συναντά την υγιεινή και την ασφάλεια, μας υποδέχεται η Oδοντίατρος Ελένη Σαλβαρίδη και η ομάδα της παρέχοντας μας υπηρεσίες και λύσεις σε έναν μεγάλο αριθμό οδοντιατρικών προβλημάτων.

Η Οδοντίατρος κα Ελένη Σαλβαρίδη

Έτσι, λοιπόν, είχαμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε με την Κλινική τόσο για την πρόληψη όσο και για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της στοματικής μας υγιεινής αλλά και για τις εξελίξεις της σύγχρονης Οδοντιατρικής.

Ποιες είναι οι κυριότερες αιτίες που οδηγούν σε σοβαρά οδοντιατρικά προβλήματα;

Όσον αφορά τις κυριότερες αιτίες που οδηγούν σε σοβαρά οδοντιατρικά προβλήματα είναι οι εξής:
  • η κακή στοματική υγιεινή για παράδειγμα μη ή λανθασμένο βούρτσισμα δοντιών, έλλειψη χρήσης οδοντικού νήματος κ.α
  • έλλειψη αναγκαίας πρόληψης όπως ο ετήσιος καθαρισμός δοντιών, προληπτική ή καθιερωμένη επίσκεψη ανά 6μηνο στον οδοντίατρο μας 
  • η κατανάλωση βλαβερών τροφών για τα δόντια μας όπως γλυκά ή άλλες τροφές πλούσιες σε σάκχαρα
  • οι κακότεχνες εργασίες, όπως για παράδειγμα λανθασμένες γέφυρες ή λανθασμένη τοποθέτηση τους, ατελείς ενδοδοντικές θεραπείες (απονευρώσεις) και λανθασμένα σφραγίσματα
  • και τέλος το κάπνισμα μπορεί να δημιουργήσει  και αυτό σοβαρά προβλήματα στην στοματική μας κοιλότητα

Η πρόληψη και στην Οδοντιατρική είναι σημαντική ωστόσο υπάρχουν και περιπτώσεις που η ευαισθησία των δοντιών δεν αφορά μόνο τη φροντίδα τους. Υπάρχουν έλεγχοι για να γνωρίζει ο οδοντίατρος αλλά και ο ασθενής «τρωτά» σημεία των δοντιών πριν εκδηλωθούν σοβαρά προβλήματα;

Υπάρχουν ενδείξεις κατά τις οποίες ο ασθενής μπορεί να καταλάβει ότι υπάρχει πρόβλημα στην στοματική του κοιλότητα. Για παράδειγμα η παρουσία κάποιας βαθιάς σχισμής ή αύλακας σε κάποιο δόντι του, είτε κάποιο απόστημα (πύον) σε κάποιο σημείο του στόματος. Επίσης, όταν δεν υπάρχει σωστή καθημερινή υγιεινή, είναι λογικό και αμέσως επόμενο να γίνεται συλλογή τροφών και άλλων βλαβερών ουσιών ανάμεσα στα δόντια, τα οποία αργότερα θα δημιουργήσουν σίγουρα προβλήματα. Επίσης, μία ακόμη συχνή ένδειξη είναι όταν εμφανίζεται κάποια ευαισθησία στα δόντια, η οποία εκδηλώνεται συνήθως με το αίσθημα του πόνου κατά την κατανάλωση οποιουδήποτε ζεστού-κρύου φαγητού ή ροφήματος είτε κατά την μάσηση.  

Όταν μιλάμε για χειρουργική στην Οδοντιατρική σε τι είδους παθήσεις και περιπτώσεις αναφερόμαστε;

Όσον αφορά την χειρουργική στην Οδοντιατρική αναφερόμαστε συνήθως σε περιστατικά που αφορούν εξαγωγές δοντιών είτε απλές είτε χειρουργικές (φρονιμιτών ή οποιονδήποτε άλλων), τη χειρουργική τοποθέτηση εμφυτευμάτων, τη χειρουργική αφαίρεση κύστεων ή αποστημάτων όπως και τις ακροριζεκτομές.  

Η Prime Smile Dental Clinic τι παρέχει συνολικά σε ότι αφορά τις υπηρεσίες της; Εξειδικεύεστε σε κάποιον τομέα;

Στην κλινική μας γενικότερα παρέχουμε όλες τις οδοντιατρικές υπηρεσίες από την αισθητική, χειρουργική οδοντιατρική έως και τις ορθοδοντικές θεραπείες. Συγκεκριμένα, η οδοντίατρος Ελένη Σαλβαρίδη έχει εξειδικευθεί στην τεχνική IPG-DET. Στην συγκεκριμένη τεχνική μπορούν να τοποθετηθούν εμφυτεύματα στην άνω γνάθο ακόμα και όταν υπάρχει μεγάλη έλλειψη του οστού. Παλαιότερα γινόταν ένα χειρουργείο ανύψωσης του ιγμορείου ώστε να δημιουργήσουμε το κατάλληλο οστικό υπόβαθρο και σε δεύτερο χρόνο (μετά από 5-6 μήνες) ακολουθούσε η τοποθέτηση των εμφυτευμάτων. Με την τεχνική IPG-DET και την χρήση του CGF (αυξητικοί παράγοντες αιμοπεταλίων): 
  • O ασθενής ΔΕΝ υποβάλλεται σε μια ακόμα επέμβαση
  • Tο κόστος είναι κατά πολύ χαμηλότερο
  • Συνήθως δεν χρησιμοποιούνται μοσχεύματα (παρά μόνο σε συγκεκριμένες περιπτώσεις)
  • Δεν υπάρχουν πόνος και οιδήματα

Να τονιστεί πως η παραπάνω τεχνική δεν απορρίπτει και δεν αντικαθιστά τις τεχνικές που ήδη υπάρχουν. Η κάθε περίπτωση ασθενούς είναι διαφορετική και πάντα  επιλέγουμε την πιο κατάλληλη μέθοδο. Τα οδοντικά εμφυτεύματα είναι τεχνητές ρίζες και δόντια (συνήθως από τιτάνιο) που τοποθετούνται χειρουργικά στο άνω ή κάτω οστό της γνάθου από την οδοντίατρό μας. Τα δόντια που συνδέονται με τα εμφυτεύματα είναι πολύ φυσικά και συχνά ενισχύουν ή αποκαθιστούν το χαμόγελο ενός ασθενούς.

Η Prime Smile Dental Clinic  διαθέτει μία πολύ εύχρηστη ιστοσελίδα, όπου μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για τις παρεχόμενες οδοντιατρικές υπηρεσίες και τους τρόπους επικοινωνίας με την κλινική ώστε να σας κατευθύνουν είτε πρόκειται για πρόληψη είτε για θεραπεία.

Prime Smile Dental Clinic

Διεύθυνση: Περικλέους 28, Εύοσμος

Τηλέφωνο: 2310756111 / 6974370308

Website: www.primesmile.gr
Instagram: primesmile_dentist
Facebook: Prime Smile – Dental Clinic